Git na ftp

Git na ftp
« kdy: 25. 01. 2016, 21:46:07 »

Otazká je jednoduchá čo používate aby ste sprevádzkovali git na ftp.

a) Skúsil som pripojiť ftp server ako disk na ubuntu pomocou CurlFtpFS. Ale nefunguje. Hlási že "couldnt open file index.lock". Ak som to správne pochopil, tak na takto primontovaný disk možem kopírovať alebo mazať, ale nemožem otvoriť súbor(!?).

b) git-ftp http://pcfanda.blogspot.cz/2013/01/z-git-repozitare-na-ftp-server.html ale to len funguje na princípe README.txt.

c) iné?

Ďakujem za odpovede

Re:Git na ftp
« Odpověď #1 kdy: 25. 01. 2016, 22:31:44 »
proc? proc pouzivat FTP v roce 2016?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #2 kdy: 26. 01. 2016, 00:38:59 »
c) iné?
c) O nic takového se nepokoušet, protože to nedává sebemenší smysl.

uxes

« Odpověď #3 kdy: 26. 01. 2016, 19:39:37 »
neco, takoveho?

« Odpověď #4 kdy: 26. 01. 2016, 22:03:06 »
Ja som to naposledy riešil hookom na git serveri. Nakopírujem všetky zdrojáky vždy pri post-update. Našťastie tam nie je veľa zdrojákov, trvá to "iba" 45 sekúnd. Mohol by som použiť aj git-ftp, ale z nejakých dôvodov som to nemohol alebo nechcel použiť.
1. Prečo ftp? Pretože retardovaný hosting podporuje sftp, ale prisahám, že sa mi nepodarilo prihlásiť. Malo by byť rovnaké meno aj heslo ako na ftp, ale nepustí ma tam. Na netcat odpovedá správne, prihlásiť sa nemôžem. Na rsync u nich môžem zabudnúť. Ten začnú podporovať až keď bude linux vo verzii 7.9 a Zeman bude triezvy.
2. Prečo neuploadujem odo mňa, ale zo serveru? Pretože mám retardované drahé pomalé dsl od t-comu s uploadom väčšinou pod 45kB/s.

« Odpověď #5 kdy: 26. 01. 2016, 22:10:25 »
Až teraz som si poriadne prečítal otázku a neverím vlastným očiam... Skutočne chcete mať .git adresár "se vším všudy" na ftp serveri? Nestačí uploadovanie zmien? Aký je na to dôvod?

Kit

« Odpověď #6 kdy: 26. 01. 2016, 23:09:01 »
Až teraz som si poriadne prečítal otázku a neverím vlastným očiam... Skutočne chcete mať .git adresár "se vším všudy" na ftp serveri? Nestačí uploadovanie zmien? Aký je na to dôvod?

Důvodem bude asi to, že zjistil existenci git-ftp a chybně pochopil jeho účel.

Kdysi jsem si vyzkoušel Git přes Dropbox. Fungovalo to docela hezky, ale naštěstí jsem to vzdal dřív, než jsem přišel o data. Každá technologie prostě má své a ne všechny se dají libovolně kombinovat.

« Odpověď #7 kdy: 27. 01. 2016, 00:12:40 »
Prečo ftp? Pretože retardovaný hosting podporuje sftp, ale prisahám, že sa mi nepodarilo prihlásiť.
Než řešit retardovaný hosting retardovaným způsobem, nebylo by lepší přejít na neretardovaný hosting?!

« Odpověď #8 kdy: 27. 01. 2016, 08:42:21 »
Ten hosting ani projekt nie je môj a nemohol som do výberu hovoriť. Ja som len programoval. Keby to bol môj projekt, tak beží na VPS.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 27. 01. 2016, 09:41:50 »
Předpokládám tedy, že použít git je tvůj nápad. Tak si to verzuj v gitu lokálně a pak jim to předej celé včetně repozitáře. K čemu potřebuješ jejich hosting pro verzování?

« Odpověď #10 kdy: 27. 01. 2016, 09:57:37 »
koukam, ze muzu byt fakt rad ze jsem pred lety zacal striktne drzet: pokud neni infrastruktura tak aby mi vyhovovala tak do toho nejdu.
Děkuji za možnost editace příspěvku.