V čem napsat mobilní aplikaci (frontend only)

Re:V čem napsat mobilní aplikaci (frontend only)
« Odpověď #15 kdy: 14. 01. 2016, 00:01:12 »
Děkuji za téma. Phonegap jsem neznal

(připomíná mi to nwjs pro mobily)

Tome

« Odpověď #16 kdy: 14. 01. 2016, 09:46:32 »
Ja som nedavno riesil podobny problem a zaujalo ma RAD Studio. Umoznuje v Pascale (Delphi) a C++ pisat jeden kod a vybuildit app na vsetky platformy naraz (Win/Mac/Android/iOS).

Kedze som kedysi davno programoval v Delphi (a doteraz rad - je to fantasticky jazyk/prostredie) oprasil som vedomosti a prave robim na jednej appke a zatial je to bomba. Je to vyhodne prave preto, ze neovladam tieto webove veci a kodim nativne.

Neználek

« Odpověď #17 kdy: 14. 01. 2016, 10:15:34 »
Diky za rady, musim se tim prokousat, ale mam pocit, ze jste mi usetrili dost casu hledanim spravnych keywords pro google apod. Zatim jsem se kazdopadne ujistil, ze neresim "native".

Asi se nejak smeruju k vyberu PhoneGap vs Ionic(asi mirne favorizuji Ionic) a asi pouziti Material designu (nasel jsem treba http://ionicmaterial.com/ ).

PhoneGap a Ionic se doplňují, není třeba mezi nima vybírat.

Ještě upozorním na rozdíl mezi PhoneGap a Cordovou na které je PhoneGap vystavěný, viz http://stackoverflow.com/questions/18174511/is-there-a-difference-between-phonegap-and-cordova-commands

« Odpověď #18 kdy: 14. 01. 2016, 10:45:43 »
Tome: kdyz ja prave nikdy nedelal nic jinyho nez ty webovy veci a nepotrebuju honit vykon apod, takze pro me je idealni cesta "zapouzdrit" html do appky.

Neznalek: diky za upozorneni, musim dal studovat abych pochopil presny vyznam te ktere veci, nejak jsem myslel ze jsou to konkurencni platformy obe postavene na Cordova.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

hu

« Odpověď #19 kdy: 14. 01. 2016, 10:54:27 »
Ja som nedavno riesil podobny problem a zaujalo ma RAD Studio. Umoznuje v Pascale (Delphi) a C++ pisat jeden kod a vybuildit app na vsetky platformy naraz (Win/Mac/Android/iOS).

:vomit:

opio

« Odpověď #20 kdy: 14. 01. 2016, 11:46:35 »
PhoneGap a Ionic se doplňují, není třeba mezi nima vybírat.

Phonegap na rozdil od ionicu nijak nedefinuje vzhled aplikace, je mozne jej pouzit s libovolnym js/css frameworkem. Ionic je v tomto "lepsi", je postaven na angularu a ma definovane vlastni ui komponenty nejen nastylovane, ale pomoci directive angularu vytvorene aby na tabletu/telefonu dobre fungovaly, dobre se napojovaly eventy apod.

Ale je pravda ze neni problem vytvorit app v ionicu (je to jen html/css/js) a pak vyuzit vsechny nastroje phonegapu.. build, phonegap devel apod.

Phonegap devel aplikace na mobilni telefon se muze zdat skvela pro testovani, dokud se nepouzije externi cordova plugin. Funguji pouze senzory a veci, ktere jsou soucasti apache cordova. Pak je lepsi testovat na telefonu pres ten device inspector.

« Odpověď #22 kdy: 17. 01. 2016, 23:03:48 »
Takze zatim se vrham smer Ionic a do nej jako plugin Material.

Vzhledem k vyse recenemu nam asi nebude moc platny PhoneGap protoze uz ted vidim minimalne 3 cordova pluginy ktere potrebuji nebo pri nejmensim ocenim(notifikace local a asi i push, hlidani dokoncenych hovoru, oauth, in app browser aby slo vytacet kontakty bez potvrzovani).

Kazdopadne jsem za vikend zjistil jak je jednoduche dostat do telefonu prvni Hello world (treba ctecku vlastniho RSS kanalu) a zaroven jak bude daleka cesta k vyuziti potencialu. A co me tesi dvojnasob - lze to vyvijet v linuxovym desktopu (zajimavy, ze snad vsechny tutorialy jsou z Ubuntu nebo z Apple)
Děkuji za možnost editace příspěvku.