Změna studijního a zkušebního řádu

student

Změna studijního a zkušebního řádu
« kdy: 09. 09. 2015, 10:55:25 »
Zdravím,

vím, že toto fórum od toho není, ale často se tu školy probírají. Zajímalo by mě, jak často může škola během studia změnit "studijní a zkušební řád" či nařídit jiné změny podmínek studia a zda toto může měnit i během semestru či zkouškového. Je to někde přesně stanoveno? Našel jsem si zákon o vysokých školách, ale přesně toto jsem v něm nenašel.
« Poslední změna: 09. 09. 2015, 11:01:35 od Petr Krčmář »

test

Re:Změna studijního a zkušebního řádu
« Odpověď #1 kdy: 09. 09. 2015, 11:34:07 »
Změna SZŘ je věc na dlouhou trať a zpravidla by se měla dát zvládnout max. jedna změna za rok. On se totiž SZŘ odesílá na MŠMT kde se k tomu vyjadřují a schvalují to. Na druhou stranu je fakt, že každoroční změny by byly asi dost divný i pro MŠMT :D

Ostatní změny studijních předpisů (např. rozhodnutí prorektorů) mohou být řešeny ad-hoc pokud to neupravuje nějaká vnitřní směrnice školy. Tyhle změny by, ale neměli nějak zásadně ovlivňovat podmínky dané akreditací daných studijních plánů, protože pak se to zase musí řešit na akreditační komisi.

F.

« Odpověď #2 kdy: 09. 09. 2015, 11:48:25 »
Na slusnych skolach se to moc casto nedeje, treba archiv radu MU:

http://is.muni.cz/do/rect/normy/vnitrnipredpisy/predchozi/SZR/

student

« Odpověď #3 kdy: 09. 09. 2015, 12:23:57 »
No např. na mé škole na loňský ak. rok (2013-2014) rozhodli o neomezeném počtu zápisů předmětů (takže dost studentů nešetřili se zápisy a zapisovali si i předměty, které se nakonec ani nepokoušeli udělat) a na další ak. rok (tj. tento 2014-2015) to zase zrušili s tím, že se slibovalo, že případné žádosti se budou schvalovat. Ale nakonec na začátku června, tedy ve zkouškovém období, oznámili, že třetí zápis povolí pro max. dva předměty po podání žádosti. Takže tím tak 1/5 studentů věděla, že to nesplní. A pak to v půlce června zase změnili, že každý zápis předmětu bude automaticky považován za maximálně druhý zápis, ale to už bylo pro některé pozdě.