Spolehlivý notebook do terénu

Michal Malinka

Spolehlivý notebook do terénu
« kdy: 12. 12. 2015, 21:41:38 »
Zdravím,
chtěl by zde přítomné programtory poprosit o tip na nějaký spolehlivý pracovní notebook. Programuju především v C, C++ do embedded systému, náplně do PLC a nějaké PHP, Javascript. Notebook často přenáším a používám i v ne příliš čistých provozech. Na baterku dloho vydržet nemusí, všude je možnost se napíchnout. Do teď jsem používal Acer Aspire 3000 s AMD Sempron.
Stále ještě spolehlivě funguje i když baterka už vydrží jen asi 30 minut(nevadí), ale doba pokročila a je třeba něco novějšího.
Sice budu jako os pracovat pouze ve Windows, ale chtěl jsem se zeptat radši zde na fóru než u Win konkurence, kde pokud nemá PC aspoň 32GB paměti a grafiku za 10KKč tak je to šmejd.
Tady lidi používají PC především k práci a to je pro mě důležité.
Takže jestli mi doporučíte něco, co by vydrželo spolehlivě jako současný notebook, budu vděčný.
Díky všem

Jenda

Re:Spolehlivý notebook do terénu
« Odpověď #1 kdy: 12. 12. 2015, 21:53:45 »
Starej ThinkPad nebo možná Dell.

https://brmlab.cz/user/jenda/repas

« Odpověď #2 kdy: 12. 12. 2015, 22:22:09 »
- thinkpad T420 s 1600x900px displejem a procesorem 25xx (ta petka = podpora VT-d)
- ultrabay do ktere das HDD ktery v tom bude
- mSATA SSD na system
- SSD do hlavni diskove pozice na virtualy a pracovni data
- dokoupit 8GB RAM, kingston value
- domu koupit dock station
- pripadne koupit novou 9 clankovou baterku
- pripadne dokoupis USB 3.0 do express card

Spokojenost maximilni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

nobody

« Odpověď #3 kdy: 12. 12. 2015, 23:36:24 »
Thinkpad X220 nebo T420

franta PH

« Odpověď #4 kdy: 13. 12. 2015, 09:36:47 »
- thinkpad T420 s 1600x900px displejem a procesorem 25xx (ta petka = podpora VT-d)
- mSATA SSD na system
- dokoupit 8GB RAM
- domu koupit dock station

plně souhlasím. jen dotaz: co používáš na virtualizaci?

Michal Malinka

« Odpověď #5 kdy: 13. 12. 2015, 09:57:26 »
Díky za tipy. Na Thinkpady jsem se byl podívat. Když jsem ale zmínil, že bude pracovat v prachu (slévárna, brusírna, kovárna), tak mi řekli, že nedoporučují (problém je prý železný prach). Ten Acer je držák, chtěl jsem do něj SSD, ale má jen PATA a nezvládne víc než 2GB RAM. Pro XP stačí, ale už je čas povýšit.

Peter

« Odpověď #6 kdy: 13. 12. 2015, 10:23:04 »
A cenový strop je v tomto prípade koľko? Lebo nejaký zatavený terminál s silikónovou klávesnicou sa dá ubastliť, a tak isto sa dá kúpiť aj notebook čo sa používa vo vojsku.

nobody

« Odpověď #7 kdy: 13. 12. 2015, 10:47:58 »
Díky za tipy. Na Thinkpady jsem se byl podívat. Když jsem ale zmínil, že bude pracovat v prachu (slévárna, brusírna, kovárna), tak mi řekli, že nedoporučují (problém je prý železný prach). Ten Acer je držák, chtěl jsem do něj SSD, ale má jen PATA a nezvládne víc než 2GB RAM. Pro XP stačí, ale už je čas povýšit.

pokud jsi se dival na nove Thinkpady, tak to neni co bejvalo, nevim sice co T420 bude rikat na brusirnu, ale samoosobe to je rozhodne MNOHONASOBNE odolnejsi a vetsi drzak nez nejakej Acer ;) Zkuse se zeptat prodejce/vyrobce Aceru co bude rikat na zelezny prach ;)

btw: jeste upozorneni u novejch Thinkpad je rada E(Edge) a L(Lowend?) nic z toho nebrat, nejsou to poradne Thinkpady (ani v ramci tech aktualnich modelu), ale paraziti na jmenu Thinkpad, normalni smeckove spotrebky...
Opravdu koukat jen na rady X(prenosne), T(klasika) a W(pracovni stanice)

nobody

« Odpověď #8 kdy: 13. 12. 2015, 10:52:54 »
jinak pokud opravdu hodne narocne prostredi, tak mozna Panasonic ToughBook, jen nevim jak se na tom bude programovat a co 1024x768 :)
http://www.importpc.cz/panasonic-toughbook-cf-19-mk-5.html

