Mono pro produkční nasazení

Qurt

Mono pro produkční nasazení
« kdy: 11. 11. 2015, 22:18:50 »
Zdravm,

mám napsaných několik CLI aplikací v C#, a rád bych je provozoval na ARM destičce s Linuxem, prostřednicvím Mono. Zkoušel jsem to a aplikace mírně upravil, funguje to dobře. Zajímalo by mě, jak moc je Mono vhodné pro produkční nasazení? Rád bych to pak ještě rozšířil, líbí se mi idea multiplatformího výchoje na základě C# a .net.
« Poslední změna: 11. 11. 2015, 23:54:15 od Petr Krčmář »

Re:Mono pro produkční nasazení
« Odpověď #1 kdy: 12. 11. 2015, 09:39:08 »
Sakra, docela jsem byl zvědavej, co se tady rozjede za diskusi, a ono nic :/

tomasfuk

« Odpověď #2 kdy: 12. 11. 2015, 09:54:03 »
Nápodobně.

Jediné co trochu umím je C# a rád bych, abych svoje aplikace mohl použít "všude". Když se aplikace správně napíše s ohledem na Mono, tak to většinou pracuje bez problému.

Docela mě mrzí, že stále je docela problémem vývoj pro Android v C#. Xamarin je placený a Dot42 už není aktivně vyvýjen. Přitom Android je zajímavá platofrma pro jednoduché aplikace, třeba jen pro osobní použítí.

« Odpověď #3 kdy: 12. 11. 2015, 11:14:11 »
Sakra, docela jsem byl zvědavej, co se tady rozjede za diskusi, a ono nic :/

Co čekáte - všichni, kdo používají Mono, už odpověděli :-D

tomasfuk

« Odpověď #4 kdy: 12. 11. 2015, 11:38:52 »
"Microsoft ♥ Linux", ale naopak tomu tak asi není :-)

andy

« Odpověď #5 kdy: 12. 11. 2015, 15:20:29 »
Nie je produkcne nasadenie ako produkcne nasadenie. Mono ma na stranke kto to na co pouziva. Napr uspesny unity engine, ale aj wikipedia a kopec inych. Ak to nie je monitor srdcoveho rytmu, tak by som sa nebal.

čumil

« Odpověď #6 kdy: 12. 11. 2015, 15:56:12 »
Mono ... HAHAHAHAHAHAHA ...

.

« Odpověď #7 kdy: 13. 11. 2015, 13:31:51 »
To jako že linuxáři by měli na Linux portovat proprietární MS technologii? proč? mají dost svých a lepších - open sourcových - které běží i na win.
Pomíjím ty štěky co MS začal po kapkách pouštět na Github. Teď za tu portaci dokonce začne platit RedHatu, jak tady psali.

anonym069

« Odpověď #8 kdy: 13. 11. 2015, 18:52:13 »
To jako že linuxáři by měli na Linux portovat proprietární MS technologii? proč? mají dost svých a lepších - open sourcových - které běží i na win.
Pomíjím ty štěky co MS začal po kapkách pouštět na Github. Teď za tu portaci dokonce začne platit RedHatu, jak tady psali.

Zhrzený patrně nebude mít moc v lásce úspěšnějšího...

xMartin

mh

« Odpověď #10 kdy: 22. 06. 2016, 22:41:50 »
Zalezi na tom, jak moc dany system a architektura podporuje mono a jake vlastnoti/knihovny mona pouzivate.
Ve firme nam funguje software pres mono, ktery zajistuje realny byznys. Nikdo ten system nema rad, ale funguje a je dost stabilni.

mk

« Odpověď #11 kdy: 23. 06. 2016, 07:54:34 »
Taky pouzivam mono bez problemu.

Aktualne jsem jeste presel na novy build system (xproj) z .NET Core. Diky tomu uz nemusim na linuxu instalovat mono, atd. Staci pouzit command "dotnet run" nebo "dotnet publish". Dotnet si sam zjisti jesli projekt je pro mono nebo .net core a stahne si potrebny runtime.

To prinasi dalsi vyhodu pro vlastni a externi knihovny (dll), ktere jsou potom kompatibilni s plnym .NET framework (mono) a s .NET Core (stejny zdrojovy kod).

pd

« Odpověď #12 kdy: 23. 06. 2016, 10:40:41 »
Ja jsem mel pred casem dost problem se serverovymi SSL/TLS sockety v monu: posilalo to jen muj certifikat, ne cely chain of trust, takze to browserum nechutnalo. Nakonec jsem pred svuj monolit predradil webserver, co terminoval SSL, a rozjelo se to. Ale spousta casu v haji. Chapu, ze ne kazdy chce napsat monolitickou aplikaci, jako jsem chtel ja, ale jedna takovahle prihoda uplne staci, aby byl clovek hodne opatrny.

Sadam

« Odpověď #13 kdy: 24. 06. 2016, 03:22:58 »
Prepis to do pythonu nebo QT/C++ a budes mit klid... vsude... C# je sracka

Juro

« Odpověď #14 kdy: 24. 06. 2016, 08:07:57 »
Ako uz bolo uvedene, treba zvazit to, o ake produknce prostredie ide a ake su dosledky toho ak tam nieco nepojde.

Je celkom bezne, ze sa vyberie riesenie len na zaklade toho, ze je osvedcene a experimenty si nikto na svoje triko nevezme. A su projekty, ktore znesu pilotne nasadenie technologie.