Twitter milionové ztráty

artom

Twitter milionové ztráty
« kdy: 06. 10. 2015, 10:03:31 »
Ahoj,

přečetl jsem si článek na lupě o "novém" šéfovi Twitteru (http://www.lupa.cz/clanky/twitter-ma-zachranit-staronovy-sef-jack-dorsey-povede-dve-firmy-najednou/), jak je možné že ta společnost stále existuje když generuje kvartálně stomilonové  ztráty ? Kdo nebo proč to někdo živí? A kde se vlastně berou takové velké ztráty, 50M dolarů měsíčně, to je spousta peněz, to je za platy zaměstnanců, servery, odměny nebo ty peníze tečou do něčeho jiného? Nechci flame, jen mi tohle není jasné, co si o tom myslíte?

F.

Re:Twitter milionové ztráty
« Odpověď #1 kdy: 06. 10. 2015, 10:18:48 »
Protoze do te firmy investori nasypali pres jednu miliardu dolaru (to neni tak uplne pravda, vetsinou cast penez z pozdejsich kol jde na vyplaceni investoru z drivejsich kol, ale princip je jasnej).

https://www.crunchbase.com/organization/twitter#/entity

A pak navic bylo IPO, za coz firma ziskala dalsi penize na rozvoj a provoz.

j

« Odpověď #2 kdy: 06. 10. 2015, 10:23:11 »
Ono to je velmi casto i pomerne slusny kouzleni s cisly, do ucetni ztraty muzes vpohode dostat firmu, ktera bez problemu vydelava. Jinak je to tak, ze nekdo trebas prijde, narve do firmy hromady penez a utraci kvanta za PR blaboleni. Coz se mu nekdy vyplati a vetsinou ne.

Aby sis udelal predstavu, vem si, ze trebas firma ma ve skladech za miliony neprodejnyho zbozi. Kdyz tam to zbozi jen tak lezi a smrdi, tak ucetne firme negeneruje zadny naklady - jeji sklady = 0 najem ... Kdyz to zbozi veme a hodi do stoupy, tak se ucetne vygeneruje ztrata v hodnote toho zbozi (v nakupni cene). Ve skutecnosti ale ty firme ztratu (byt to neni videt v ucetnictvi) generuje to zbozi v tom sklade daleko vetsi. Protoze by na jeho miste mohla mit zbozi prodejny a generovat na nem zisk.

Alternativne, mas uver/splacis investorovi/... a to je neco, co ti ucetne jde do minusu. To se samo dela (s naprosto nesmyslnym) vyhledem, ze ona firma poroste donekonecna. Proto je i znacna cast firem ve slusny riti. Protoze managori se honi za co nejvetsim obratem, ale treba vubec neresi marze, protoze se zisk snazi nahonit prave obratem, coz jednoduse nefunguje.

Provoz neceho jako twitter nebude stat ani desetinu ty castky rocne.

« Odpověď #3 kdy: 06. 10. 2015, 10:39:00 »
Nekoho, kdo umi provozovat twitter s desetinovymi naklady, jsem cekal tak na strane dve az tri...

artom

« Odpověď #4 kdy: 06. 10. 2015, 10:45:23 »
Nekoho, kdo umi provozovat twitter s desetinovymi naklady, jsem cekal tak na strane dve az tri...
Bez flame prosím, zkuste odhadnout kolik infrastruktuty stojí za projektem jako je twitter ?

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2015, 10:47:53 »
#toasidneskaneusnu #omg @lololol

« Odpověď #6 kdy: 06. 10. 2015, 11:06:35 »
Bez flame prosím, zkuste odhadnout kolik infrastruktuty stojí za projektem jako je twitter ?

