Steam pre rodinu

Pavel...

Steam pre rodinu
« kdy: 15. 01. 2016, 23:35:31 »
caute,
  tak dumam, ze pre ucely rodinnej zabavy zvanej AoE2 by nemusela byt hlupost vybavit si konto na Steame.

Ako tak pozeram, tak pozeram, mam pocit, ze v Steame nikoho nenapadlo, ze mozem chciet zalozit konto pre dieta, pripadne, ze hrat multiplayer v takom pripade asi znaci nutnost kupit jednu licenciu pre kazdeho hrajuceho clena rodiny.
Jedine co asi je rozumne vyriesene, ze mozem kupit hru na ine konto.

Je tu niekto kto nieco podobne riesil a nejak rozumne sprevadzkoval? :)

dik
Pavel

sj

Re:Steam pre rodinu
« Odpověď #1 kdy: 16. 01. 2016, 01:46:33 »
Sice jsem to zatím nepoužil, ale pokud chcete umožnit potomkům hrát vaše hry, tak lze použít Steam Family Sharing - http://store.steampowered.com/promotion/familysharing

Mohou potom hrát Vaše hry (se svými vlastním achievementy, uloženými pozicemi atd.), zatímco vy si hrajete jiné hry (není možné hrát stejnou hru současně) a ušetříte tím za nákup další licence. Pokud jde o multiplayer v rámci rodiny a hraní mezi členy navzájem, tak se bohužel obávám že jediný legální způsob jak toho dosáhnout je koupit jim také hry na jejich vlastní účet.

Pavel...

« Odpověď #2 kdy: 16. 01. 2016, 08:54:34 »
vdaka, lepsie ako nic. Pride mi to cele tak, ze v Steame pracuju Blekovia.

Hned pri registracii hned podmienkach: "I agree AND am 13 years of age or older".

Predstava, ze vyrobim hru na 2-3 konta a budu sa sharovat podla toho komu sa prave chce hrat je dost proti duchu osobneho konta (ako je steam ocividne koncipovany).
Alternativa by mohla byt ten Family Sharing, ale nie som si isty, ze mozem kupit 2-3 licencie na jedno konto :).
Vychadza mi to, ze jedine ako-tak rozumne riesenie je zalozit kazdemu konto, na vybrane konta kupit licenciu a zvysok sa pokryje tym FamilySharingom...

Kde su tie casy, ked Warcraft pre multiplayer umoznoval na jednu licenciu dalsich troch guestov...

Sice jsem to zatím nepoužil, ale pokud chcete umožnit potomkům hrát vaše hry, tak lze použít Steam Family Sharing - http://store.steampowered.com/promotion/familysharing

Mohou potom hrát Vaše hry (se svými vlastním achievementy, uloženými pozicemi atd.), zatímco vy si hrajete jiné hry (není možné hrát stejnou hru současně) a ušetříte tím za nákup další licence. Pokud jde o multiplayer v rámci rodiny a hraní mezi členy navzájem, tak se bohužel obávám že jediný legální způsob jak toho dosáhnout je koupit jim také hry na jejich vlastní účet.

m44

« Odpověď #3 kdy: 16. 01. 2016, 08:55:57 »
http://store.steampowered.com/promotion/familysharing

ale:

Can two users share a library and both play at the same time?
No, a shared library may only be accessed by one user at a time.

When I authorize a device to lend my library to others, do I limit my own ability to access and play my games?
As the account holder, you may always access and play your games at any time. If you decide to start playing when another user is already playing one of your games, he/she will be given a few minutes to either purchase the game or quit playing.

mmm

« Odpověď #4 kdy: 16. 01. 2016, 12:56:26 »

Hned pri registracii hned podmienkach: "I agree AND am 13 years of age or older".

toto není dané od Valve ale dle US práva...

a pokud chcete hrat multiplayer AoE2 tak bude kazdý v rodine potrebovat svuj úcet ...
Family sharing funguje tak ze osoby kterým to dovolíte můzou hrát v dobe kdy nehrajete hry z vaseho účtu ... pod vlastním , ale jakmile zapnete jakoukoliv hru z knihovny tak je to vykopne:)

Steam obsahuje taktéž "Family View" které u účtu umožnuje omezit položky a práva pokud nezadáte pin ( vhodné pro řízení toho co děti mohou hrát )

Pavel...

« Odpověď #5 kdy: 16. 01. 2016, 16:11:20 »

toto není dané od Valve ale dle US práva...
a pokud chcete hrat multiplayer AoE2 tak bude kazdý v rodine potrebovat svuj úcet ...

vidite tam rozumnu moznost, ako hrat multiplayer s dietatom do 13 rokov? :)

jeden by si pomyslel, ze server na prevadzku hier bude nativne predpokladat, ze existuju deti co sa chcu hrat, ze bude podpora pre menezment detskych kont a tak...

No nic, ocividne ostanem pri starom AoE2.

Ondro

« Odpověď #6 kdy: 16. 01. 2016, 20:51:49 »
Ostan pri starom. Ja ako jedinu vyhodu Steamu vidim v jednoduchom a funkcnom multiplayeru. Tie upragrady a nove civilizacie AoE2 len kazia.

Druha moznost je cakat na akciu a kupit vsetkym clenom rodiny lacny AoE.

davkol

« Odpověď #7 kdy: 17. 01. 2016, 13:29:45 »
AoE2 se na Steamu dalo koupit v balíčku tuším pro pět lidí; možná to nebylo jenom AoE2HD, ale i datadisky a AoE3, nepamatuju si.

