Výpadek Windows Update pro Win7?

Nahodny_okoloiduci

Re:Výpadek Windows Update pro Win7?
« Odpověď #30 kdy: 18. 01. 2016, 22:08:10 »
náhodný OT:

- instalujou aktualizace, tak pocitac neni viditelne zpomalenej
ale to nie je pravda....updaty spolu s Firefoxom a LibreO davaju mojmu (nie uplne)starochovi dosť zabrať
Citace
- instalujou aktualizace, tak se nainstalujou rovnou posledni dostupne verze bez mezikroku
máš na  mysli najnovšiu verziu softu? no to by bola paráda......

Lol Phirae

« Odpověď #31 kdy: 18. 01. 2016, 22:12:34 »
Po více než hodině šrocení za plné zátěže CPU a plně obsazené RAM (virtuálka měla jen 1 GB) jsem experiment ukončil, aniž by se cokoliv aktualizovalo.

To je vyloučená věc - Lael říkal, že aktualizace Wwindows trvá i rebootem maximálně několik minut.  ::) ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 18. 01. 2016, 23:13:44 »
virtuálka měla jen 1 GB

Widle 7 se na 1GB provozovat nedaji. To mozna tak cista instalace bez patchu, SP1, antiviraku a vubec vseho, co by tam po instalaci mohlo byt doinstalovano. Masina s 1 GB se uswapuje k smrti, minimum je 1,5 GB a i to stoji za hovno, takze rekneme na 2 GB to zacina byt opravdu pouzitelne. Pokud tedy hypoteticky pripustime pouzitelnost Widli.

ByCzech

« Odpověď #33 kdy: 18. 01. 2016, 23:17:20 »
Po více než hodině šrocení za plné zátěže CPU a plně obsazené RAM (virtuálka měla jen 1 GB) jsem experiment ukončil, aniž by se cokoliv aktualizovalo.

To je vyloučená věc - Lael říkal, že aktualizace Wwindows trvá i rebootem maximálně několik minut.  ::) ;D

Lael často mluvil o sekundách pamatuji li se správně... :D

Neviditelný

« Odpověď #34 kdy: 19. 01. 2016, 00:53:01 »
virtuálka měla jen 1 GB

Widle 7 se na 1GB provozovat nedaji.
Kupodivu celkem dají, pokud se vypnou omalovánky a nepotřebné služby. Na pohodlnou práci to samozřejmě není, ale jako kompilátor a rudimentární testovač multiplatformního kódu to jde. Celková obsazená paměť osciluje během pokusu o aktualizaci okolo hranice 1 GB, i když virtuálce přidám více paměti. Zkusil jsem nainstalovat zde zmíněný update, ale nezdá se, že by se situace zlepšila... Fakt by mě zajímalo, jak to mají v M$ vymyšlené. Kumulativně ty aktualizace zbaští přes 20 GB z disku, zřídkakdy přidávají novou funkcionalitu, instalují se přes tucet restartů a ještě ten instalační proces trvá věky. Oproti tomu je "pacman -Syu" jako z jiné dimenze.

Ondro

« Odpověď #35 kdy: 19. 01. 2016, 13:12:39 »
Problem sposobuje posledna verzia windows update. U tej sa zmenilo fungovanie celeho updatu. Pekne som si to vsimol pred par dnami, ked som preinstalovaval Vistu s nejakym startym C2D CPU. Prve updaty isli rychlo, zlom nastal,ked sa aktualizoval samotny windows update na najnovsiu verziu. Potom to bolo podobne ako u win7 - jedno jadro plne vytazene a kym naslo updaty,tak to trvalo skoro cely den, dalsi den trvalo kym ich nainstalovalo(to bol moj najdlhsi cas). Ten cas kolise od toho aky vykonny CPU mas a ciastocne ake mnozstvo RAM mas. Vyzera to tak, ze MS tam robi asi nejaku kontrolu tych updatov.
Aj ked si vyberiem moznost neaktualizovat autoamticky ale vybrat, ktore updaty sa stiahnu a naistaluju, tak window si ich stiahne uz vopred(nie vzdy a vsetky) a az ked si urobi tie svoje kontroly, tak mi ich ponukne na stiahnutie a instalaciu.  Potom to robi zase nejake kontroly a potom sa tvari, ze ich stahuje(nestahuje ich, overene analyzou prenosov na routri) a nasledne ich nainstaluje.

