Bolesti zápěstí

Ran

Bolesti zápěstí
« kdy: 27. 11. 2015, 17:56:42 »
Ahojte všichni,  ;)

nesetkali jste se tu někdo s bolestí zápěstí při položení na chladnou desku stolu?
Začínám se trošku obávat syndromu karpálního tunelu, ale u toho se dost často radí studené
obklady což bych u sebe asi nepraktikoval...

Taky jsem narazil na tzv. Phalenovův test, který tuto "diagnozu" nepotvrzuje,
ale v poslední době se to docela zhoršuje, tak jsem se chtěl zeptat, než vyrazím
k doktorce (strašně nepříjemná ženská... :D )...

Díky za názory

Trubicoid2

Re:Bolesti zápěstí
« Odpověď #1 kdy: 27. 11. 2015, 18:21:53 »
Moh by to byt revmatismus kloubu, jestli to boli rano. Nebo zanet slach. Koukni sem: http://www.ulekare.cz/nemoci-vysetreni/bolesti-zapesti

A doktorku si zmen :)

noname

« Odpověď #2 kdy: 27. 11. 2015, 19:17:51 »
Ahoj, ako prevenciu používam cvičenie s vlastnou hmotnosťou aspoň 2-3x do týždňa, kde to zápestie a ruky poriadne precvičíš, zaťažíš a spevníš. Nepotrebuješ na to nič, stačí  rovná zem. Napríklad kliky, výdrže v kľaku, stojky na rukách a podobne. Okrem iného to kompenzuje aj dlhodobé sedenie (je dobré si robiť každé dve hodinky krátku prestávku) a predchádza problémom s chrbitcou a podobne. Výborný je aj beh, ideálne šprinty, ktoré sú časovo efektívne a brutálne náročné a udržujú skvelú kondíciu, čo pomáha aj pri rozmýšľaní a podobne. Na šport sa oplatí nájsť si tú hodinku dve do týždňa čas.  ;) najmä pri našom povolaní.

« Odpověď #3 kdy: 27. 11. 2015, 19:50:16 »
Urcite si sehnat duveryhodneho doktora a zajit si k nemu. Takhle na dalku ti nikdo spolehlive nerekne, co ti je, zejmena nedoktori ne.

Jako prevence docela pomaha proti dost problemum slusna klavesnice (idealne rozdelena na dve casti), podlozka pod zapesti a omezeni pouzivani mysi.

itexpert

« Odpověď #4 kdy: 27. 11. 2015, 19:55:53 »
Dobrý je také "posilovací kroužek" z gumy v ceně cca 50Kč, který já mačkám v dlani několikrát děnně během práce na PC.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27. 11. 2015, 20:24:34 »
1. Doktorka neni na svete jen jedna.
2. Stul nemusi byt studeny. Ja mel jednou plechovy hnusny stul a prave kvuli tomuhle jsem od udrzbaru vyskemral kus koberce.
3. Kup si cinske kulicky a pouzive je. Pozor, nezamenovat s japonskymi kulickami, ty se pouzivaji na neco jineho.
4. Porid si apple cider vinegar z bioshopu a kazde rano jako uplne prvni vec vypij mensi polevkovou lzici naredenou vodou.

Jinak ja jsem dospel do stadia, ze na podzim vzdycky vystracham bezprste rukavice a podle potreby nosim. Kdyz je hnusne pocasi, kolikrat z nich nevylezu ani doma.

P.S.: Nechavat si prochladnout zapesti kvuli blbemu stolu je opravdu blby napad, kvuli kteremu si jednou asi nafackujes.

tezke remeslo

« Odpověď #6 kdy: 27. 11. 2015, 20:44:07 »
Jo tak přesně tímhle problémem trpím posledních pár měsíců. Strašně mi navíc vadí studené kolečko myši. Teď funguju defakto tak, že si ukazováček přelepím náplastí , zápěstí stáhnu nějakou ortézou, co jsem koupil v lékárně a jako bonus si ještě omotám loket obvazem, protože mi vadí i tvrdý stůl (už z toho mám na lokti takovou divnou bouli z kosti :D). Všichni si myslí, že jsem někoho sejmul, že mám ruku jak mumie.

dwdw

« Odpověď #7 kdy: 27. 11. 2015, 20:52:41 »
začni používat myš druhou rukou. Hned.
Za tři dny si člověk zvykne.
Namožená ruka myšováním chce aspoň tři týdny klid.
Vyzkoušeno na sobě.

