VirtualBox a zobrazení virtuála přes HDMI

blE2

VirtualBox a zobrazení virtuála přes HDMI
« kdy: 29. 12. 2015, 23:38:55 »
Ahoj, rad bych si na PC nainstaloval debian bez GUI a k tomu VirtualBox v headless modu a provozoval nekolik virtualu. Na jednom z virtualu by melo byt i Kodi (XBMC). Pres HDMI chci mit tento PC propojeny s TV. Jak udelat, abych na te TV videl to Kodi?

Nebo mate napad to udelat uplne jinak? Chci mit ruzne OS a ruzne systemy, proto virtualizace a nechci na hyporvizoru provozovat primo to Kodi.
« Poslední změna: 30. 12. 2015, 21:50:59 od Petr Krčmář »

Re:Virtualbox a zobrazeni virtuala pres HDMI
« Odpověď #1 kdy: 29. 12. 2015, 23:57:29 »
IMHO musis nainstalovat graficke prostredi, zapojit HDMI a ten jeden virtual neprovozovat headless nybrz na fullscreen normalne.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

paia

« Odpověď #2 kdy: 30. 12. 2015, 10:02:49 »
Ze zkušenosti vím, že Kodi ve VirtualBoxu není natolik plynulé, aby to bylo použitelné (i7-4770 se zapnutým VT-x/D, zapnutou podporou 2D i 3D ve virtuálních widlích). Bohužel... Taky jsem si chtěl ušetřit peníze a starosti s budováním nového virtualizačního serveru, ale nakonec se nejspíše Qemu se dvěma grafikami (1. pro host server a vitualizovaně pro guesty, 2. pro guesta s Kodi) nevyhnu. Chvíli jsem uvažoval o ESX zdarma, ale tam je podmínka mít určitou grafickou kartu (od nVidie se jedná výhradně o řadu Quadro, u AMD je to trochu lepší, ale stále dost bída), která mi ale moc nevoní. Další variantou je pořídít nějakou malou krabičku (rPI, Odroid), která za relativně malý peníz to Kodi obslouží naprosto bez problémů a nedělat si starosti s virtualizací.

« Odpověď #3 kdy: 30. 12. 2015, 10:16:53 »
Osobne bych doporucil za litr koupit RasPi 2 a neresit. Sam ho na to pouzivam a je to naprosto plynule, svizne, funkcni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

army

« Odpověď #4 kdy: 30. 12. 2015, 13:54:33 »
nejake krabky jeste zbyly : xiaomi,remix,cosi s rk3368, jedna s rk3288 a jeste minix s rk3188