Smlouva o routeru Turris

Turrista

Re:Smlouva o routeru Turris
« Odpověď #60 kdy: 14. 01. 2016, 20:56:13 »
Zatím tady asi nebyl nikdo, kdo by smlouvu pochopil tak jako jejich právník

Já ale netvrdím že smlouva je zcela jednoznačná, možná máte dokonce pravdu a je zcela špatně.. Já akorát tvrdím, že byste je měl nechat být, aby mohli dělat to, co jim jde lépe než smlouvy :-)

Pochopil bych, pokud by se tu takové vlákno objevilo v souvislosti s kabelovkou, operátory a dalšími co nás ždímaj dnes a denně, ale u Turrisu? Čeho konkrétně chcete jejich zdržováním dosáhnout? Router máte, po skončení nájmu Vám zůstane, nemůžete nic získat.. Nedokáži si představit, že by nám 3 roky stará zařízení CZ.NIC sebral, co by s nimi dělali? Prodávali 2 tisíce kusů "starých" routerů na Aukru?

Takže spíše než o právní stránku věci mi šlo o to, abyste pokud už se chcete a máte čas dohadovat směřoval svou energii tam, kde může být přínosná :-)

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 15. 01. 2016, 04:52:02 »
Zatím tady asi nebyl nikdo, kdo by smlouvu pochopil tak jako jejich právník

Já ale netvrdím že smlouva je zcela jednoznačná, možná máte dokonce pravdu a je zcela špatně.. Já akorát tvrdím, že byste je měl nechat být, aby mohli dělat to, co jim jde lépe než smlouvy :-)

Pochopil bych, pokud by se tu takové vlákno objevilo v souvislosti s kabelovkou, operátory a dalšími co nás ždímaj dnes a denně, ale u Turrisu? Čeho konkrétně chcete jejich zdržováním dosáhnout? Router máte, po skončení nájmu Vám zůstane, nemůžete nic získat.. Nedokáži si představit, že by nám 3 roky stará zařízení CZ.NIC sebral, co by s nimi dělali? Prodávali 2 tisíce kusů "starých" routerů na Aukru?

Takže spíše než o právní stránku věci mi šlo o to, abyste pokud už se chcete a máte čas dohadovat směřoval svou energii tam, kde může být přínosná :-)

A jsme u toho, káráte mne, že podepisuji smlouvy, že jsem se neseznámil s podmínkami, ale sám jim taky nerozumíte. A místo toho, aby jste byl rád, že to někdo řeší i třeba za vás (trošku přitažené za vlasy, vám je to jedno :)), tak jste nepřátelský.

KLID NA PRÁCI

Jako by se vracela normalizace, kdy Husák chtěl klid na práci. Těch pár mailů nikoho nezdrželo.

Na tyto e-maily odpovídají lidé, kteří nemají s technickou stranou projektů nic společného (technické dotazy mají jinou e-mailovou adresu). Jsou v placeni za to, aby tyto netechnické e-maily řešili. Úvahy, že pár vyměněnými e-maily zdržuji technický pokrok čehokoliv jsou úplně mimo (ve velkých firmách to funguje úplně jinak než u OSVČ). Kdybychom jim čas od času nenapsali, neměli by co dělat a mohli by se stát nadbytečnými a hrozilo by jim třeba propuštění (firmy si nebudou platit člověka na to, aby seděl na facebooku, že). Tím, že občas jejich služeb využijeme, jím dáme práci a oni za práci dostanou zaplaceno od svého zaměstnavatele. Je špatné, že jsem dal paní z cz nic vydělat?

pistelak

« Odpověď #62 kdy: 15. 01. 2016, 08:36:52 »
Co vadi cenzorovi na spojeni slov "predrazeny kram" ?

ken

« Odpověď #63 kdy: 15. 01. 2016, 08:46:53 »
Hmm. A já pak proč se neustále zdržuje vydání api, mobilní aplikace a nemají čas reagovat na technické podněty.