Nicméně, krabicovka je pro tohle lepší. Je tam normální LAN, prakticky žádné DRM a cenově to vyjde líp (Gold/Collector's edition bývá na Aukru za stovku dvě). Dá se tam nacpat komunitní patch (pro vyšší rozlišení) a spousta modifikací (Forgotten, Age of Chivalry). Forgotten Empires má oproti Forgotten výhodu „akorát“ v mnohem lepší AI a lépe generovaných obrovských mapách; African Empires jsem zatím nehrál, ale první ohlasy byly velmi pozitivní. Na druhou stranu, ladder na Steamu měl oproti Voobly/GameRangeru šílený lag – nevím, zda to opravili, ale pochybuju o tom, protože HD obsahovalo řádově víc nových chyb než krabicovka a údržba ustala celkem brzo po vydání (WTF?).

davkol

« Odpověď #8 kdy: 17. 01. 2016, 13:31:08 »
Jo a krabicovka s Voobly běhá celkem v pohodě ve Wine, zatímco HD jsem takhle nerozchodil.

Pavel...

« Odpověď #9 kdy: 17. 01. 2016, 17:00:51 »
AoE2 se na Steamu dalo koupit v balíčku tuším pro pět lidí

Nicméně, krabicovka je pro tohle lepší.

vdaka :)

Tak som si nejak naivne myslel, ze ta nova HD verzia sa v krabicovej verzii nepredava, ze to je k dispozicii ciste cez Steam.

Verziu na Steame v baliku pre viac ludi som nevidel, ale mozno sa to zjavi v akcii, ak sa to odhodlam pouzivat aj tak hodlam na nejaku pockat :)

davkol

« Odpověď #10 kdy: 17. 01. 2016, 17:48:06 »
Však AoE2HD se skutečně jako krabicovka neprodává.

Pavel...

« Odpověď #11 kdy: 17. 01. 2016, 18:34:47 »
Však AoE2HD se skutečně jako krabicovka neprodává.

mam pocit, ze ta HD verzia drzi krok s dobou, stara verzia mne vo virtualke funguje viac-menej spravne, ale ma to svoje muchy.

Take drobnosti, ze sa to vie lepsie vysporiadat s novymi monitormi, texturami, IPX. Sa mi tiez vidi, ze to menej pada a tak...

Takze sa mi vidi, ze by investovania do upgradu malo zmysel :). Len ma irituje pristup Steamu. Este dumam, nad OpenAoE http://openage.sft.mx/, len predpokladam, ze rozbehanie vyzaduje relativne vysoke casove naroky, takze prvotne som sa zameral na ten Steam.

davkol

« Odpověď #12 kdy: 17. 01. 2016, 20:56:54 »
Citace
Take drobnosti, ze sa to vie lepsie vysporiadat s novymi monitormi, texturami, IPX.
Máš v původní AoE2 userpatch?

Citace
Sa mi tiez vidi, ze to menej pada a tak...
S tím hodně štěstí. HD obsahuje *nové* chyby typu flákající se vesničani, *obrovské* problémy se synchronizací. Viz vlákna jako tohle nebo tohle nebo tohle.

Citace
Este dumam, nad OpenAoE http://openage.sft.mx/, len predpokladam, ze rozbehanie vyzaduje relativne vysoke casove naroky, takze prvotne som sa zameral na ten Steam.
Ehm, tam ani není funkční ekonomika.

Pavel...

« Odpověď #13 kdy: 17. 01. 2016, 22:16:15 »
Citace
Take drobnosti, ze sa to vie lepsie vysporiadat s novymi monitormi, texturami, IPX.
Máš v původní AoE2 userpatch?

mam The Conquerors s nejakym staruckym  :Ppatchom. Este si pamatam, ako sa manzelka vytesovala nad novymi rasami ked to ziskala ;)
Ked tak nad tym dumam, malo by zmysel sa rozhliadnut po kompilacii s novsim datadiskom.
Asi prehladam to Aukro, nove kampane sa budu hodit pre mladez :).

Keby to zvladlo prevadzku po LANke bez boja zo zastaralou verziou IPX, tak by som sa zbavil hlavnej mnoziny problemov ktore ma srdia.

Ked na tym tak dumam, lepsia AI bude skor skodliva, uz vidim tie staznosti na zlych pocitacov :P.

Citace
Sa mi tiez vidi, ze to menej pada a tak...
S tím hodně štěstí. HD obsahuje *nové* chyby

to som zatial nepostrehol, len som to HD videl v akcii a ziskal som dobry dojem :)

Citace
Este dumam, nad OpenAoE http://openage.sft.mx/, len predpokladam, ze rozbehanie vyzaduje relativne vysoke casove naroky, takze prvotne som sa zameral na ten Steam.
Ehm, tam ani není funkční ekonomika.

tak nic, z peknych screenshotov som ziskal dojem, ze by to mohlo fungovat.

« Odpověď #14 kdy: 17. 01. 2016, 22:41:27 »
Jo a krabicovka s Voobly běhá celkem v pohodě ve Wine, zatímco HD jsem takhle nerozchodil.

To mně zase HD verze běhá (až na drobnosti) pod wine bez problémů, stačilo winetricks steam.