Zajímá mě z kterého klobouku se vyčarovalo to "20 řádek". Proč to není třeba "půl obrazovky", "jedna obrazovka", "jedna A4" a podobně. Zkušeností mám dostatek.
Nepřekvapivě se stavový automat podobné velikosti implementuje v úplně jiném projektu a úplně stejně.
Protoze je to "tak akorat"? Protoze dvaadvacet je porad OK, ale padesat uz ne a osmnact je pro podobna pravidla blbe cislo? Protoze kazda obrazovka je jina?
A nenapadlo te mit stavovy automat spis v datech nez v kodu?
že by třeba optimalizace? Pokud se jedná o statické hodnoty, je rozhodně rychlejší udělat to přes case, než řešit nějaký data, smyčky atd. A čitelnost kódu bude asi v tomto případě většinou lepší s case. Poučky jsou naprd, jejich slepá aplikace je kolikrát kontraproduktivní a zlikvidovat si přehlednost proto, že někdo tvrdí, že 20 řádků na metodu je tak akorát, to mi nepřijde úplně správný.
Mimochodem, několikrát zmíněná kniha Clean Code vede ke zbytečnému fanatismu a chybí jí už v předmluvě velké varování, že autor není Bůh a že kniha se skládá z jeho osobních názorů, které sice nejsou zcela špatné, ale rozhodně se nejedná o žádnou Bibli, Korán, nebo etalon programování.