J.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27. 11. 2015, 20:56:46 »
@tezke remeslo: Uz jste zkouseli v praci topit? Jinak kvuli mysi nemusi clovek valet po stole pulku tela, az ma otlaceny loket. Muze si sehnat silikonovy polstarek s hadrovym povrchem (ty s umelohmotnym povrchem nebrat, jsou studene) a o stul si pak opre jen zapesti, samozrejme na tom polstarku.

Medo

« Odpověď #9 kdy: 27. 11. 2015, 21:10:26 »
Svojho casu som mal brutalne bolesti praveho zapestia (nezamenovat s inou cinnostou, ked clovek nema po ruke opacne pohlavie).
Proste "odchadzalo" zapestie, lebo blby uhol pri celodennej praci s mysou ... (Znesiem dost, ale fakt som niekedy mal problemy nemat slzy v ociach). Patlat zapestie nejakym Octanom ci Flectorom bolo len na docasne utlmenie bolesti ...

Kupil som si (na vlastne naklady) podlozku s opierkou zapestia ... (ze co to trepem, ved to je vo firmach normalna vec ? no, asi ako kde, nie je).
Po nejakej dobe problemy prestali. Sice mi teraz pri urcitej cinnosti v zapesti puka (napr. praca so srobovakom, ked musim viac zatlacit), ale v globale sa situacia zmenila tak ako treba.

« Odpověď #10 kdy: 27. 11. 2015, 21:54:16 »
Hele me stvala ta kost na loktu a pak cely loket v lete na laminu se potil. Tak jsem si jeden cas daval "pred" mys frote hadrik ktery to zmekcil a sal.
Ted co pravidelne hraju hokej tak me to nevadi protoze to "lecim" tim, ze me vic boli neco jinyho :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tomxoxoxo

« Odpověď #11 kdy: 27. 11. 2015, 22:20:14 »
Take sem trpel u PC bolave predlokti (citliva na studenou desku), bolest v predlokti na horni strane u loktu a zapesti, na ruce mysi, ale jinak jsem nemel problem, mohl jsem delat manualne cokoliv. Zacit tim ze mimo praci nesahat na PC a delat ruznorodou manualni cinnost. Gumovy krouzek (cerveny) - zacinat obcasne lehce rozehrat cca 5x pauza, zvysit na 10x a vetsinou do 30x nechci ruku prepinat jakykoliv naznak unavy = konec, ale ted zvladnu v pohode i pres 100x macnou v kuse. V praci jsem presel na trackball, sice diky shit softum co mame v praci to neni tak rychle jako s mysi, ale ruce jsou prednejsi. Na studenou desku polozit papiry sedet v mikine nebo se delaji elasticke navleky na ruce. Idelani je dovolena a vypadnout od pc a nechat ruku odpocinout.

« Odpověď #12 kdy: 27. 11. 2015, 22:57:42 »
Doporučuji si (dát) udělat konopní mast a na noc (nebo i přes den) natírat.
Nebojte, nestanete se závislí, pokud někomu snad média nebo podobný póvl vymyl mozek ;-)

Je to levný (x krát levnější, než financovat megalomanské výrobny "léků"), pokud si trávu vypěstujete, pak už jen správný recept pro extrakci thc atd. atd.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 28. 11. 2015, 00:02:54 »
Je to levný (x krát levnější, než financovat megalomanské výrobny "léků"), pokud si trávu vypěstujete, pak už jen správný recept pro extrakci thc atd. atd.

Konopna mast se dela z listu a v tech toho THC rovna moc neni.

« Odpověď #14 kdy: 28. 11. 2015, 00:16:06 »
Konopna mast se dela z listu a v tech toho THC rovna moc neni.
Pokud nekdo dela konopni mast pouze z listu, je blb  :P