Blokování Toru a moje IP

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Blokování Toru a moje IP
« kdy: 18. 10. 2015, 01:59:38 »
Zdravím, používám tor, ani ne tak pro sebe, jako pro ostatní, kteří žijí v režimech, kde to mají se svobodou těžší. Neprovozuji exit, přesto je moje ip adresa zřejmě v nějakém blacklistu. Jediný, komu vadí, že provozuji tor, je zřejmě zpravodajský server eretz.cz, přesto, že jsem mu nikdy žádnou škodu nezpůsobil a jen čtu články.

Kde vzali moji ip adresu, v jakém seznamu? Při pokusu jít na jejich web mi to píše TOR není vítán. Slušným uživatelům TORu se omlouváme., a to jdu normálně přes google chrome bez proxy, ze své ip adresy 89.177.106.69

Když si stáhnu seznam všech ipček toru, a vygrepuji z toho mojí ip adresu, tak tam není.

Kód: [Vybrat]
curl https://torstatus.blutmagie.de/ip_list_all.php/Tor_ip_list_ALL.csv | grep 89.177.106.69.

Otázka je, jak zjistili, že provozuji tor (ale opakuji, nemám exit node)? Je jejich postup práně v pořádku? Zpracovávají data, která EU považuje za osobní...
« Poslední změna: 18. 10. 2015, 23:43:18 od Petr Krčmář »

pedro

Re:blokování toru
« Odpověď #1 kdy: 18. 10. 2015, 02:59:44 »
nepoužíváš prohlížeč, který se tváří jako tor browser? Já když tam zkusím vlézt z IP non-exit node (je v listingu), tak dostanu 403 Forbidden nginx. Jak to, že tvoje IP není na seznamu? Provozuješ bridge?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18. 10. 2015, 08:08:37 »
@beer: Tak z toho si nic nedelejte, ja vam reknu, co tam rikaji a vy uz na ten web nebudete muset lezt: Izrael je nejlepsi, Izrael je mirumilovny (akorat ti Arabaci to furt nechapou), podporte Izrael, prijdte vyjadrit svuj odpor k antisemitismu, Izrael natahl telefonni linku do Kremlu, aby se mohli koordinovat s ruskymi kolegy dobromety v osvobozeni Syrie od padouchu bombardovanim z letadel, na navstevu prijel nejaky strejda z Indie, vysel si na prochazku podle spaliru jezinek s masinkvery,..... A jeste tam probiraji sadarstvi, konkretne shnila jablka. Jo a jeste tam je fotka jakesi jezinky s masinkverem.

source

« Odpověď #3 kdy: 18. 10. 2015, 10:13:58 »
Ano taky jsem už narazil na pár stránek, které si stáhli seznam TOR nodes a blokovali všechny IP z něj. A také mi to píše "forbidden". A na to je jediná pomoc. Nelézt na tyto stránky a najít si jiné.
Jinak pokud provozuješ bridge/non-exit relay, pak je divné, že v seznamu nejsi!

peter

« Odpověď #4 kdy: 18. 10. 2015, 10:38:34 »
@beer: Tak z toho si nic nedelejte, ja vam reknu, co tam rikaji a vy uz na ten web nebudete muset lezt: Izrael je nejlepsi, Izrael je mirumilovny (akorat ti Arabaci to furt nechapou), podporte Izrael, prijdte vyjadrit svuj odpor k antisemitismu, Izrael natahl telefonni linku do Kremlu, aby se mohli koordinovat s ruskymi kolegy dobromety v osvobozeni Syrie od padouchu bombardovanim z letadel, na navstevu prijel nejaky strejda z Indie, vysel si na prochazku podle spaliru jezinek s masinkvery,..... A jeste tam probiraji sadarstvi, konkretne shnila jablka. Jo a jeste tam je fotka jakesi jezinky s masinkverem.
Ono je skôr otázka, pre koho to píšu. Keby to bol komunitný web, tak nepoužijú latinku. Keďže ju použili, tak sa jedná zjavne o bežné mútenie vody. Obsahy článkov s sto krát zrecyklovanými fotkami slúžiacimi ako dôkaz. Ďakujem za politický virál znehodnocujúci tento technicky zameraný portál.

binary_division

« Odpověď #5 kdy: 18. 10. 2015, 13:13:19 »
exit/non-exit node je na veřejném seznamu
bridge není na veřejném seznamu

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18. 10. 2015, 13:47:49 »
Ono je skôr otázka, pre koho to píšu. Keby to bol komunitný web, tak nepoužijú latinku. Keďže ju použili, tak sa jedná zjavne o bežné mútenie vody. Obsahy článkov s sto krát zrecyklovanými fotkami slúžiacimi ako dôkaz. Ďakujem za politický virál znehodnocujúci tento technicky zameraný portál.

