Time series database a vizualizace

Ystrem

Time series database a vizualizace
« kdy: 26. 01. 2016, 08:02:43 »
Muzete mi doporucit nejakou Time series database a nejaky framework pro vizualizaci dat v js nebo pythonu ? Co jsem hledal tak jich je celkem dost a nevim jakou vybrat. Diky

.

Re: Time series database a vizualizace
« Odpověď #1 kdy: 26. 01. 2016, 09:52:57 »
Muzete mi doporucit nejakou Time series database a nejaky framework pro vizualizaci dat v js nebo pythonu ? Co jsem hledal tak jich je celkem dost a nevim jakou vybrat. Diky
Asi nejrozšířenější je kombo Graphite+Grafana. Tady se ale jedná primárně o push model. Pokud by ti to nevyhovovalo a preferoval bys spíše pull, zajímavá alternativa je Prometheus, Grafana jej v nové verzi podporuje taky. Já osobně mám rád InfluxDB, jako dashboard pak buď Grafanu nebo nějaký jiný, podpora je dobrá. Na závěr bych ještě zmínil OpenTSDB, ale to už je opravdu velké dělo, to by musel být opravdu velký projekt.

InfluxDB je sice psaná v Go, ale to je pro mne spíše výhodou (žádné závislosti, snadné nasazení). U dashboardů je to složité, moc záleží na tom, pro co se má použít. V oblibě je stále Dashing (byť už nepodporovaný - já používám node.js verzi), ale nabídka je opravdu velmi široká. Skoro všichni přímo podporují Graphite a InfluxDB, takže není problém později změnit, pokud se ukáže nějaký nový požadavek.

M.

Re:Time series database a vizualizace
« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2016, 19:28:13 »
Jak velkou databázi máš v InfluxDB z pohledu kardinality jak ji chápe InfluxDB a při jak velké RAM?