Nezlobte se, už to tu zaznělo, ale kopat do někoho kdo Vám něco poskytne zadarmo je ubohé. CZ.NIC není právní kancelář, je to sdružení které se narozdíl od jejich ekvivalentů v zahraničí snaží pro komunitu něco dělat a technické úspěchy slaví i v zahraničí (Bird, KnotDNS,...).

Evidentně spoléhali na to, že budou vybraní účastici tohoto výzkumného projektu vděčni a čas věnovali spíše technickým stránkám věci. Tím samozřejmě neříkám, že by se smlouvy měli psát laxně, ale je opravdu nutné je zdržovat a otravovat takovými věcmi?

Zadarmo? vy date vase osobni udaje a nahlizeni do Vasi komunikace zadarmo? Nehlede na to, ze musite platit pripojeni k providerovi i poskytovat el. energii po  dobu min, 3 let?
To opravdu neni vec, kterou bych ocenil castkou 0,- Kc.

Co nic.cz  s temi daty zamysli vi mozna tak autori projektu a urcite nevi, jak s tim v budoucnu nalozi.

Vysledek muze byt taky, ze protlaci zakonem smirovaci krabicku do kazde domacnosti. To nemela ani STB/KGB/FBI.
To nebezpeci tu realne hrozi, zvlast v dobe hunbkuku s teroristy, at jsou umysli autoru sebebohulibejsi.
Cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #64 kdy: 15. 01. 2016, 09:09:12 »
Já se tu dozvěděl, co jsem potřeboval.

1. Turris bude můj až po třech letech
2. Nelze to řešit dřív
3. Lze s určitou jistotou očekávat, že CZ.NIC mi dá vědět dostatečně dopředu

Díky beerovi za předání komunikace s CZ.NIC. Další přínos to tu pro mě mít nebude.

« Odpověď #65 kdy: 15. 01. 2016, 09:29:47 »
...
1. ...
2. ...
3. ...

A že nám nic.cz nutí šmírovací krabičky a že je to hunbkuk s teroristy.

HAMBA!!!

ppp

cenzura Re:Smlouva o routeru Turris
« Odpověď #66 kdy: 15. 01. 2016, 12:35:18 »
Není nad to vopruzovat bezdůvodně jiné furt dokola ..., viď...  >:( >:( >:(
Nech ho, když nic jinýho, vychytá se správnej postup na odkoupení. Týká se to tisíce lidí, pomůže jim (nám) to...

(...)

Edit admin: Odstraněny vulgarity v citaci. Prosím, kroťte se s výrazy.
« Poslední změna: 13. 01. 2016, 20:38:12 od Petr Krčmář »

Zásahem do citace přestává citace být citací.
Potom může člověk, který citoval, vypadat nezaviněně jako trouba (projde tohle slovo cenzurou?), když jeho text stojí pod někým "shora" změněnou citací.

« Odpověď #67 kdy: 15. 01. 2016, 12:58:42 »
Nelze smazat sprosťárnu na jednom místě a nechat ji jinde. Na vulgární výlevy není nikdo zvědav. Řešení je jednoduché: neporušovat jednoduchá pravidla, která mimo jiné zakazují vulgarity.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #68 kdy: 15. 01. 2016, 13:51:02 »
...
1. ...
2. ...
3. ...

A že nám nic.cz nutí šmírovací krabičky a že je to hunbkuk s teroristy.

HAMBA!!!
Já si o tu krabičky dobrovolně řekl a čekal, jestli jí vůbec dostanu. Nikdo mě nenutil. Že krabička sbírá data a odesílá je, s tím jsem seznámen a nemám proti tomu nic. Kdybych měl, asi bych jim nepodepsal smlouvu a o zařízení neprojevoval opakovaně (vyplňováním dotazníků) zájem.

(Mimochodem - píše se HANBA a HUMBUK)