Smlouva o routeru Turris

Lol Phirae

Re:Smlouva o routeru Turris
« Odpověď #30 kdy: 12. 01. 2016, 09:27:42 »
Žasnu nad inteligencí a empatií mravokárců, kteří se neštítí slovních výpadů proti mne.

No, a já žasnu nad tím, že se hrozně divíš, že si tě někdo dovoluje kritizovat za to, že se zachováš jako zmrd...

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 12. 01. 2016, 10:06:08 »
Žasnu nad inteligencí a empatií mravokárců, kteří se neštítí slovních výpadů proti mne.

No, a já žasnu nad tím, že se hrozně divíš, že si tě někdo dovoluje kritizovat za to, že se zachováš jako zmrd...

:o V čem? V tom, že využiji možností, které mi dává smlouva a upozorním na chybu? Kritizovat odhalování chyb ve smlouvě je zhruba na  podobné úrovni, jako když někdo kritizuje, že někdo odhalí chybu v open source. Je zde i ta paralela, že ta smlouva je přístupná všem, zrovna tak jako zdrojový kód.

cek

« Odpověď #32 kdy: 12. 01. 2016, 10:10:06 »

:o V čem? V tom, že využiji možností, které mi dává smlouva a upozorním na chybu? Kritizovat odhalování chyb ve smlouvě je zhruba na  podobné úrovni, jako když někdo kritizuje, že někdo odhalí chybu v open source. Je zde i ta paralela, že ta smlouva je přístupná všem, zrovna tak jako zdrojový kód.

Jenze Ty nechces upozornit na chybu, Ty ji chces vyuzit, proto jsi zmrd.....

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 12. 01. 2016, 10:40:21 »
Jenze Ty nechces upozornit na chybu, Ty ji chces vyuzit, proto jsi zmrd.....

Opravdu? Asi nečteš, kdybych chyby chtěl zneužít, tak turrise prodám nebo ty funkce vypnu, že. S tím jsem ale do toho projektu nešel.
Obrať raději energii, kterou plýtváš hněvem proti mně k vytvoření něčeho konstruktivního.

Přesto, že je dle mého názoru turris můj, nevypínám potřebné analitické a odesílací funkce turrisu, plním tedy smlouvu jako by nájem pokračoval. Soudit se nebudu, protože mi žádná škoda nevznikla - zařízení mám v užívání. Taky nejsem socka, abych měl potřebu Turrise prodávat. Žasnu nad inteligencí a empatií mravokárců, kteří se neštítí slovních výpadů proti mne.

Kdybyste se logicky zamysleli nad důsledky ustanovení ve smlouvě, nebo si detailně představili postup odkupu, krok po kroku, jak byste postupovali, kdyby byl turris váš. Smlouva v tomto hovoří jasně - je nutné požádat o odkup v čase kdykoliv od získání do 30 dnů před vypršením a uhradit kupní cenu a k přechodu vlastnického práva dojde uhrazením kupní ceny a je to samozřejmě v té kontradikci s částí o uplynutí doby nájmu.

Lol Phirae

« Odpověď #34 kdy: 12. 01. 2016, 10:44:56 »
Opravdu? Asi nečteš, kdybych chyby chtěl zneužít, tak turrise prodám nebo ty funkce vypnu, že. S tím jsem ale do toho projektu nešel.

A prosímtě, cílem toho publikování zde bylo přesně co? Co za smysl má pochlubit se tím, jak jsi vyběhnul s někým, kdo ti dal za korunu HW v ceně skoro 10 tisíc? Kompenzuješ si malýho ptáka?

:o ::)

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 12. 01. 2016, 10:51:50 »

A prosímtě, cílem toho publikování zde bylo přesně co? Co za smysl má pochlubit se tím, jak jsi vyběhnul s někým, kdo ti dal za korunu HW v ceně skoro 10 tisíc? Kompenzuješ si malýho ptáka?

:o ::)

Ahoj, rád bych se zeptal na právní názor ohledně smlouvy na turris. Podepsal jsem smlouvu (zde je text: https://www.turris.cz/media/uploaded/Turris-smlouva_se_zakaznikem_v3.pdf).

Ptal jsem se na právní názor, je to hned v prvním příspěvku. Jestli mne chceš donutit, abych se snížil na tvou úroveň osobních invektiv, tak to nebude pro tebe tak jednoduché.

ilol

« Odpověď #36 kdy: 12. 01. 2016, 10:55:46 »
Ptat se na pravni nazor na foru, ktere se pravem nezabyva muze jen opravdovy troll.

Lol Phirae

« Odpověď #37 kdy: 12. 01. 2016, 11:02:19 »
Ptal jsem se na právní názor, je to hned v prvním příspěvku.

S tím chodí normální člověk za advokátem, případně alespoň za právníkem... pokud se ti jednalo pouze o odkoupení routeru po skončení projektu, tak si to snad normální člověk vyjasní slušně emailem. Takže, ještě nějakou další blbou zmrdskou výmluvu tak ještě máš? Pod pojmem "slušně" opravdu nemyslím tvoji korespondenci typu " Já ty smlouvy nepsal, to psali vaši právníci. V tuto chvíli je již zařízení moje a já vás na to upozorňuji, abyste raději pro příště věnovali více času přípravě smluv." aneb "Hahaha, to jsem s váma vyběhnul, amatéři!!!"

