Zdravim,
premyslim o koupi novyho notebooku, tentokrat s nvidia grafikou (nyni mam intel+radeon). Koukal jsem na net jak to vypada s Nvidia Optimus a moc nadsenej teda nejsem

Chci se zeptat na vase zkusenosti s Bumblebee (podle toho co jsem nasel je to asi jedina realne pouzitelna moznost jak provozovat intel + nvidia na linuxu).
Moje pozadavky jsou (aspon myslim) pomerne rozumny:
1) funkcni uspavani, probouzeni
2) bezproblemove funkcni intel grafika (tz. napriklad zadny tearing)
3) pokud explicitne nezvolim nvidii (pres optirun nebo primusrun) tak aby byla vypnuta
4) pokud nvidii explicitne zvolim tak aby se automaticky zase vypnula, kdyz zavru vsechny programy u kterejch jsem ji povolil a aby to melo aspon trochu rozumnej vykon (tz. aspon vyssi nez ten intel

)
Dodam, ze tohle vsechno muj aktualni setup intel+radeon se svobodnejma ovladacema splnuje, ackoliv radeon grafika je stejne nepouzitelna, protoze zhruba po pulhodine pouzivani by se mi protavila z notebooku ven, ale precejenom o neco vyssi vykon nez intel to ma

Dale bych se chtel zeptat jak casto mam cekat black-screen pri updatech kernelu, Xek, ... Co si pamatuju tak kdyz jsem jeste blahove pouzival catalyst tak jsem snad nic jinyho nedelal nez opravoval problemy po upgradu kernelu

Vzhledem k tomu, ze bych pripadne sel do Skylaku, tak bych urcite chtel jet na primerene novejch (~Fedora stable) verzich kernelu, Xek, Mesy, ... Ohledne zamyslenyho distra bych nejradsi zustal na Fedore, ale pokud by to z nejakyho duvodu nebylo uplne vhodny tak bych zvazil (v tomto poradi) ubuntu nebo archlinux.
Principialne bych asi mohl zvazit i noveau (a pouzivat linux jako intel-only), ale zas vzhledem k tomu, ze nvidia ma (aspon co jsem slysel pro PC) vyborny linuxovy ovladace, tak mi to prijde skoda, vzhledem k tomu, ze spoustu her jsem pomerne dobre rozjel pod Wine.
Diky predem za odpovedi.