My linuxáci máme život jednoduchý, posíláme si maily z terminálu, kecáme na jabberu, občas si vystačíme s gmailem a tickety píšeme do tracu.
Jenže jakmile vám do vaši práce začnou mluvit obchodníci, chtějí svůj standard. Tedy ideálně outlook, kde si mohou navzájem posílat úkoly, pozvánky na schůzky, kalendář s programem na další tři měsíce, a podobně, znáte to.
Problém třeba je, že jsem jim to rozchodil přes google, ale bylo mi řešeno, že omalovánky gmailu jsou jak pro puberťáky, že tohle se nedá použít pro profesionální práci... chápejte, prostě outlook a synchronizace do všech zařízení, které obchodník má.
No a další požadavek je, aby instalace byla stupid easy. Co jsem vyzkoušel (Zimbra, Sogo) tak je to na dlouhé zimní večery hrát si s konfigurákem. Navíc některé projekty chtějí úplně nesmyslné požadavky. Například už během instalace chce Zimbra nebo Kolab FQDN a MX záznamy v DNSku. Já to první chci vyzkoušet ve virtuálu, i kdybych měl do klienta psát číselné adresy. Nejsem admin, nemám po ruce pět šest fyzických strojů s pevnou IP adresou a DNS záznamem. Potřebuju najít řešení o jehož finální nasazení (alokace stroje, přístup k DNSkám, nastavení infrastruktury) se bude muset ještě rozhodnout na vyšších místech
Máte zkušenosti s něčím funkčním, co třeba používáte u vás ve firmě?