Bezpečný správce hesel

ja

Bezpečný správce hesel
« kdy: 25. 08. 2015, 22:47:54 »
Ahoj všichni, moje sbírka účtu a hesel se tak rozrostla, že už mám problémy si vzpomenout na hesla k účtům, které často nepoužívám. Rozhodl jsem se, že využiji nějakého správce hesel, bohužel je vůbec neznám, takže prosím o radu.

Moje požadavky:
Důvěryhodný (Žádné uniky hesel a jiné bezpečnostní problémy)
Otevřený (ve smyslu OpenSource)
Multiplatformní (Velmi bych uvítal podporu i pro Windows Phone 8.1)
Nejlépe zdarma

Co se týče té důvěryhodnosti, tak nejlepší by bylo, kdyby ten správce byl nezávislý, nikdo by kromě mě neměl možnost nahlédnout do hesel.

Určitě mě asi odpálkujete, že všechny tyto požadavky do kupy jsou nereálné, jsem schopen určitých kompromisů. Zkrátka řečeno, nejdůležitější je pro mě bezpečnost takového řešení.

Děkuji za tipy.

samalama

Re:Bezpečný správce hesel
« Odpověď #1 kdy: 25. 08. 2015, 23:02:56 »
keepassx

Martin

Re:Bezpečný správce hesel
« Odpověď #2 kdy: 25. 08. 2015, 23:17:54 »
Na Windows Keepass, na Linuxu asi Keepassx, na Windows Phone 7Pass. Hesla jsou uložená v souboru šifrovaném pomocí AES. Ten můžete mít lokálně (read-write), na sdíleném disku (read-write), webovém serveru (read-only), na WebDAV serveru (read-write) nebo na OneDrive (read-write). Ukládání na OneDrive bych si asi rozmyslel, přestože je soubor šifrovaný.

Mimochodem pokud máte soubor na serveru, je tam možnost mít lokální kopii a provádět replikaci změn proti serveru.