Návrhy na TV přes internet

i

Návrhy na TV přes internet
« kdy: 27. 12. 2015, 12:50:19 »
Naše domácnost bere TV od UPC, internet naštěstí jinak.
Z UPC se mi dělá špatně od žaludku:

* jejich HW s "uzavřeným" SW neustále aktualizují tak, aby se z použitelného zařízení stalo nepoužitelné zařízení zato s krásným GUI.

* Neustále znepŕehledňují cenovou politiku.

* mixují kanaly do balíčků tak, aby si zákazník musel koupit ten nejdrahšší balíček i když ho zajímá jen jeden jediný okruh, třeba sport.

V každém případě chci od nich pryč, máte někdo návrh jak ukojit mé rodinné gaučové sportovce ? klidně i placenou alternatívou ale musí být opravdu pod kontrolou, nejlépe otevřenou.

Předem moc dík za každý návrh.

P.S.

Myslím že dokážu docela snadno prokázat že v jejich zařízení je linux, má někdo ten želudek jim trochu zatopit ?

P.P.S.

Do první aktualizace jejich setTopBoxu, tento fungoval bez jediného problému, požíral média s FAT-32, fungovalo nahrávání i TimeShift. GUI prosté ale přehledné.

Už po první aktualizaci, GUI nechutné přeplácané, poloprůhlednosti, matoucí struktura, .... .
jiź proběhlo několik dalších aktualizací.
Jiź nebere médium s žádným FS,  všechny chce formátovat, formátování provede a pak se zakousne, když medium zkontroluji na počítač je tam EXT4 a nic dalšího, žádné neviditelné soubory, nic. když tam medium vložím zpět opět ho chce formátovat a situace se opakuje.

Uprage SW v zařízení nemám pod kontrolou, provádí ho oni na dálku, prostě mi jen přijde mail že provedli upgrade :-)

Věřím že skutečným cílem upgrade byla "marketingová optimalizace" :-) abych nemohl využívat služby za které by si mohli časem účtovat další peníze, jako timeshift nebo nedej bůh nahrávání pořadů.

Proto hledám jakoukoliv alternavtívu kterou bych je nahradil.

Dík.

« Poslední změna: 27. 12. 2015, 22:58:16 od Petr Krčmář »

brk

Re:Navrhy na TV pres internet
« Odpověď #1 kdy: 27. 12. 2015, 13:03:55 »
Možná by bylo lepší napsat jednou větou stručně, co vlastně chceš. Tvůj názor na UPC mě až tak moc nezajímá a odhaduji, že nejsem jediný.

jose_d

« Odpověď #2 kdy: 27. 12. 2015, 14:00:01 »
nekde kde mas internetovou konektivitu a misto pro TV antenu si nainstaluj raspberry2 s tvheadendem.
Ale jak uz kdosi zminil vyse, zadani problemu je pomerne siroke..

black3r

Re:Navrhy na TV pres internet nemam tak aspon s UPC mozno poradim
« Odpověď #3 kdy: 27. 12. 2015, 14:52:35 »
Zerem TV od UPC, internet bohuzial tiez... s tou TV a ich mizernym set-top-boxom sa ale da vybabrat ak mas dostatocne novy televizor s CI slotom a DVB-C tunerom.... Set-top-box sa (aspon u nas na Slovensku) da u nich vymenit za CA modul, po takomto prepojeni je aspon TV pouzitelna... (samozrejme timeshift, suborove systemy a podobne veci ti potom musi podporovat TV :))

« Odpověď #4 kdy: 27. 12. 2015, 14:57:40 »
Ja mam O2 TV Air a RasPi2 s Kodi.
Pravda necekam od toho O2 HD obsah. Libi se mi dve veci: 1) O2 Sport kanal. 2) timeshift a nahravani "u nich"
Děkuji za možnost editace příspěvku.

o24all

« Odpověď #5 kdy: 27. 12. 2015, 16:30:27 »
nedalo by se to o2 nejak nasdilet ? to by urcite ocenilo vice treba i platicich zajemcu ;)

4op:
nemam predstavu o tv u upc, ale ze vzduchu jede 30 a vic kanalu, stejne je tam sama reklama a odpad.
ma upc neco tak extra ? nebo je problem prijmu dvb-t ?

tipsport prenasi sportovni zapasy,ale bud iphone/ipad(tv:"nevime,ale vyzkousejte to a dejte vedet") nebo x86 a flash

co se tyka topeni, nadseni se meze nekladou

slusna nabidka je sky.co.uk ale ty ceny...
(tam se muze upc i inspirovat ohledne dodrzovani licenci)

« Odpověď #6 kdy: 27. 12. 2015, 16:42:38 »
jako, ze bych nekomu dal prihlaseni na O2 jen kvuli uspore par piv? Tech 250,- neni ani na prumerny obed ve dvou... A stejne i kdybych chtel tak nemuzu - pouzivam vsechna 4 povolena zarizeni: 1 x prohlizec na notebooku doma, 1 x prohlizec na notebooku u nasich(jedno zarizeni, ale na dvou IP jsou z jejcih pohledu 2 zarizeni), 1 x mobil, 1 x raspi.

