Panove, vase navrhy jsou slechetne a nejsou jiste nerealne, ale zatim je velka snada to resit tak jak jsem psal. Tedy bez pridavneho zarizeni. Takze by to chtelo napady udrzet v ramci zadani :-)
OK, prepni sitovku na 10Mbit. Kazda by to mela umet.
Neuviedol si blizsie informacie. Tak sa necuduj. Z toho co som si precital mam zatial dojem ze sa snazis "pumpovat slavu do prasata" ako by povedal Svejk.
:-) ano, to se snazim a jsem si toho vedom. Presto si zatim stale myslim, ze ten problem ma reseni. Jak jiz bylo zmineno, nevadi, kdyz se rozpadne sit. Takze jde o to, v miste mezi hw irq a soft irq vyhodnotit, ze tech hw irq (tedy nejspis "paketu") prichazi moc a proste je zahodit. Tato uprava samozrejme znamena nove jadro, ale to se uz proste neda nic delat.
Nasel jsem si patricne misto v net/core/dev.c a je zajimave, ze presne v miste, kde bych to chtel resit je snad od jadra 3.11 nejaky "flow control" (v jadre 3.9 to tam neni). Opet prosim neomlacovat mi o hlavu, ze samozrejme mam mit nejvyssi jadro atd. Berte to tak, ze u tohoto zarizeni takove veci nejsou jednoduche. Tech zarizeni je totiz "po svete" zrejme par stovek a maji velmi specificky ucel, ktery na ne klade urcite pozadavky, ktere musi byt dodrzeny. Proto proste zkousim pumpovat slavu do prasete, jak pravil jednorocni dobrovolnik Marek :-) Omluvam se, ze nejsem konkretni, ale jednak to nepovazuju za uplne nutne a druhak to neni moc vhodne.
Pokud se mi to podari vyresit primo na tom zarizeni, tak samozrejme bude nahoru sdeleno silne doporuceni, na spravnou konfiguraci site, ktera by cele situaci mela predejit.
Vcera jsem byl na cestach, dnes se v tom zkusim povrtat.