Abychom ukončili tuto absurdní debatu: od FTP/SCP/SFTP/WebDAV... klienta očekávám naprosto bezpodmínečně, že přenese pomocí zvoleného protokolu nezměněný obsah souboru z místa A na místo B. Tečka.
To si myslim, ze je ten problem - VY to ocekavate. Ale FileZilla (asi?) pouze nasleduje majoritni styl pouziti: Win masina -> Linux web hosting. A samozrejme se mi take nelibi defaultni nastaveni, ze bezpriponovy soubor = textovy soubor.
Od úprav souborů jsou tady editory, jak již název napovídá.
Ne nutne, treba ten zmineny spravce souboru WinSCP je prave zaroven i editor.
Ne, že bude chytře hádat, co je na druhé straně
Podle nastaveni to vypada, ze WinSCP to nehada, ale vezme tu informaci ze serveru, ke kteremu se pripojuje.
, nebo za jakým účelem to tam přenáším (ani když použiju linuxový NAS jako síťové úložiště pro Windows klienty, tak opravdu netoužím po tom, aby se mi správce souborů hrabal tisíckrát denně v koncích řádků jednoho a toho samého souboru jen proto, že na druhé straně je Linux.)
Jak si to nastavite, takove to mate.
P.S. Ve WinSCP nic takového ve výchozím stavu neni, žádný ASCII clusterfuck se defaultně nepoužívá.
Ve starsi verzi to myslim bylo defaultne zaple (resp. to, ze se detekovaly textove soubory na ktere se aplikuji ta pravidla; to v te aktualni vypada vypnute). Kazdopadne je to vse, jak jsem psal vyse, o zpusobu uzivani vetsinou uzivatelu a/nebo tom, jak tvurce chce, aby dany produkt byl vyuzivan. FileZilla -> uzivatele nahravajici stranky z Win na Linux web server -> defaultne konverze zapnuta. WinSCP -> power useri a admini -> defaultne vypnuto.