RFID scanner a váha v Linuxu

RFID scanner a váha v Linuxu
« kdy: 11. 10. 2015, 17:54:19 »
Ahoj,

potřeboval bych si sestavit něco, jako mají na poště. RFID scanner pro naskenování kódu a k tomu váha, co ten produkt zváží.
Ty data bych potřeboval poslat do linux serveru(nejspíše RPI), který by je dále zpracoval.
Budu si na to muset vytvořit nějaké vlastní drivery, které to zpracovají nebo jak bych mohl toho dokázat. Je mi jedno, kam se to bude zapisovat. Klidně do souboru.
« Poslední změna: 11. 10. 2015, 22:52:28 od Petr Krčmář »

Re:RFID scanner + váha a linux
« Odpověď #1 kdy: 11. 10. 2015, 18:03:18 »
Teda ne RFID kódů, ale nakonec čárových kodů.

« Odpověď #2 kdy: 11. 10. 2015, 18:13:40 »
Přemýšlím o této čtečce: Má prý linux support: http://www.nc.cz/laserova-ctecka-carovych-kodu-yumite-yt-760-usb-bila_d295631.html
Ale nedokážu si představit, jak to funguje? To prostě hází někam output, co to naskenovalo a já si na to budu moct udělat hook, abych to dál mohl zpracovávat?

Radovan.

« Odpověď #3 kdy: 11. 10. 2015, 18:37:37 »
Jak to přesně funguje by mě také zajímalo. Čtečky co jsem kdysi používal se připojovaly mezi klávesnici a počítač, a normálně posílaly sekvenci znaků, jako bys je namaškal ručně. Jestli se tohle tváří jako druhá USB klávesnice, neměl by být problém ani ve FreeDOSu ;D

dj

« Odpověď #4 kdy: 11. 10. 2015, 18:46:19 »
Většina USB čteček bc je HID a vydává se za klávesnici, některé umějí i emulaci RS232. Jde u nich spíš o schopnost čtení kódů, jestli čte dobře a rychle, nebo jestli s ní 5 minut zkoušíš přečíst kód a nic. Já osobně mam vyzkoušený tyhle: https://www.google.cz/#q=ms5145+usb&tbm=shop.

Váhu běžně připojíš přes RS232.

dustin

« Odpověď #5 kdy: 11. 10. 2015, 19:22:13 »
Některé čtečky posílají čísla z numerické klávesnice - pro zpracování např. v prohlížeči je potřeba si ošetřit numlock. Některé posílají standardní kódy číslic, pak je potřeba pořešit konverzi českých znaků z případné české mapy na číslice.

Váhy komunikují přes rs232, modrý zub (taky sériák) nebo USB. Nejlevnější váhy jsou klasické digitální za 5USD z aliexpressu, z nich použít jen krabici a tenzometrický můstek,  signál konvertovat stíněným modulem HX711 za 2 USD na I2C a číst/posílat sériákem/BT pomocí arduina pro mini (2 USD) nebo USB HID arduinem leonardo micro za 3USD. Není to žádná věda naprogramovat, na všechno jsou již hotové funkční knihovny (nedávno vyzkoušeno).

kolemjdoucí

« Odpověď #6 kdy: 12. 10. 2015, 10:17:46 »
Některé čtečky posílají čísla z numerické klávesnice - pro zpracování např. v prohlížeči je potřeba si ošetřit numlock. Některé posílají standardní kódy číslic, pak je potřeba pořešit konverzi českých znaků z případné české mapy na číslice.

Tohle řeší alt mód - jak do něho čtečku přepnout se píše manuálu k ní, zpravidla je to načtením příslušného konfiguračního čárového kódu. Čtečka potom bude posílat alt-kódy a není potřeba řešit tu diakritiku a podobné věci. Tedy alespoň ve win, nevím jestli/jak to funguje v Linuxu.

dustin

Re:RFID scanner a váha v Linuxu
« Odpověď #7 kdy: 12. 10. 2015, 11:16:29 »
Díky za info, to jsem nevěděl. Předpokládám, že v linuxu to bude stejné, o OS USB HID čtečka vůbec neví.

Pamatuje si čtečka to přenastavení i po vypnutí?

kolemjdoucí

« Odpověď #8 kdy: 12. 10. 2015, 16:06:13 »
ano, pamatuje - podobně jako jiné konfigurační parametry

dustin

« Odpověď #9 kdy: 12. 10. 2015, 16:44:19 »
Koukám, že alt kódy jsou opravdu specialita windows. Tak to na linuxu ani androidu do webového prohlížeče nedostanu... Ale stejně díky moc.

anonym

« Odpověď #10 kdy: 12. 10. 2015, 17:00:26 »
Jindro ?
KL ?

mario

« Odpověď #11 kdy: 15. 10. 2015, 15:10:47 »
Dobry den

Ak by ste mali zaujem o vytvorenie celeho systemu kontaktujte ma mailom na mraz.mario28[at]gmail.com cele by sme si to prebrali a dohodli sa. Pekny den prajem