Šedivé komentáře k článkům

Blut

Šedivé komentáře k článkům
« kdy: 19. 11. 2010, 21:06:13 »
Nevim, zda se to uz nekde neprobiralo, tahle featura tu funguje uz nejakou dobu, kazdopadne...Kdyz rozkliknu komentare, zobrazuji se stylem napr. prvni dva svetle, dalsich pet sedivych, dalsi sedive atd., pokud na ne nenajedu kurzorem.
Takze by mne zajimalo, k cemu to ma slouzit.  Mne napriklad se to takto dost spatne cte (jak proto, ze to je sedive, tak proto, ze to je nepravidelne), nemam ve zvyku hybat kurzorem podle toho, kam se zrovna divam, ba prave naopak, vetsinou s kurzorem zajedu pryc na stranu.
« Poslední změna: 19. 11. 2010, 22:09:12 od Petr Krčmář »

Re: Šedivé komentáře k článkům
« Odpověď #1 kdy: 19. 11. 2010, 22:10:49 »
Zašedlé jsou ty komentáře, které napsal registrovaný uživatel s nízkou aurou nebo byly ostatními čtenáři označeny jako špatné (pomocí tlačítka mínus u komentářů). Je to tedy automatický filtr, na jehož nastavování se podílejí sami čtenáři. Dá se to ale individuálně změnit, v profilu uživatele si můžeš nastavit, od jaké hranice to máš šedivět. Pokud si to stáhneš úplně dolů, budeš mít všechny příspěvky viditelné.

Blut

« Odpověď #2 kdy: 19. 11. 2010, 22:29:11 »
Aha. Nejsem regnuty.
Moc tuto featuru neocenuji, ale ok, dik za odpoved.

dustin

« Odpověď #3 kdy: 20. 11. 2010, 07:46:53 »
Mně to taky přijde úplně  zbytečný a vadí mi to při čtení, obzvláště na netbooku se sníženým jasem, ale dá se s tím žít. Za ty prachy... :-)

flv

« Odpověď #4 kdy: 28. 01. 2011, 01:29:44 »
Skoda, kdyz se koukam na diskuze tak i lidi s relativne vysokou aurou maji prispevky zasedly, pritom prispevek od toho sameho clovek postnuty o minutu drive je ok a viditleny. Cili nekdo tomu dal dislike. Obavam se (bohuzel ani root neni vyjimka) ze v nasich koncinach lide az prilis snadno davaji dislike. Normalne jsem schopen uplatnovat svou vlastni miru toho co je a co neni spatny (pro me) prispevek. Casto  ty zasedle a hur viditlene prispevky mi prijdou ok. Neslo by to spise cele vypnout s tim ze si to naopak uzivatele muzou nastavit pokud chteji ? Vim , ja sam se proste muzu registrovat a nastavit...obecnem mi ale prijde schudnejsi implictni vypnuti nez zapnuti tehle feature. Vysledek je totiz spis otravujci a matouci (jak rikam vina je na strane samotnych uzivatelu, nikoliv autoru)

« Odpověď #5 kdy: 28. 01. 2011, 09:13:55 »
Keď už to tu riešite, tiež by som sa pridal. To zašednutie by mohlo byť miernejšie, prípadne iným spôsobom označené "nekvalitné" príspevky. Niekedy sa stáva, že nie sú až tak nekvalitné, že nestoja ani za prečítanie.

x

« Odpověď #6 kdy: 28. 01. 2011, 09:50:48 »
podle meho nazoru je to sednuti naprosty nesmysl, protoze se naprosto bezne stava ze normalni komentare jsou sede zato nesmyslne jsou normalni

dalsi rozmer zhuverilosti tomu dodava jeste cteni pres telefon, kde muzu samozrejme klepat treba na celo a komentar se nikdy neztmavi...

(a to nemluve o naprosto idiotskym rolovani stranky na posledni prispevek v diskusi a nebo hrani si na opicku pri preskakovani mezi novymi komentari)

« Odpověď #7 kdy: 28. 01. 2011, 11:08:26 »
Na DSL.sk je to pekne spravené aj s hodnotením komentárov, aj to, že pri opakovanej návšteve tie komentáre, ktoré už boli zobrazené zosivejú.

« Odpověď #8 kdy: 28. 01. 2011, 12:35:26 »
Je v plánu to celé předělat, zatím ale nedokážu říct kdy a jak. Ale určitě zohledníme tyhle připomínky - právě proto jsem navrhl změnu.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 28. 01. 2011, 13:04:48 »
Je v plánu to celé předělat, zatím ale nedokážu říct kdy a jak. Ale určitě zohledníme tyhle připomínky - právě proto jsem navrhl změnu.

Možná nejrychlejší dočasné řešení by bylo to vypnout :)

ramirez

« Odpověď #10 kdy: 28. 01. 2011, 14:50:47 »
Taky bych se primlouval za vypnuti "sednuti" komentaru.

Druha vec, z pozorovani mam pocit, ze "aura" se spis chova jako nahodna velicina nez cokoliv jineho. Mela by zacinat na "undef" hodnote, nezasednute, dokud confidence interval nerozhodne jinak. A neklesat casem (nevim jestli to porad dela). Nekde byl pekny clanek o vyhodnocovani hlasovani v komentarich nebo pro produkty atd., ale ted ho neumim vygooglit.

« Odpověď #11 kdy: 28. 01. 2011, 15:53:22 »
Ano, aura se taky s vývojáři řešila. Prý je tam nějaký velmi složitý algoritmus, který bere v úvahu asi dvacet proměnných a je to v podstatě neladitelné. V plánu je to celé předělat a výrazně zjednodušit, aby to prostě fungovalo. Jako redakce na tyhle věci upozorníme a řešíme je, ale konkrétní práce je pak na vývoji.

« Odpověď #12 kdy: 28. 01. 2011, 16:39:14 »
do nastaveny profilu deyte moznost toto šednutí VIPNOUT clověk stejňe POZNA STUPIDNI pryspevky podle ignorance interpunkce shody podmetu s prisudkem NADUZIVANI CAPS LOCKu a nebo POuzivaniii jedne-dlouhe-vety-ktera-nema-zacatek-nebo-konec-a-ktera-se-neda-cist.

(( Pardon, nedalo mi to. Možná kdyby aura sledovala tyto neduhy, vedlo by to některé alespoň k zamyšlení nad formulací myšlenky, když už ne k myšlence samotné. ))

Inkvizitor

« Odpověď #13 kdy: 28. 01. 2011, 19:45:26 »
felix0: To mně ten systém na Rootu s tím skákáním po nových komentářích přijde dobrý. Při zešednutí je těžší se rozpomenout na kontext odpovědi, zvlášť, když se do diskuse vrátím po několika dnech. Obecně jsem proti zešednutí, pokud už mají být komentáře rozdělené podle "kvality", pak je lepší rozklik. Systém hodnocení komentářů na Rootu ani na Lupě ale nefunguje, čtenáři velice často sestřelí kvalitní komentář k věci a odpad zůstává v normálním zobrazení. Slashdot je třeba o něco lepší, protože není tak demokratický (rovné hlasování je nanic), nicméně i tak v případě politicky zabarvených témat moderátoři jednoznačně vyzdvihují komentáře, které jsou jim názorově blízké.

moen

« Odpověď #14 kdy: 28. 01. 2011, 20:15:37 »
pokud pouzivate ff, tak muzete pouzit tento styl pro addon stylish (myslim ze i pro chrome existuje nejaka varianta): http://userstyles.org/styles/43389  ;)