Medo

« Odpověď #7 kdy: 27. 12. 2015, 22:20:30 »
No, netusim preco cez internet, ale za seba - nieco ako cardshare ?
Primace s ETH od cca 70 eur, internet ti staci lubovolny (co zvladne par bytov za 10 sekund), konto cca 4 eura/mesiac ...
Ked ti padne konektivita, nepojde ti ani IPTV ani toto, ale v tomto pripade su daleko zaujimavejsie datove toky (pokial mas dobru konektivitu, tak nic). Mozes si zaplatit tolko balickov, na kolko sa citis ... (napr. upc +skylink, atd samozrejme potrebujes napr.multifokus,toroid, kedze v tomto pripade kazda je na inej pozicii).

r76

« Odpověď #8 kdy: 27. 12. 2015, 23:04:11 »
použivam o2TV aj s jejich internetem. vse v pohode,ten jejich box i modem slapou bez problemu, co vse to podporuje dohledas na jejich strankach. toz jako bonus jeste navic muzu pripojit az 4 zarizeni(notas,mobil,tablet...) na online tv (O2TV.cz) vyzkouseno nejen doma ale i v hospode,kdekoli neni to vazane IP adresu ani poskytovatelem pripojeni ...proste tam kde se pripojim na wifi(mobilni data to zere,ale jede taky)...

M

Re:Návrhy na TV přes internet
« Odpověď #9 kdy: 28. 12. 2015, 09:21:23 »
TV k životu nepotřebuju, sport mě nezajímá, takže mám jen základ co běží volně na DVB-T. V jedné domácnosti je miniserver s Debianem, v něm DVB-T 2 tunery z Číny za dvě kilča napojené do anténky za oknem. Na serveru běží TVHEADEND. Ke mě domu je wifi bridge. V obýváku mám LCD panel a Android BOX s Kodi. Když se chci podívat výjimečně na TV, zapnu si TV na jakémkoliv zařízení (mobil, tablet, ntb, pc, android box). V mé domácnosti není jediné zařízení, které by mělo tuner a tudíž není schopné přijímat tv ani radio signál (neplést si se streamem - to v zákoně zatím ještě není) a tudíž nemusím platit ani bolševický výpalný pro ČT a CRo.

aapl

« Odpověď #10 kdy: 28. 12. 2015, 10:01:58 »
dik za tip, myslel jsem ze o2tv je vazany na o2 sit.

dalsi internet varianty jsou treba HBO nebo Nova, asi i Prima neco ma.
CT taky vetsinu veci pusti.
pripadne pres VPN Netflix a Hulu

Ondro

« Odpověď #11 kdy: 28. 12. 2015, 13:21:18 »
Neporadim ti ale len spomeniem, ze som na tom podobne. Neviem, ci je problem aby som si ako zakaznik mohol naklikat ake programy chcem v balicku ale zatial to nikto u nas neposkytuje(aspon o tom neviem). Aspon u IPTV necakam, ze to je neprekonatelny problem.
Platit za 100 programov a pozerat z nich len par nemusim, tak bezim na volnom DVB-T,ked uz musim platit poplatky(u nas to musi platit kazdy, kto plati za elektrinu).

« Odpověď #12 kdy: 28. 12. 2015, 13:43:03 »
CT taky vetsinu veci pusti.
U nas treba je CT/ivysilani "problem" protoze neni v archivu decka prakticky nic co neni jejich tvorba(velka cast veci tam neni vubec, neco je jen treba na mesic) - kdyz trefime casove koupani do Phinease a Ferba tak diky O2 jim to muzu pustit druhy den.

maxlink

« Odpověď #13 kdy: 28. 12. 2015, 14:47:13 »
TV k životu nepotřebuju, sport mě nezajímá, takže mám jen základ co běží volně na DVB-T. V jedné domácnosti je miniserver s Debianem, v něm DVB-T 2 tunery z Číny za dvě kilča napojené do anténky za oknem. Na serveru běží TVHEADEND. Ke mě domu je wifi bridge. V obýváku mám LCD panel a Android BOX s Kodi. Když se chci podívat výjimečně na TV, zapnu si TV na jakémkoliv zařízení (mobil, tablet, ntb, pc, android box). V mé domácnosti není jediné zařízení, které by mělo tuner a tudíž není schopné přijímat tv ani radio signál (neplést si se streamem - to v zákoně zatím ještě není) a tudíž nemusím platit ani bolševický výpalný pro ČT a CRo.

Zajímavé, jaké používáte ty DVB-T tunery a kolik jich máte? Nějaký link? Diky Max.

TomBA

« Odpověď #14 kdy: 28. 12. 2015, 18:22:14 »
Zakladateľ tohoto vlákna na nás vylial svoju frustráciu z UPC. Ak som to dobre pochopil tak mu vadia dve veci.
1) Marketingové čary UPC - má pocit že platí za veci ktoré ho nezaujímajú.
2) Aktualizačná politika UPC a použitý hardwarem - má pocit že mu dodaný HW umožňuje stále menej a menej funkcií.

Bojím sa že na problém 1) narazí v rôznych podobách u všetkých poskytovateľov. Skylink, Orange, T-com, všetci sa chovajú podobne. Ohľadne problému 2) si nemyslím že UPC voľajako "orezáva funkcie" svojich Set top boxov. Subjektívny pocit že "každou aktualizáciou je rozhranie menej použiteľné" poznáme aj z iných oblastí (Windows, Ubuntu). Okrem toho, mám pocit že drvivá väčšina UPC klientov v mojom okolí používa CAM modul v Smart TV (smart funkcie TV ako Time Shift, nahrávanie, EPG spolu s výhodou jedného DO).

Bez presného definovania priorít (šport, hudba, filmy, vzdelávanie, varenie, Timeshift, EPG, Teletext, Nahrávanie) asi nie je možné rozumne poradiť. A okrem toho, každý rok dva by ste museli meniť poskytovateľa, keďže aj ich ponuky a stratégie sa menia.