Problem sposobuje posledna verzia windows update. U tej sa zmenilo fungovanie celeho updatu. Pekne som si to vsimol pred par dnami, ked som preinstalovaval Vistu s nejakym startym C2D CPU. Prve updaty isli rychlo, zlom nastal,ked sa aktualizoval samotny windows update na najnovsiu verziu. Potom to bolo podobne ako u win7 - jedno jadro plne vytazene a kym naslo updaty,tak to trvalo skoro cely den, dalsi den trvalo kym ich nainstalovalo(to bol moj najdlhsi cas). Ten cas kolise od toho aky vykonny CPU mas a ciastocne ake mnozstvo RAM mas. Vyzera to tak, ze MS tam robi asi nejaku kontrolu tych updatov.
Aj ked si vyberiem moznost neaktualizovat autoamticky ale vybrat, ktore updaty sa stiahnu a naistaluju, tak window si ich stiahne uz vopred(nie vzdy a vsetky) a az ked si urobi tie svoje kontroly, tak mi ich ponukne na stiahnutie a instalaciu. Potom to robi zase nejake kontroly a potom sa tvari, ze ich stahuje(nestahuje ich, overene analyzou prenosov na routri) a nasledne ich nainstaluje.
Pri novsom stroji s nejakym Pentiom na 3,3GHz trva zistovanie aktualizacii tak 3-4 hodiny. S lepsou i5 a kopou RAM som sa dostal niekde na uroven 1-2 hodin.
Je to otras.
Takze windows update fugnuje, len si musis pekne pockat.