On ti CZ.NIC něco neférového udělal, že máš potřebu se chovat jako zmrd? Já tohle samozřejmě pochopím např. v případě mobilních operátorů, protože tam se druhá strana chová přinejmenším stejně nebo spíš daleko hůře a navíc si ty smluvní podmínky mění jednostranně kde libosti z pozice síly. Ovšem co tak hrozného ti udělali z CZ.NICu, abys ses musel chovat takhle, tomu vážně nerozumím.

>:( >:( >:(

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 12. 01. 2016, 11:27:04 »
Ptal jsem se na právní názor, je to hned v prvním příspěvku.

S tím chodí normální člověk za advokátem, případně alespoň za právníkem... pokud se ti jednalo pouze o odkoupení routeru po skončení projektu, tak si to snad normální člověk vyjasní slušně emailem. Takže, ještě nějakou další blbou zmrdskou výmluvu tak ještě máš? Pod pojmem "slušně" opravdu nemyslím tvoji korespondenci typu " Já ty smlouvy nepsal, to psali vaši právníci. V tuto chvíli je již zařízení moje a já vás na to upozorňuji, abyste raději pro příště věnovali více času přípravě smluv." aneb "Hahaha, to jsem s váma vyběhnul, amatéři!!!"

On ti CZ.NIC něco neférového udělal, že máš potřebu se chovat jako zmrd? Já tohle samozřejmě pochopím např. v případě mobilních operátorů, protože tam se druhá strana chová přinejmenším stejně nebo spíš daleko hůře a navíc si ty smluvní podmínky mění jednostranně kde libosti z pozice síly. Ovšem co tak hrozného ti udělali z CZ.NICu, abys ses musel chovat takhle, tomu vážně nerozumím.

>:( >:( >:(

Napsal jsem jim před chvilkou:

Citace
Dobrý den, opravdu nemám zájem nic.cz nějak poškodit, napište mi alespoň, že po 3 letech je modem můj a že nemusím už nic dělat, když jsem splnil podmínky pro odkup - zaplatil kupní cenu a požádal o odkup, v souladu se smlouvou. Chci se dál účastnit projektu a moc si cením toho, že jsem byl do projektu vybrán. Funkce vypínat nebudu a router bude prakticky pořád online.

Žádost dle smlouvy prostě nemůžete smést ze stolu, že je na ní ještě brzo, protože musím žádat kdykoliv ale nejpozději 30 dní před koncem nájmu.

S pozdravem

Myslím, že se chovám férově.

Lol Phirae

« Odpověď #39 kdy: 12. 01. 2016, 11:43:55 »
Myslím, že se chovám férově.

robotron

« Odpověď #40 kdy: 12. 01. 2016, 13:16:13 »
Jeste jednou pro Lolky a nektery ostatni. Beer upozornil na spatne napsanou smlouvu, je to podle me platnej a uzitecnej bugreport, zejmena pro NIC do budoucna a pro nejaky dalsi smlouvy, ktery si nechaj/budou tvorit.

Lol Phirae

« Odpověď #41 kdy: 12. 01. 2016, 13:22:05 »
Beer upozornil na spatne napsanou smlouvu, je to podle me platnej a uzitecnej bugreport

Tak určitě, "upozornil" na ni tak, že se zachoval jako typický zmrd.

« Odpověď #42 kdy: 12. 01. 2016, 13:34:00 »
Klid, tohle nikam nevede. Objevil chybu, narazil a aspoň snad tím pokusem problém nahlásil. Nemá smysl to dál řešit a už vůbec ne agresivně.

qwert

« Odpověď #43 kdy: 12. 01. 2016, 14:37:29 »
Opět další, co se snaží kopat do lidí..... bla bla bla

Smlouvu jsem nečetl. Hned v prvním příspěvku citujete:
Citace
"7.7. Nájemce má právo v případě zániku nájmu uplynutím doby nájmu požádat pronajímatele o odkoupení Zařízení..."

Přečtěte si prosím tento bod ve vaší smlouvě, zamyslete se, v jakém případě je splněn a pak tady mudrujte dále. Požadovat odprodej zařízení za 1kč můžete pouze v případě zániku nájemního vztahu uplynutím doby nájmu. (smlouva je na 3 roky?). Zanikne-li nájem jiným způsobem než uplynutím nájmu (pro blbce - to znamená že smlouva nedoběhne celou sjednanou dobu) nedává vám smluva vůbec právo o převedení/prodej požádat).

Ve vašem fantasmagorickém případě zanikne nájemní vztah jiným způsobem než "uplynutím doby nájmu", a přestože jste na to opakovaně upozorňován, pořád to ignorujete. Buď jste troll nebo úplný blb. Vyberte si.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #44 kdy: 12. 01. 2016, 14:41:28 »
beer: Dobrý, že jsi řekl, že na tom nechceš vydělat. To Tě hned posouvá mezi ty hodný :-)

Nicméně pořád na to nahlížím tak, že:
- musí uplynout nájem (3 roky)
- musíš požádat a neměli by zamítnout
- musíš zaplatit
(- zaplatit podle mě fakturu, kterou Ti oni vystaví, protože je pravděpodobný, že oni to budou chtít zaúčtovat)

Ty jsi požádal a zaplatil. Nevyhověli (což je jejich chyba) a teď budou mít navíc v účetnictví korunu, kterou nemají nikde zapsanou. Budou Ti jí vracet. Nicméně pokud se s nima budeš bavit slušně a na úrovni (ještě líp, než je zřejmý z Tvýho posledního emailu), tak si myslím, že lze dojít k dojednání prodeje routeru již nyní s tím, že Tvůj bude až po uplynutí nájmu.

Informuj nás tady, protože je pravděpodobný, že do toho podle Tvýho vzoru půjde víc lidí :-)