Zdravím všechny,
asi píchnu do vosího hnízda, ale dnes mi dorazil dopis s tučným textem: Výzva odběrateli elektřiny, který není přihlášen v evidenci poplatníků rozhlasového poplatku. Tento dopis zaslal mi Český rozhlas. Jak jsem se dočetl, na různých portálech, Český rozhlas dostal volnou ruku a probírá seznamy poskytovatelů elektřiny, kde sbírá poštovní adresy pro zasílání svých, dle mého názoru výhružných, dopisů. Televizní poplatek platím, nemám s tím problém. Televizi sledujeme, ale proč mám platit rozhlas (rádio)? Nemám radio, budík s rádiem, telefon s rádiem, dokonce ani v autě nemám autorádio. Prostě nic s rádiem. Jen tu televizi a zde je zakopán pes. Digitální vysílání = příjem rozhlasu (Multiplex 1). Rádio na televizi neposlouchám a pokud bych rádio poslouchal, nejsem energetický baron abych to dělal pomocí televize.
Otázka tedy zní. Lze se nějak poplatku (této lumpárně) legálně vyhnout? Šroubovákem do televize nepůjdu. Napadlo mě dát mezi televizi a anténu nějaký frekvenční filtr, který by část pásma Multiplexu 1 uřízl. Lze to?
Děkuji za odpovědi.