Mam dost zvlastny problem.
TL;DR je na konci.
Prestahoval som sa do bytu, ktory je o niekolko poschodi vyssie nez byt, v ktorom som byval predtym. V oboch bytoch je zavedeny internet od rovnakeho ISP.
V novom byte bol uz natiahnuty UTP kabel tohto ISP, ktory tam dal zaviest predosly majitel. Ja som uzavrel novu zmluvu, kupil novy router (D-LINK DIR-605L), zapojil ho...a o internete si nechal len snivat.
Maximum v prehliadaci bolo connecting a potom time-out. Pingovat sa dalo, takze problem na strane DNS nebol. Zapojil som UTP kabel priamo do notebooku a vysledok bol rovnaky. Len ping a time-out.
Medzitym som, samozrejme, absolvoval niekolko telefonatov na helpdesk ISP, ale jedine co zo seba dostali bolo, ze mam odniest zariadenie na ich PC kliniku. Nepomahalo mi ani to, ked som povedal, ze notebook bol predtym zapojeny v starom byte o par poschodi nizsie a fungoval bez problemov. Technik na druhej strane linky si tvrdil svoje a ked som mu povedal, ze je tam linux a pocitac urcite nie je zavirovany, tak uz mal uplne jasno v tom, ze je chyba na strane notebooku, pretoze je tam linux...
Ja som upodozrieval UTP kabel, pretoze som vedel, ze v notebooku problem nie je, kedze o par poschodi nizsie vsetko funguje.
Zavolal som ISP nech mi poslu technika s novym UTP kablom. Technik na linke mi hovoril nieco o 20 eurach za vyjazd ak bude chyba na mojej strane.
Prisiel mlady technik, zapojil kabel napriamo do svojho notebooku a vsetko mu fungovalo... Kazda stranka sa nacitala behom sekundy.
Potom zapojil kabel do DIR-605L a nefungovalo mu nic, okrem pingu. Chvilu sa s tym hral, potom to prehlasil za zahadu a odporucil mi navstevu ich PC kliniky. Za vyjazd nepytal ani cent. Aspon, ze tak.
Stural som sa v DIR-605L a z logov som potom vycital, ze zahadzuje UDP packety z DNS servera, pretoze si mysli, ze na neho DNS server robi flood attack... Tak som router zbalil do krabice, odniesol do predajne a vymenil za TP-LINK TL-WR1043ND, ktory stal 2x tolko a ocakaval som aj iny vysledok. Popravde som si tym bol skoro isty, pretoze som neocakaval, ze za 2x taku cenu dostanem rovnako zbabely kus.
Takze opat som ho zapojil, nahlasil ISP novy device s novou MAC adresou a vysledok bol rovnaky. Len connecting a potom time-out...
V logoch sa uz nepisalo nic o utoku. Nainstaloval som Wireshark a zacal skumat co za divnu komunikaciu sa tam deje. Prisiel som iba na to, ze sa mi tam velmi casto vyskytuje TCP Retransmission. Google nasepkal, ze by mohol byt problem so spanning tree protokolom... Ale s tym ja vela neurobim.
Potom mi napadlo vziat stary router z bytu o par poschodi nizsie, o ktorom viem, ze funguje perfektne, aj ked uz ma mozno 10 rokov. Zapojil som ho a vsetko islo, bez problemov. Je to starucky Canyon CN-WF514M. Bohuzial, vziat ho zo stareho bytu nemozem.
Je to pre mna obrovska zahada. Internet cez stary router funguje vyborne, ale dva uplne nove routre pohoreli. Rovnako aj pohorelo aj priame pripojenie notebooku na UTP kabel ISP a aj to len v polovici pripadov, lebo technikov notebook s tym problem nemal.
Stretli ste sa s niecim takym? Viete ako by sa to dalo riesit?
TL;DR: Pri zapojeni napriamo a pri zapojeni cez nove routre funguje len ping, inak browser vyhodi time-out error. Pri zapojeni do 10 rokov stareho routra internet funguje bez problemov.