REMET: Ohledně CPU a propustnosti se nebudu hádat, Omnii jsem v ruce neměl a testy nedělal.
Viděl jsem osobně rychlost nějakýho Tenda routeru za ne úplně malý prachy (řádově 3 tisíce), kterej se chvástá Gbit WAN i LANem. Ve skutečnost to ale klesne na 100Mbit, neuNATuje to. Nejsou tam žádní FW pravidla, jen čistej překlad. Na router je připíchlej jede počítač a ani tak to nedá.
2x USB3.0 by třeba pro mě byla před dvěma lety výhoda. Stavěl jsem si NAS, nakonec je to klasický PC se spotřebu 35-45W. Kdyby to šlo za stejný prachy na spotřebu do 15W, nezlobil bych se... Samozřejmě záleží na tom, zda to kupující takhle hodlá využít. Já to vidím z mého pohledu jako plus.
K LED diodám - pro Tebe to je možná kravina, ale já měl doma spoustu zařízení (od modemů, přes tiskárny až po PC), který měly všelijaký zvěrstva. Nejvíc mě zklamal výrobce PC beden Lian-Li. Účtuje si hodně peněz za luxusní hliníkový bedny, ale flákne do nich 5mm LED, který i skrz 1mm silnej "světlovodič" (průhlednej plast od LED ven z bedny) ozáří místnost tak, že bych v tom neusnul. Na power modrou a na HDD červenou. Vyměnil jsem za 15 let starý zelený LED, který jsou sotva vidět a super. Ale za ty prachy jsem čekal víc myšlení na detail. Takže za mě - možnost ztlumit LED je skvělá. Možnost nastavit barvu je taky skvělá. Můžeš to ovládat skriptem, takže si můžeš barvama i signalizovat nějakej stav (funkční IPv6 tunel, připojený klienty na VPN, zapnutá tiskárna, co já vim...). Jedinym pohledem víš, co se (ne)děje. záleží na využití, Ty bys třeba nechal všechny LED fialovobíle zářit jako prase, já ale ne, když nemusím.