Asi se tedy nepodaří najít čidlo, které by hodnoty neodesílalo v pravidelných intervalech, ale pouze archivovalo a odesílalo do dataloggeru pouze na vyzvání... Je neekonomické na každé čidlo kupovat zvlášť datalogger.
Ted tomu nerozumim. Ona je "archivace" neco jineho nez "datalogger"?
Zrovna mnou odkazovane kousky (ten prvni TFA... i ten Voltcraft) se podle me chovaji tak, ze si sami zmeri teplotu v nastavenych intervalech a archivuji/loguji si ji ve sve pameti. A az okolo nich pujdete se svym donglem, tak jim tu pamet prectete a jede se dal. Ale mozna se pletu. (?)
Tady došlo k drobnému nedorozumnění. Čidla TFA 30.3180.IT aktualizují (dle informací v e shopu a u výrobce) naměřená data každých 10 vteřin, ta nikde nearchivují, pouze je jsou schopny odeslat na datalogger, který uchová maximálně 50 000 údajů z maximálně osmi různých čidel. Tedy datalogger musí být v dosahu všech čidel, sběr do PC provedu přes USB Dongle. Ale problém je právě v tom, že datalogger musí být v dosahu všech čidel, což by nebyl problém ve volném prostoru. Ale opravdu nejsem schopen odhadovat jak je to v členitém prostoru budov, protože datalogger určitě bude umístěn vně budovy (v rozvodné skříni? jinak budu muset na zeď v některém místě přidat uzamykatelnou skříňku pouze pro datalogger) a signál bude chytat často přes obvodové zdi i příčky. Původně jsem chtěl čidla, která budou schopna sami uchovávat naměřené hodnoty a datalogger úplně mimo objekt, ten použiji pouze pro sběr dat jednou za měsíc/čtvrt roku, jinak může být vypnutý, bohužel se ukazuje, že bude nutné aby byl stejně jako čidla pořád aktivní a v dosahu. To je teď hlavní problém.
Jestli to chapu dobre, tak se jedna o nejaky velky objekt s budovami po soudruhovi a v tom sidli nekolik firem na jednom kohoutku. Jinak receno, dalo by se pouzit i stavajich rozvodu jako sberne distribucni site. Hotove a provarene (vcetne monitoringu a odecitacu pro Android) delaji Marathon, DSC a Insteon celkem v siroke nabidce. Kombinovana cidla s protipozadni ochranou mam rozesete po dome (kabel je kabel) a umi to presne co chces.
Problém je v té široké nabídce, objekt už mám dávno opatřen samostatným bezpečnostním systémem (pohybová čidla, senzory protipožární ochrany, čidla tříštivosti skla, samostatné bezpečnostní terminály, kamerový systémem, napojení na systém bezpečnostních složek, venkovní i vnitřní alarm), ale já teď potřebuji nejjednodušší možné řešení jen pro záznam průměrných denních teplot, bohužel žádné ze stávajících zařízení to neumožňuje. Bezdrátové termostaty také ne. Firmy které u mě spravují vodo/topo/plyn toto nejsou schopny řešit, proto hledám řešení sám.