Trebas u FB se mluvi o "statisicich". U TW se cislo AFAIK nikde nerikalo, jen ze uz take maji vlastni/customizovane konstrukce, minimalne kvuli nejakym AI projektum. Nemluve o tom, ze u firmy, ktara ma skoro 4k zamestnancu, proleti jenom prostrednictvim platu a dalsich nakladu na zamestnance stamiliony rocne.

j

« Odpověď #7 kdy: 06. 10. 2015, 12:01:36 »

Idiota jako ty sem tu cekal uz v prvni odpovedi ... stamiliony dolaru ... na zamestnance ... tak to urcite. Jeste nejaky blabol nemas?

« Odpověď #8 kdy: 06. 10. 2015, 12:25:48 »

Idiota jako ty sem tu cekal uz v prvni odpovedi ... stamiliony dolaru ... na zamestnance ... tak to urcite. Jeste nejaky blabol nemas?

Kolik te asi tak stoji clovek a kolik lidi twitter ma?

artom

« Odpověď #9 kdy: 06. 10. 2015, 12:40:06 »
4k lidí je už docela armáda, pro mě je nepředstavitelné, že by tam tolik lidí mělo uplatnění v twitteru, řekněme 4-5 datacenter, v každém max 50lidí, vývojáři 500lidí + admini a zbytek je vedení, PR (viděli jste nějakou reklamu na twitter?)? Mám pocit, že se twitter za poslední roky moc nemění, takže i s tím vývojem to vidím velmi vlažně.

Lol Phirae

« Odpověď #10 kdy: 06. 10. 2015, 12:55:09 »
No, ono je to opravdu složité najít... viz 2014 Annual Report - str. 52-53.

Po letmén shlédnutí se notně divím, že ještě nikoho nezavřeli.

« Odpověď #11 kdy: 06. 10. 2015, 12:58:25 »
4k lidí je už docela armáda, pro mě je nepředstavitelné, že by tam tolik lidí mělo uplatnění v twitteru, řekněme 4-5 datacenter, v každém max 50lidí, vývojáři 500lidí + admini a zbytek je vedení, PR (viděli jste nějakou reklamu na twitter?)? Mám pocit, že se twitter za poslední roky moc nemění, takže i s tím vývojem to vidím velmi vlažně.

Ja teda nejsem uplne fanda odhadovani narocnosti projektu v lidech takhle na dalku, obzvlast u projektu, ktery je naprosto mimo bezny rozsah. Nejblizsi zdanlive podobny FB ma 10k zamestnancu. (Navic je urcite hodne lidi na cinnostech, ktere nas na prvni pohled nenapadnou, typu "zjistit, zda ten nahlaseny ucet je skutecne fake" nebo sales)

artom

« Odpověď #12 kdy: 06. 10. 2015, 13:15:43 »
No, ono je to opravdu složité najít... viz 2014 Annual Report - str. 52-53.

Po letmén shlédnutí se notně divím, že ještě nikoho nezavřeli.

Proč, pročetl jsem si stranu 52-53, jak vyhodnotit ty čísla, jsou špatné, nereálné, uplné bludy, lži ... ? Rád si to poslechnu.

Lol Phirae

« Odpověď #13 kdy: 06. 10. 2015, 13:43:26 »
No firma provozující virtuální nesmysl, která vykazuje 1,5 mld. dolarů převážně v personálních nákladech a má ročně 500M+ ztrátu, to je přece úplně normální, že jo...  ::) To jsem zvědavej, kolik blbců do toho nacpe prachy při další emisi... ;D

« Odpověď #14 kdy: 06. 10. 2015, 15:30:53 »
No firma provozující virtuální nesmysl, která vykazuje 1,5 mld. dolarů převážně v personálních nákladech a má ročně 500M+ ztrátu, to je přece úplně normální, že jo...  ::) To jsem zvědavej, kolik blbců do toho nacpe prachy při další emisi... ;D
Na druhou stranu se jim ale dvakrrát po sobě podařilo meziročně zdvojnásobit příjmy z reklamy. Stačilo by jim ještě jednou polovina a mají to doma :)