Potřeboval bych drobnou radu. Domácí síť se postupně rozrůstá a už se dostala do takového rozsahu, který je třeba vyřešit. Kdysi jsem měl jeden 8 portový HUB s 10Mb/s přenosem. Ten byl postupně nahrazené rychlejším, pak už 8 portů nestačilo, tak přibyl druhý, třetí a navíc ještě další s WiFi. Teď jsem ve stavu, kdy mám 4 switche, od každého trafo atd. Prostě bordel. Minimálně ty 3 osmi portové switche bych chtěl nahradit jedním aspoň 24 portovým s gigabitovými porty. Poradíte nějaký za rozumný peníze do domácnosti? Na webu je jich sice hromada, ale je to spíš pro firmy s hromadou funkcí a za tomu odpovídající cenu. Já po tom žádný nastavení nepožaduju. Firewall a připojení do internetu mám vyřešený ještě jinak, přes linuxový servřík s dvěma síťovýma kartama. To zůstane. Takže potřebuju jen ty 3 hloupé switche 100Mb/s za tím serverem nahradit jedním hloupým 1Gb/s s množstvím portů, rozumnou spotřebou a za rozumnou cenu. Kdyby to mělo i to WiFi, abych mohl vyhodit i ten čtvrtý, bylo by to super, ale není to nutné.