DS18B20 teploty do grafu

kajakub

DS18B20 teploty do grafu
« kdy: 22. 09. 2015, 20:48:30 »
Zdravím, mám snímač teploty DS18B20 připojený do pc (windows7) přes převodník s chipem CP2102. Teplotu čtu programem LogTemp. Teplotu se mi dále daří ukládat do mysql databáze (phpmyadmin) ve formátu DATETIME -datum,čas a FLOAT -teplota.

Je tedy nějaký způsob jak zobrazit tyto teploty v grafu a mít je přistupné v lokální síti? Například v cacti-s tím už jsem experimentoval, ale nedaří se mi zvolit nějaký zdroj dat, pro vykreslování grafu. Digitemp a rrdtool se mi nepodařilo pod win rozjet a kupovat raspi je až krajní možnost, jak to rozjet.

Petr

Re:DS18B20 teploty do grafu
« Odpověď #1 kdy: 22. 09. 2015, 21:42:50 »
Pokud se ti líbí jak to mám na  http://zapadlo.name tak napiš.
Je to udělané přes gnuplot (ten generuje grafy) a je to oscriptované. Ale na linuxu.
Pokud máš tvoje řešení na windows, budeš muset dosintalovat nějaké nástroje. (např cygwin).

Petr

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 22. 09. 2015, 23:30:20 »
Gnuplot by mel chrochtat na Widlich, akorat, jestli to tedy ma byt pro Widle, tak skripty by se mozna musely powidlovatet. Zalezi na tom, v cem jsou psane.

« Odpověď #3 kdy: 23. 09. 2015, 11:08:53 »
Já si hodně oblíbil PHP na běžné každodenní skriptování. Rychlé - relativně robustní, ale na druhou stranu v tom člověk může začít hned psát.

Pro PHP jsem objevil pěknou knihovnu na grafíky: libchart ;-) Jednoduchá s několika příklady ... bomba ...

Petr

« Odpověď #4 kdy: 25. 09. 2015, 12:24:37 »
Generování grafů mám offline každých 5 minut.  Jede to na Raspberry PI první verze, takže online generování grafů bylo velmi pomalé. Když se sešlo několik prohlížejících v jeden okamžik (generovalo se několik grafů naráz) tak to bylo neúnosně  zdechlé.
Proto to offline řešení.
Script v Bashi vygeneruje data z databáze do txt,  a na ně spustí gnuplot. Je to pár řádek, nic komplikovaného. Nicméně přes cygwin by to chodilo hned jen s úpravou cest.

Petr

fish

« Odpověď #5 kdy: 25. 09. 2015, 13:47:33 »
Pokud se nebráníš JS, tak lze použít http://www.rgraph.net/. Sám ho používám k velké spokojenosti už více než 2 roky.