Právě teď řeším takovou zajímavou věc u laptopu. Laptop je hodně zabržděný ve win8, a i když neběží žádná aplikace, tak disk je vytížen systémem na 100%. Předpokládám, že disk je nějak porouchaný...
První reklamaci mé mámě neuznali, a obnovili systém do továrního nastavení. Po druhé se to opakovalo, tak jí pomáhám s řešením... Opětovně chtějí laptop zresetovat do továrního nastavení a disk jim prochází testy. Upozorňoval jsem je, že u nových SATA disků, když jsou problémy se čtením, tak je tam timeout 2 minuty, a když to ten sektor třeba za 30 vteřin přečte, tak je vše ok. Problém je, že ty horší sektory můžou být někde uprostřed disku, takže po čisté instalaci se problém neprojeví.
Technik v Mironetu trvá na svém, že jeho testy od Asusu testují vše (sice neví co to vše je, ale určitě to testuje vše), a že když to projde těmi testy, tak by mu to v Asusu nevzali (což mě přijde směšné, mě nějaké reklamační oddělení Asusu nezajímá). Navíc při minulé reklamaci to byla chyba SW, a proto jí neuznali.
Když jsem ho upozornil na to, že laptop prodali se SW a že je vcelku jedno, jestli je to chyba SW nebo HW, tak začal říkat, že odsouhlasením podmínek beru v úvahu to, že záruka na SW není... Přijde mi to trošku jako argumentace ve stylu: "nyní jste mi podepsal, že vás můžu zastřelit, tak když vás nyní zastřelím, je to beztrestné". Zákon jednou říká, že záruka je 24 měsíců, tak když je SW součástí dodávky, tak podle mě se toho nemůže firma zříct, i kdyby si to tam napsala stokrát...
Jsem trošku naštvaný na přístup Mironetu, už bych si tam asi v životě nic nekoupil. Navíc mi jejich technici kecají takové věci, jako že počítač může být zavirovaný, i když je tam Avast (ano hloupě teoreticky může, ale prakticky je ta šance mizivá) atd... Prostě kopou všude kolem sebe...