phpMyAdmin - připojení do vzdálené databáze

Zuzka9

phpMyAdmin - připojení do vzdálené databáze
« kdy: 20. 01. 2016, 01:10:44 »
Ahoj všem,

Potřebovala bych poradit jak spustit v počitači phpMyAdmin a vzdáleně se připojit do mysql databáze.
Nechci žádnou náhradu za phpmyadmin nebo nějaký jiný způsob.

phpMyAdmin jsem stáhla zde.
https://files.phpmyadmin.net/phpMyAdmin/4.5.3.1/phpMyAdmin-4.5.3.1-all-languages.zip

Jo a používám Ubuntu.

t

Re:phpMyAdmin - připojení do vzdálené databáze
« Odpověď #1 kdy: 20. 01. 2016, 02:57:51 »
Vhodný postup je nainstalovat si phpmyadmin i s mysql na lokální počítač, aby bylo vidět, že funguje a pak ho nastavit na vzdálený přístup. phpmyadmin primárně je určený k instalaci na server, proto je ta instalace poměrně kompikovaná. Budeš potřebovat nainstalovat

* web server
* php
* mysql (jen pro vyzkoušení)
* phpmyadmin

První tři třeba podle návodu https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-apache-mysql-php-lamp-stack-on-ubuntu-14-04, phpmyadmin pak https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-and-secure-phpmyadmin-on-ubuntu-12-04. To, co jsi stáhlá, kldině smaž, v linuxu se programy zpravidla instalují z repozitářů, ne přes odkazy na webu.

A předem si ověř, že se k té databázi jde připojovat vzdáleně, často to bývá zablokované.

Zuzka9

« Odpověď #2 kdy: 20. 01. 2016, 04:02:48 »
Tak to je v čoudu já potřebuji aby ten klient byl v češtině a byl přenositelnej lehce.
Jsem myslela že phpMyAdmin jenom upravím a spustím a né že budu muset něco instalovat :-/
Tak jestli má někdo nějaké další nápady nebo někdo nezná něco jiného ? ale musí to být v CZ.

Hmm

« Odpověď #3 kdy: 20. 01. 2016, 08:34:41 »
Vacsina webovych hostingov ti ani nedovoli vzdialene pripojenie na databazu. Musis sa pripajat cez phpMyAdmin nainstalovany na ich serveroch a to je aj v podstate vsetko co potrebujes. Ak ide len o to, tak ani nie je dovod aby si si u seba instalovala phpMyAdmin.

Zuzka9

« Odpověď #4 kdy: 20. 01. 2016, 09:03:29 »
Vacsina webovych hostingov ti ani nedovoli vzdialene pripojenie na databazu. Musis sa pripajat cez phpMyAdmin nainstalovany na ich serveroch a to je aj v podstate vsetko co potrebujes. Ak ide len o to, tak ani nie je dovod aby si si u seba instalovala phpMyAdmin.

Teda považuji se za začátečnici ale takovej blábol bych nenapsala ani já.
To by mě strašně zajímalo kde si vzal tu (Vacsinu)  ;D
Jde o to že když něco děláš vzdáleně přes phpmyadmin je to vždycky rychlejší jak lokálně.
Kdysi mě kamarád dal navicat a udělal mě do ní dokonce i češtinu ale to už je pár let. (Ten navicat už nemám)

Bohužel anglicky vážně neumím a proto hledám klienta s češtinou.

Hmm

« Odpověď #5 kdy: 20. 01. 2016, 09:15:17 »

Teda považuji se za začátečnici ale takovej blábol bych nenapsala ani já.
To by mě strašně zajímalo kde si vzal tu (Vacsinu)  ;D
Jde o to že když něco děláš vzdáleně přes phpmyadmin je to vždycky rychlejší jak lokálně.
Kdysi mě kamarád dal navicat a udělal mě do ní dokonce i češtinu ale to už je pár let. (Ten navicat už nemám)

Bohužel anglicky vážně neumím a proto hledám klienta s češtinou.
On to blabol nie je. Uz som pracoval s kdeakym hostingom a ziaden nedovoloval vzdialene pripojenie na databazu. Nedovoli pripojit sa tvojmu localhost/phpmyadmin, pretoze je to potencialne bezpecnostne riziko.

Popravde ani by som nechcel pracovat s hostingom, ktory toto dovoli...

Juras

« Odpověď #6 kdy: 20. 01. 2016, 09:21:14 »
Zuzka bohužel ten blabol je fakt. Většina hostingů opravdu nedovolí přímý přístup do databáze (default tcp port pro mysql je 3306) a také je pravda, že stejná většina má pro přímou úpravu mysql databáze vlastní instalaci phpmyadmina. Což nevylučuje tvoji potřebu mít lokálně nástroj na administraci mysql databáze. Pokud sis myslela, že phpmyadmin jen "nainstaluješ", tak přichází zřejmě další zklamání, protože to není program který se instaluje, ale webová stránka. To musí někde běžet, proto potřebuješ web server s podporou php. Což opět nevylučuje, že to není možné mít sebou. Řešením je například projekt WAMP (windows apache mysql php), který existuje i v portable verzi a dokonce obsahuje tebou požadovaný phpmyadmin. INspiraci můžeš najít například zde: http://sourceforge.net/projects/wampserver/files/WampServer%202/Wampee%202.1/

Hodně štěstí

Juras

« Odpověď #7 kdy: 20. 01. 2016, 09:25:37 »
Zapomněl jsem, že používáš Ubuntu, ale to snad nebude problém a věřím, že se ti to povede zprovoznit.

Hmm

« Odpověď #8 kdy: 20. 01. 2016, 09:31:19 »

Mozem ta poprosit o vysvetlenie ako myslis tuto vetu?

Lebo pokial si doteraz ani nikdy nemala lokalne nainstalovaneho phpmyadmin (co si podla kontextu nemala) a ani lokalnu databazu (taktiez podla kontextu to tak chapem), tak neviem ako si sa k tomuto porovnaniu vobec dostala.

Mimo toho to ani nie je v 100% pripadoch pravda, pretoze odovzda vzdialeneho servera nemusi byt, uz z principu, vzdy rychlejsia, nez odozva lokalneho servera pod tvojim stolom.

Hmm

« Odpověď #9 kdy: 20. 01. 2016, 09:32:02 »
odovzda = odozva. Pardon.

Maggi

« Odpověď #10 kdy: 20. 01. 2016, 09:56:47 »
To mě připomíná 5 let starou diskuzi co je lepší phpmyadmin nebo Adminer odpovím si sám jakýkoliv mysql klient.
Já používám odjakživa navicat ale ten se platí free znám i na linux např. MySQL Workbench.
Přiznám se klient s češtinou toby mě zajímalo taky ale neznám.

Jinak phpmyadmin je náročný na apache hodně když si rozchodíš phpmyadmin na pc a připojuješ se na vzdálený server nemusí jejich apache vyřizovat požadavky na phpmyadmin ale jenom mysql.
Zkráceně řečeno ta zaječice má pavdu volové.