Pri novsom stroji s nejakym Pentiom na 3,3GHz trva zistovanie aktualizacii tak 3-4 hodiny. S lepsou i5 a kopou RAM som sa dostal niekde na uroven 1-2 hodin.

Je to otras.

Takze windows update fugnuje, len si musis pekne pockat.

dvd9

« Odpověď #36 kdy: 19. 01. 2016, 14:17:22 »
Problem sposobuje posledna verzia windows update. U tej sa zmenilo fungovanie celeho updatu. Pekne som si to vsimol pred par dnami, ked som preinstalovaval Vistu s nejakym startym C2D CPU. Prve updaty isli rychlo, zlom nastal,ked sa aktualizoval samotny windows update na najnovsiu verziu. Potom to bolo podobne ako u win7 - jedno jadro plne vytazene a kym naslo updaty,tak to trvalo skoro cely den, dalsi den trvalo kym ich nainstalovalo(to bol moj najdlhsi cas). Ten cas kolise od toho aky vykonny CPU mas a ciastocne ake mnozstvo RAM mas. Vyzera to tak, ze MS tam robi asi nejaku kontrolu tych updatov.

Nejspise ano. Pamatuju si, ze drive na W7 ty updaty sly mnohem svizneji. Resp. vyhledani aktualizaci jednoho kolecka netrvalo pul dne, ale maximale par minut (stahovani a instalace byly stejne, ale to uz je oproti tomu vyhledavani na standardy M$ celkem unosne).

Nox

« Odpověď #37 kdy: 19. 01. 2016, 15:43:08 »
Treba to nekomu pomuze - me nekolikrat pomohlo "proslapnout" aktualizace neoficialnim service packem Simplix Pack. Ten se normalne nainstaluji offline a potom uz se ty online tahaji relativne rychle. Jinak je to fakt mizerie. A to je MS jeden z malo, co alepson aktualiace dela, viz treba stav v routerech.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 20. 01. 2016, 09:57:54 »

Jo, tak asi o triceti. Ja ted preinstaloval Widle 7 SP1 na jednom notebooku, v kterem lehl disk. Pak jsem pustil update a kdyz se celou vecnost *nic* nedelo, tak jsem stahnul novou verzi Widlous Update. Nasledne se neco konecne zacalo dit a asi po sesti hodinach byly updaty vyhledany a mohl jsem odkliknout instalaci. Ted, skoro po dvou hodinach, uz to nainstalovalo 93 z 209 updatu. Predpokladam, ze bude nasledovat nekolik kol rebootu a updatu. Tedy to je rychlost.....

Tym, ktery vyvijel Widlous Update, by mel byt za ziva stazen z kuze, ta vydelana, nakrajena na ctverecky, na ty vylisovano logo Microsoftu a z toho by byly nadelany privesky na klice, ktere by byly rozdavany adminum Widli.

Cek

« Odpověď #39 kdy: 20. 01. 2016, 10:20:55 »

Jo, tak asi o triceti. Ja ted preinstaloval Widle 7 SP1 na jednom notebooku, v kterem lehl disk. Pak jsem pustil update a kdyz se celou vecnost *nic* nedelo, tak jsem stahnul novou verzi Widlous Update. Nasledne se neco konecne zacalo dit a asi po sesti hodinach byly updaty vyhledany a mohl jsem odkliknout instalaci. Ted, skoro po dvou hodinach, uz to nainstalovalo 93 z 209 updatu. Predpokladam, ze bude nasledovat nekolik kol rebootu a updatu. Tedy to je rychlost.....

Tym, ktery vyvijel Widlous Update, by mel byt za ziva stazen z kuze, ta vydelana, nakrajena na ctverecky, na ty vylisovano logo Microsoftu a z toho by byly nadelany privesky na klice, ktere by byly rozdavany adminum Widli.

