Když už jsme u toho - jaká je tvoje zkušenost: je u takových scénářů reálný odvolat se na nějaký sankce ve smlouvě? Nebo to mají dobře ošéfovaný, že je to fakticky "do 4 hodin, pokud půjde všechno dobře", takže se člověk ničeho nedovolá? Nebo by se teoreticky dovolal, ale spolíhá se na to, že to nikdo dělat nebude? Žádný text smlouvy tady teď po ruce nemám a hledat se mi to nechce 
Mno ... asi by ses musel soudit. Ve smlouve stejne prevazne mas, ze ti maximalne vratej rozdil ceny vuci standardnimu NBD a to pripadny skody nepokreje. A pak by samo nasledovalo dohadovani se, co se mysli tim, ze maji do 4 hodin reagovat. Sranda ovsem je, kdyz jim to posle mail, vzdalene kontrolujou pravidelne ze je hw dostupny + sosaj logy (overeno), a po tydnu, kdyz jim volas, nevedi, ze je nejakej problem, a jeste ti vykladaj, ze si prece nic nenahlasil. To by asi neustali ani nahodou.
Jeden zakaznik onehda chtel resit garantovanej support, ovsem kdyz zjistil, kolik ho to bude stat a jaky to ma podminky ... defakto to znamenalo, ze musi koupit vse +1, jakakoli zmena SW (i nastaveni) se samo musi nareportovat, a oni potom za ranec $$$ byli ochotni garantovat, ze do 2 hodin privezou a zprovoznej a kdyz ne, tak nejaky bambiliony penale.
Proto osobne kazdymu doporucuju, at to neplati, protoze stejne bude rad, kdyz mu problem vyresi za tyden, pokud dobre. A trebas cena 2x cisco + support = 3x cisco bez supportu.
Nepojede. ...
Sranda je, ze ty widle se ti klidne dostanou do stavu, ze se knim uz neprihlasis ani lokalne. Sme resili na vmware, po jeho upgrade se nekterym widlim prestal libit jejich HW (zcela random) ... a vysledkem bylo vyrabeni vsemoznych uber khuul postupu na tema nabootujem nejaky live a deme editovat registr ...
...
... by me zajimalo, jak u skladacky (trebas) detekujes, kterej pametovej modul je vadnej. Serverovej HW ti to rekne.
NBD mas v zakladni cene, bezne na 1-3 roky. U tehle pidi serveru mozna za nejakej smesnej priplatek. Skladacka je levnejsi? Vazne. Mi poskladej desktop, 8GB ram, i3, ssd, ... . Vejdes se do 12k bez dane? Vcetne widli? A vcetne tech 3 let NBD onsite? A za kolik mi jich poskladas 100?
To je ideální řešení, ale pro firmu s 5ti stanicemi nereálný.
Pro malou firmu zase ten HW stoji par slupek, a da se koupit v prvnim marketu cestou domu. Nadto vetsinou nehrozej zadny zasadni skody, kdyz to den, nebo dva nepojede.
V serveru mám obvykle síťovek více a jsem rád, že mám pod kontrolou, která je která. Nějak si nedovedu představit, jak by systém na jiném HW věděl, kterou jsou zamýšlel jak použít. A když je prohodí, tak to stejně nenajede. Takto servery přehazuji docela často a nemám s tím žádný problém. Přes ethtool (link status) si vyzkouším, která má jaké nové číslo, přehození v udev pravidlu je otázka několika minut. V debianu se ten soubor již roky jmenuje stejně.
Tak se modli, aby ti ta sitovka nechcipla a neprijel ti ji vymenit servisak.
Za dob, kdy byla síťovka prostě eth0, by to naběhlo a žádný odborník by potřeba nebyl.
Za dob, kdy se to nevázalo na MAC adresu, tak občas byla jedna eth0 a jedna eth1 a opačně.
Jenze ono se to nevaze na MAC adresu ... zkus ty sitovky prohodit ve slotech. Nebo zkus neco i jen pridat ... v zavislosti na tom jak se chova MB se to klidanko vsechno prehaze. To sou ty uzasne nove predikovatelne nazvy ...