Zdarec všichni,
zatím používám stále Fedoru 21, KDE spin. Pokud bych měl popsat zkušenosti s tímto OS, tak bych vás zřejmě hodně dlouho nudil pěním silných a ještě silnějších superlativů. Opravdu bych na "jednadvacítce" musel hodně dlouho hledat abych našel něco, co považuji za nedostatek.
Naopak Fedora 22 KDE pro mě představovala těžké zklamání, zejména (avšak nejen) díky stavu Plasmy 5 ale třeba i evidentní nevyspělosti dnf.... myslím, že všechny záležitosti týkající se této tématiky jsou natolik známé, že je ztrátou času vypisovat podrobnosti. Takže F22 jsem nakonec přeskočil.
Dost jsem se těšil na novou F23, kterou jsem hodlal dát na notebook s HiDPI displayem, když jsem zjistil, že nová Plasma má screen scaling, viz
"System Settings -> Display and Monitor -> Scale Display"".
Avšak bohužel, ....nastavil jsem scale na 1.6x, následovalo logout/login....nic, následoval reboot...nic. Ovšem Scale Display tvrdí, že je nastavený na 1.6x, tzn. někam se to moje nastavení evidentně zapsalo avšak akci to nevyvolává žádnou.
Evidentně se jedná o problém Plasmy 5, protože jsem zkoušel Kubuntu 15.10 a chování je nemlich to stejné.
Nevíte jestli by měl být screen scaling už funkční a tedy se to dá rozchodit třeba i ruční editací nějakých konfiguráků, nebo se zatím ještě v Plasmě 5.4 jedná o nefunkční fíčuru?
Co se týče další (ne)funkčnosti nové Plasmy a také i grafického vzhledu (uznávám, že tohle je subjektivní záležitost), tak skoro se mě chce křičet - proboha, proč jste zahodili tu báječnou stabilní spolehlivou dokonale vychytanou a graficky výborně vyvedenou čtverku a místo toho nasadili tu novou hrůzu? :O
Další problém - dnf autoremove - chce mazat i explicitně nainstalované balíčky a naopak balíčky plonkovní zanechává bez povšimnutí. Pokud heslo "dnf autoremove" zadám do vyhledávače, najdu na tento problém řadu stížností a dotazů, bohužel řešení jsem nenašel.
Jaké jsou vaše dosavadní dojmy z F23KDE? Netušíte jestli se ty dva popsané problémy dají v současné době nějak řešit?