Tak takovehle problémy s nove nainstalovanymi sedmičkami nemivam....instalil jsem před koncem roku asi 10 kousku a sahly si pro updaty pomerne rychle - radove minuty, max asi 15. To, ze po nove instalaci Win7 SP1 je tech updatu asi 230 uz nemluvim  :-X, ale na SSD discích se to opatchuje za cca 1,5-2 hodiny komplet. Po tech 230 uvodnich si to dava většinou cca další 2 kolecka s dalšími cca 10 updaty a restartem....

Lol Phirae

« Odpověď #40 kdy: 20. 01. 2016, 10:25:12 »
Ted, skoro po dvou hodinach, uz to nainstalovalo 93 z 209 updatu.

Ve Woknous je již mnoho, mnoho verzí bug, který v případě, že aktualizací je víc než cca 100, tragicky zpomaluje instalaci těch aktualizací. Stejný katastrofický bug se projevuje i tehdy, pokud ty aktualizace chceš integrovat do instalačních obrazů. Je mnohonásobně rychlejší instalovat po dávkách cca 50 aktualizací a průběžně restartovat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 20. 01. 2016, 10:35:08 »
Tak takovehle problémy s nove nainstalovanymi sedmičkami nemivam....instalil jsem před koncem roku asi 10 kousku a sahly si pro updaty pomerne rychle - radove minuty, max asi 15.

Koncem roku kdy? Ja o vanocich nemohl bez stazeni noveho Widlous Update updatovat stroj, ktery stal od rijna. Takze mozna, ze zrovna nekdy kratce predtim MS sabotoval update vymyslenim nekompatibilnich zmen.

Zajimave je, ze kdysi na XP se kdysi tusim stahovala pri updatu nejdrive posledni verze Widlous Genuine "Advantage", ale na 7 nejsou schopni napred stahnout posledni Widlous Update a pak teprve delat zbytek a clovek musi googlovat a delat to rucne. Ty kreteny, co to tam delaji, by meli vystavit v muzeu. Vystava Korperwelten se mi jevi jako idealni.

Je mnohonásobně rychlejší instalovat po dávkách cca 50 aktualizací a průběžně restartovat.

Aha, tak to jsem celej nalevo. To to radsi necham chrochtat pres noc.

Cek

« Odpověď #42 kdy: 20. 01. 2016, 10:48:14 »
Tak takovehle problémy s nove nainstalovanymi sedmičkami nemivam....instalil jsem před koncem roku asi 10 kousku a sahly si pro updaty pomerne rychle - radove minuty, max asi 15.

Koncem roku kdy? Ja o vanocich nemohl bez stazeni noveho Widlous Update updatovat stroj, ktery stal od rijna. Takze mozna, ze zrovna nekdy kratce predtim MS sabotoval update vymyslenim nekompatibilnich zmen.

Koncem roku normálního zamestnance :-D, takze 2.-3. tyden v prosinci....

Lol Phirae

« Odpověď #43 kdy: 20. 01. 2016, 11:02:18 »
Aha, tak to jsem celej nalevo. To to radsi necham chrochtat pres noc.

Njn. Já už po poslední zkušenosti ne. To jsem takhle známému reinstaloval rozsypaný notebook s W7 před tím, než měl jet na služební cestu. Specifikace: i7, SSD, 8GB RAM.

V osm večer bylo nainstalováno včetně první dávky cca 250 aktualizací a chtělo to restartovat. O půlnoci jsem odcházel stát, okna ještě stále nenaběhla, hláška o instalaci aktualizací. V 8 ráno nezměněný stav. V poledne se blížil čas odjezdu na letiště a stále nezměněný stav - "Probíhá instalace aktualizací, nevypínejte počítač."

Aktualizace dokončena v půl druhé odpoledne. Never more. >:( >:( >:(

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 20. 01. 2016, 12:02:04 »
Jo, po cca trech hodinach jsem o 2 updaty dale. KB2621440 musi byt desne komplikovany, protoze tak dlouho se neinstaluji ani cele Widle na deseti masinach.