ještě prosím co jste myslel připojte zyxel ke stávajícímu routeru?

No, vezmu sitovy drat, jeden konec strcim do routeru, druhy do Zyxelu.
Tedy doufam, ze jsi nemel na mysli to resit bez dratu. To jde take, na to slouzi WDS:
https://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system . Ale s tim, byvaji potize, mimojine s rychlosti. AP to musi podporovat ale snad jen ten, ktery bude slouzit prodlouzeni dosahu. Ovsem kdyz mas v pokoji uz slaby signal, tak je uplne jedno, jestli se na nej bude pripojovat primo pocitac nebo Zyxel jako meziclanek. Ledaze bys ho dal z druhe strany zdi, kde je signal lepsi a doufal, ze do pokoje prosakne signal dost silny.
ok zkoušel jsem ale bohužel nejde to.Nemáš prosím tě ještě nápad ale prosím laicky nebot i ted jsem Váhal kde nastavit IP adresu jestli u LAN nebo WAN tak prosím trocha podrobněji.DĚKUJI

Adresu nastavit v LAN konfiguraci, tedy adresu, na ktere se bude Zyxel prezentovat v ramci domaci site. WAN zde nebude vubec pouzit.
Jinak pokud to nebude chrochtat, tak me napada, ze jsem na nekterych routerech videl neco o izolaci wifi. Nepamatuji si, co tim mysli, ale tusim asi to, ze kdo je na wifi nebude videt stroje na dratech. Pokud to naopak neznamena, ze neuvidi ostatni lidi na wifi. Cili pokud to znamena to prvni, tak rozhodne vypnout. Pokud to druhe, tak zalezi na tom, jestli chci, aby se lidi na wifi vzajemne videli. Osobne bych to v kazdem pripade vypnul. To nastaveni by asi bylo v nastaveni wifi.