Existuje nejaky smbput, ked existuje smbget ?

cosmo

Existuje nejaky smbput, ked existuje smbget ?
« kdy: 10. 11. 2010, 09:09:16 »
Dobry den, momentlane riesim problem na linuxovom serveri, ktori nema v kerneli nakonfigurovanu sambu. Pre pravidelne kopirovanie suborov z widnows zdielania na tento server pouzivam smbget a plne mi vyhovuje. Obcas vsak potrebujem utilitu, ktora robi presny opak t.j. kopiruje subory zo serveru na windows zdielanie. Existuje nieco podobne ?
Server nema ziadne smb utility, ziadny smbclient/smbmount/smbumount a nepodporuje smbfs/cifs. Kompilacia kernelu neprichadza do uvahy, takze musim pouzit nejaku utilitu na sposob smbget, ktora nie je zavisla na pritomnosti samby v systeme.

Dakujem velmi pekne za odpovede.

PCnity

• 684
    • Zobrazit profil
Re: Existuje nejaky smbput, ked existuje smbget ?
« Odpověď #1 kdy: 10. 11. 2010, 20:27:23 »
A nie je mozne pouzit smbclient? Nemyslim si ze je nutne koli tomu menit kernel.

smbclient //server/share/ passwd  -W mydomain -u user  <<EOC
> cd path
> put screenshot.png
> EOC

cosmo

Re: Existuje nejaky smbput, ked existuje smbget ?
« Odpověď #2 kdy: 11. 11. 2010, 08:50:18 »
Dakujem za odpoved, teraz som to vyskusal a ide to. Musel som vsak pouzit trosku inu syntax:

smbclient //server/zdielanie -U user%password

Tuto syntax som nasiel na roznych forach, v povodnom manuali pre smbclient je sytax taka ako uvadzate vy, ale to bohuzial nefungovalo.
Povodne som si myslel, ze smbclient je zavisly od toho, ci je samba pritomna v kerneli. Nakolko nefunguje smbmout/smbfs/cifs a funguje smbclient, tak je problem vyrieseny :-)

Dakujem za radu a zelam pekny den.