Tak ja hlavne vubec nechapu, proc nekdo resi to, ze ho nechteji pustit na web, ktery preteka propagandou.

nepoužíváš prohlížeč, který se tváří jako tor browser? Já když tam zkusím vlézt z IP non-exit node (je v listingu), tak dostanu 403 Forbidden nginx. Jak to, že tvoje IP není na seznamu? Provozuješ bridge?

Jinak vysvetleni muze byt v tom, ze tazatel ma dynamickou adresu a soudruzi z onoho webu jsou tak zaneprazdneni aktualizaci propagandy, ze nemaji cas aktualizovat seznam ip adres. Eventuelne ten by mel aktualizovat nekdo jiny a ten na to sere a ma tam seznam z dob, kdy Zizka mel jeste obe oci.

Peter

« Odpověď #7 kdy: 18. 10. 2015, 16:00:05 »

Tak ja hlavne vubec nechapu, proc nekdo resi to, ze ho nechteji pustit na web, ktery preteka propagandou.

Buď je to provokatér alebo fízel. V tom prvom prípade mi je jedno na akej je strane. V tom druhom je na presne definovanej strane, len si to neuvedomuje.

Jenda

« Odpověď #8 kdy: 18. 10. 2015, 16:52:35 »
exit/non-exit node je na veřejném seznamu
bridge není na veřejném seznamu
Ale jde zprubovat. https://www.nsc.liu.se/~nixon/sshprobes.html

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 19. 10. 2015, 01:05:14 »

Jinak vysvetleni muze byt v tom, ze tazatel ma dynamickou adresu a soudruzi z onoho webu jsou tak zaneprazdneni aktualizaci propagandy, ze nemaji cas aktualizovat seznam ip adres. Eventuelne ten by mel aktualizovat nekdo jiny a ten na to sere a ma tam seznam z dob, kdy Zizka mel jeste obe oci.

Propaganda je dneska všude, propaganda EU je propalestinská a protiizraelská.

Divné, dneska na tom seznamu jsem, v konfiguraci toru jsem nic neměnil.

curl https://torstatus.blutmagie.de/ip_list_all.php/Tor_ip_list_ALL.csv | grep -n 89.177.106.69
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     02864:89.177.106.69
100 89244    0 89244    0     0   125k      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--  125k

Divné, dneska na tom seznamu jsem, v konfiguraci toru jsem nic neměnil.

curl https://torstatus.blutmagie.de/ip_list_all.php/Tor_ip_list_ALL.csv | grep -n 89.177.106.69
  % Total    % Received % Xferd  Average Speed   Time    Time     Time  Current
                                 Dload  Upload   Total   Spent    Left  Speed
  0     0    0     0    0     0      0      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--     02864:89.177.106.69
100 89244    0 89244    0     0   125k      0 --:--:-- --:--:-- --:--:--  125k

[/size]

beer

• 729
    • Zobrazit profil
Re:Blokování Toru a moje IP
« Odpověď #11 kdy: 19. 10. 2015, 01:14:07 »
V torrc jsem neměl BridgeRelay 1, tak asi proto jsem byl v tom veřejném seznamu. doplnil jsem do konfigurace a restartoval tor ale pořád jsem v tom seznamu, kde jsem se minule nenašel. Asi nepodává aktuální výsledky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19. 10. 2015, 01:39:30 »

Ale hovno, to by si soudruzi nedovolili. Spoluprace s Izraelem je v plnem proudu, i vojenske drony s nimi budeme vyrabet a i to budeme financovat.

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 19. 10. 2015, 04:18:47 »

Ale hovno, to by si soudruzi nedovolili. Spoluprace s Izraelem je v plnem proudu, i vojenske drony s nimi budeme vyrabet a i to budeme financovat.

To jsou nesmysly. Izrael nepotřebuje vyrábět drony ve spolupráci s EU, má kvalitní vlastní drony, které sám vyrábí a je o ně ve světě zájem - například ze strany Jordánska či Švýcarska, atd. Pokud EU bude financovat nějaké drony, tak to bude výroba určená pro EU. To není žádná spolupráce, to je jen byznys. Když si koupíš rohlík, tak taky se automaticky nepovažuješ za spolupráce pekaře.