Jak už zmínili ostatní, tak ani C++ ani Java mi jako volba na "vyzkoušení nového jazyka" nepřijde vhodná.
C++ je velmi, až snad neprakticky, komplexní (např. na FITu byl často označován jako jazyk "pejsek a kočička vařili dort"). Pokud opravdu vážně nepřemýšlíš o vývoji profi her nebo pro HW, tak bych se mu velkým obloukem vyhnul.
Java není špatný jazyk (osobně mám věci kolem JVM celkem rád), ale pokud dobře ovládáš C#, tak nevidím moc přínosů ve zkoušení Javy, která je hodně podobná a navíc by sis asi připadal celkem omezený (ve srovnání s C#).
Vyber si nejlépe nějaký jazyk, který umožnuje programovat logicky nebo funkcionálně. Ať se kromě jiné syntaxe také naučíš přístupy, které budeš moc i použít v práci.
Pokud chceš zkusit něco na JVM, tak můžu doporučit jazyk
Scala (umožňuje OOP i FP; můžeš si zkusit pohrát např. s aktory z Akka) a kurzy zdarma na
Coursera. Z jiných jazyků nad JVM mě zaujal ještě skoro neznámý
Frege - v podstatě Haskell na JVM. Ten jsem bohužel ještě neměl čas zkusit.
A nebo zůstat blíže domovu a zaexperimentovat si s již doporučovaným F#, nebo se neučit nový jazyk a vyzkoušet nějaké pokročilé věci v C#/.NETu - třeba generování tříd za běhu (do .NETu moc nevidím, ale předpokládám, že to bude podobné jako u JVM).