Zdravim,
v serverovne mam 4 (na sobe nezavisle) klimatizace, tj. kazda ma svoji vlastni jednotku, vedeni, etc... Za bezneho provozu bezely 2 klimy a teplota na serverovne se pohybovala kolem 24C (ve skutecnosti vzdy bezi 2 klimy a 2 jsou vypnute a po nejakem case si roli otoci, tj. 2 vypnute se zapnou a 2 zapnute vypnou). Data o teplotach sbiram z 4 PDU na zadni strane racku, takze odecitane teploty jsou ovlivneny aktualnim vytizenim serveru, etc... - nicmene teploty se odchyluji pri zatezi/pres den o +/- 2 stupne.
Nedavno prisel servisni technik 2 klimatizace vycistit - vypnul je, vycistil filtr a opet zapnul. Od te doby se teploty pohybuji v prumeru kolem 28C - jen dodam, ze nepribylo zadne zarizeni/server a ze 4 nezavislych grafu je patrne, ze na serverovne je tepleji (28C) od chvile, kdy technik provadel zasah. Samozrejme jsem to reklamoval - technik dalsi den prijel, zkontroloval tlak v jednotkach, profoukl zebrovani a prohlasil, ze je vse OK, ale teplotni grafy tvrdi neco jineho - na stejne teploty pred zasahem jsem momentale schopen se dostat se 3 klimatizacemi, nikoliv se 2. Mlatit dodavatele po hlave jsem docasne vzdal, jelikoz to nikam nevedlo a pokousim se situaci objasnit/vyresit vlastnimi silami. Vzal jsem prenosny digitalni teplomer a meril teplotu primo u "vyfuku" vsech klimatizaci - tepota je u vsech kolem 14C, takze nejakym zpusobem funguji, jen ztratily cast chladiciho vykonu (i subjektivne je v serverovne tepleji, momentalne jsem schopen behat na serverovne v triku delsi dobu, coz nebyvalo).
Osobne mam podezreni na unik chladiciho media, ale nejsem z oboru a nejsem si jist, zda vubec lze kontrolovat objem chladiciho media pouhym odectenim tlaku - tak, jak to udelal technik?
Nenasla by se zde nejaka dobra duse z oboru, ktera by poradila popr. doporucila, co zkontrolovat?
Diky
PS: rady, jak donutit dodavatele k cinnosti vitany