Zdravím, potreboval by som radu ako pokryť wifi sieťou väčšiu plochu o rozmeroch cca 80 x 60m.
Na kraji máme chatu, v strede hospodársku budovu a na opačnom konci má sused menšiu terasu. Pokrytie by som potreboval najmä v okolí týchto troch bodov, bohužial nie je možné potiahnuť kábel z chaty k ostatným budovám. Elektrina v oboch bodoch je, avšak vedenie signálu po el. kábloch možné nie je.
V okolí chaty ako tak dostupné wifi mám, potreboval by som ju dotiahnuť do ďalších 2 bodov, existujúce riešenie(router v nútri) nedočiahne ani po hospodársku budovu v strede. Smerové antény na takú vzdialenosť sú asi zbytočné. Prekážky sú na pozemku minimálne, s odrazmi to bude možno horšie.
Ako riešenie by bol super nejaký outdoor switch s všesmerovou anténou (resp 2ma anténami: 1 relatívne smerová na ľubovoľnej frekvencii, druhá všesmerová na 2.4 GHz), ale tie čo nachádzam majú vertikálny uhol len okolo 9°, potreboval by som asi vyše 30..
Čo sa týka managovania skúsenosti mám len s mikrotikom,ubiquity a tp-linkami, na cisco a pod by som si asi netrúfol..