Zdenek Henek nereg

« Odpověď #9 kdy: 13. 12. 2015, 11:24:31 »
Zdravím,
chtěl by zde přítomné programtory poprosit o tip na nějaký spolehlivý pracovní notebook. Programuju především v C, C++ do embedded systému, náplně do PLC a nějaké PHP, Javascript. Notebook často přenáším a používám i v ne příliš čistých provozech. Na baterku dloho vydržet nemusí, všude je možnost se napíchnout. Do teď jsem používal Acer Aspire 3000 s AMD Sempron.
Stále ještě spolehlivě funguje i když baterka už vydrží jen asi 30 minut(nevadí), ale doba pokročila a je třeba něco novějšího.
Sice budu jako os pracovat pouze ve Windows, ale chtěl jsem se zeptat radši zde na fóru než u Win konkurence, kde pokud nemá PC aspoň 32GB paměti a grafiku za 10KKč tak je to šmejd.
Tady lidi používají PC především k práci a to je pro mě důležité.
Takže jestli mi doporučíte něco, co by vydrželo spolehlivě jako současný notebook, budu vděčný.
Díky všem

Jestli je toto http://www.cnet.com/products/acer-aspire-3000/specs/ co mate ted
tak by mohla byt alternativa Panasonic Toughbook
http://www.prodej-pocitacu.com/prodej-pocitacu/eshop/18-1-REPASOVANE-NOTEBOOKY/44-2-Extra-notebooky/5/622-Panasonic-CF-30-Toughbook-Core-2-Duo-1-60-GHz-4GB-80GB-WIN-7-PRO

Nikdy jsem v tom obchode nic nekupoval, ale jinde jsem repasy nenasel.
podle teto review ma sata, takze ssdcko by tam melo fungovat
http://www.notebookreview.com/notebookreview/panasonic-toughbook-cf-30-user-review/

btw. tech 32gb ram se nekdy opravdu muze hodit, neodsuzujte bez znalosti use case tak jak to delaji ti na win forech :)
a i7 quad core s hyperthreadingem je na preklad taky moc dobra vec

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #10 kdy: 13. 12. 2015, 12:27:10 »

SSD tam dostaneš přes redukci z PATA na mSATA a koupíš do toho malé SSD.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #11 kdy: 13. 12. 2015, 12:33:15 »
btw. tech 32gb ram se nekdy opravdu muze hodit, neodsuzujte bez znalosti use case tak jak to delaji ti na win forech :)
a i7 quad core s hyperthreadingem je na preklad taky moc dobra vec

To sice ano, ale v prašném a špinavém prostředí bych nechtěl programovat – ne kvůli počítači ale kvůli sobě – IMHO se tam člověk bude vyskytovat jen kvůli pořizování dat nebo seřízení strojů – ale programovat a kompilovat pak může někde jinde v klidu na pořádné pracovní stanici. Nebo pouštět kompilaci na serveru.

ehmmm

« Odpověď #12 kdy: 13. 12. 2015, 13:03:36 »
Tak zrovna vcera jsem stravil vecer vymenou klavesnice, displeje a pantu u sve 8 let stare T61.
Kdyz jsem hledal, co bych si kde koupil novejsiho, aby to splnovalo me pozadavky na "ergonomii" (proste aby se na tom dalo delat), tak jsem skoncil u tech nahradnich dilu.
Me nastesti ty 2 GB RAM a WinXP zatim staci, takze dokud to bude nejak drzet pohormade, tak to budu udrzovat.

Off-topic: Co se tyka nechuti pracovat v prasnem prostredi, tak to chapu. Jenze treba sklarska pec se blbe ladi v kanclu. To se bohuzel obvykle musi odsedet na miste a zkouset. Takovi ti "korespondencni programatori" se na tohle moc nehodi (a to je moje "konkurencni vyhoda", protoze se citim lip v terenu nez v kanclu).

blb

« Odpověď #13 kdy: 13. 12. 2015, 13:22:41 »
Pokud resis zelezny prach, tak ti zadny z bezne vyrabenych ntb vyhovovat nebude. Pridam se k ostatnim a doporucim T radu Thinkpadu. Pripadne bych zvazil nakup nejakeho hardcase treba od Pelicanu, abys zamezil primemu kontaktu se spinou, prachem atd.

« Odpověď #14 kdy: 13. 12. 2015, 16:06:51 »
Pokud to neprezije T420 tak to neprezije nic dostupneho na beznem trhu a budes si muset sehnat prumyslovy stroj, ale to budes castkou nekde kolem 100 tis bez DPH.

tak mi řekli, že nedoporučují (problém je prý železný prach)
Doufam, ze ti rekli kterym strojum to nevadi kdyz jsou tak chytry.
Děkuji za možnost editace příspěvku.