tomxoxo: nesir bludy. taky jsem mel podobny nazor, ale je to nesmysl. raspi je na HTPC naprosto v pohode a ne na nejaky hrani, ani jsem na toto pouziti nenarazil na omezeni plynouci z ARM. Proste a jednoduse na kartu "vypalis" ze stazeneho ISO treba openelec, strcis do maliny, fungujes. K tomu pridas aplikaci Kore do android founa a mas jen krabicku strcenou za televizi, nulovy hluk, spotreba zanedbatelna. Mam to tak u naprostou hloupe telky z prvni vlny LCD - ma jen jedno HDMI a nic vic a diky raspi, openelec a Kore mam z toho multimedialni zarizeni na kterem prehraju vsechno co mam v notebooku a v NASu pres pitomou sambu. Navic mam diky tomu levne a efektivne vsechny ty dalsi veci ktery kodi nabizi (co se tyce ceskych video pluginu - iprima, o2tv, youtube, stream.cz, uloz.to apod).
DLNA je nesmysl.
Mam nejaky model prvni verze(nevim presne) a zatim jsem narazil na jediny problem: pri prehravani fullHD videa s bitrate 15.8Mbps se obcas objevuji trhnuti, ale to pricitam tomu, ze tam mam USB wifi (chystam se vyzkouset jak si to poradi pres kabel).