Dve USB tlaciarne a ich priradenie k /dev/usb/lp

Ado

Re:Dve USB tlaciarne a ich priradenie k /dev/usb/lp
« Odpověď #15 kdy: 11. 08. 2015, 15:04:27 »
Jak byste si to predstavoval? Date sem heslo a usera na ssh?

Reseni mate mozna nahore, staci vytvorit jeden soubr a nakopirovat do nej obsah a nastavit na nem prava jako na ostatnich souborech okolo. Jmeno a cestu souboru mate nahore v komentari. A pokud to nefunguje, mrknete do logu  treba sem ty hlasky dejte. Ja stejne nejsem odbornik na udev, akorat pouzivam Google a kombinuji a upravuji.

Na udev nie je odbornik nikto. Takze to vobec nevadi.

Ado

« Odpověď #16 kdy: 11. 08. 2015, 15:07:30 »
Jak byste si to predstavoval? Date sem heslo a usera na ssh?

Reseni mate mozna nahore, staci vytvorit jeden soubr a nakopirovat do nej obsah a nastavit na nem prava jako na ostatnich souborech okolo. Jmeno a cestu souboru mate nahore v komentari. A pokud to nefunguje, mrknete do logu  treba sem ty hlasky dejte. Ja stejne nejsem odbornik na udev, akorat pouzivam Google a kombinuji a upravuji.

Co sa tyka navodu, tak jedna tlaciaren je laserova Kyocera (viac druhov) a druha tlaciaren je thermal line EPSON TM-T70.
Takze typy tlaciarni su dost obmedzene.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 11. 08. 2015, 15:13:41 »
To je dobry. To jsem zvedav, kolik lidi si o ten pristup napise, aby vam mohli vylepsit server. Zkuste byt trochu vic paranoidni. Zejmena, kdyz se jedna o firemni server.

Chcete navod? Z konzole pod rootem:

1. touch /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules
2. chmod 644 /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules
3. mcedit /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules  (misto mcedit pouzijte libovolny jiny editor, ktery mate v oblibe, treba i graficky.
4. Do /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules nakopirujte obsah toho, co jsem dal vyse.
Pokud to budete delat na dalsich pocitacich s dalsimi tiskarnami, musite zmenit hodnotu v ATTRS{serial}, aby to odpovidalo tem, co tam opravdu jsou. A ke kazde si vymyslet nejake jmeno pro ten symlink, co je na konci pravidla.

5. service udev restart (nebo mozna /etc/init.d/udev restart, podle toho, co zabere).

6. Pripojte tiskarny a podivejte se, jestli to funguje. Pokud ano:
 a) Otevrete flasku.
 b) Pokud ne, jdete studovat syslog (mozna nejaky jiny log) a dmesg a dejte sem hlasky od udev.

nobody

« Odpověď #18 kdy: 11. 08. 2015, 15:21:06 »
7. zapis si to do skriptu kterej automaticky vytvori na kazdem pc to udev pravidlo doplnene o seriove cisla ziskana pomoci udevadm
8. uloz si skript na server do napr. https://tvujserver.sk/nastav_tiskarny
9. na kazdem ciste nainstalovanem pc pak vloz do terminalu: wget https://tvujserver.sk/nastav_tiskarny -qO - | sh -
;)

Ado

« Odpověď #19 kdy: 11. 08. 2015, 15:33:19 »
To je dobry. To jsem zvedav, kolik lidi si o ten pristup napise, aby vam mohli vylepsit server. Zkuste byt trochu vic paranoidni. Zejmena, kdyz se jedna o firemni server.

3. mcedit /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules  (misto mcedit pouzijte libovolny jiny editor, ktery mate v oblibe, treba i graficky.
4. Do /etc/udev/rules.d/60-persistent-printer.rules nakopirujte obsah toho, co jsem dal vyse.
Pokud to budete delat na dalsich pocitacich s dalsimi tiskarnami, musite zmenit hodnotu v ATTRS{serial}, aby to odpovidalo tem, co tam opravdu jsou. A ke kazde si vymyslet nejake jmeno pro ten symlink, co je na konci pravidla.

5. service udev restart (nebo mozna /etc/init.d/udev restart, podle toho, co zabere).

a) Otevrete flasku.
 b) Pokud ne, jdete studovat syslog (mozna nejaky jiny log) a dmesg a dejte sem hlasky od udev.

To som uz davno skusal, ako ste to napisali. Vysledok  ziaden.

Ado

« Odpověď #20 kdy: 11. 08. 2015, 15:36:42 »

a) Otevrete flasku.

Kolko ludi poziadalo o ssh pristup? Skuste si tipnut!

Ado

« Odpověď #21 kdy: 11. 08. 2015, 15:41:50 »
Naozaj nikoho nenajdem, kto mi toto vyriesi za kralovsku odmenu?
Nie radou, ktore si neskonale cenim, ale naozaj nastavit .

Ado

« Odpověď #22 kdy: 11. 08. 2015, 15:43:05 »
Kontakt na mna:

Andrej Pekarcik, andrejpekarcik@gmail.com, +421905961929

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 11. 08. 2015, 15:47:37 »
To som uz davno skusal, ako ste to napisali. Vysledok  ziaden.

A logy jste studoval? /var/log/udev

Pustte si udevadm monitor , co to rika pri pripojeni tiskarny.

@nobody: Jestli se jedna o tri pocitace, tak nevim, jestli se vyplati srat se se skriptem.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 11. 08. 2015, 15:54:46 »
Zkuste to zjednousit a nechat tam akorat tohle:

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{serial}=="bcm2708_usb", SYMLINK+="stara_tiskarna"

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{serial}=="L4W3Y50214", SYMLINK+="kyocera"

Ado

« Odpověď #25 kdy: 11. 08. 2015, 15:55:14 »
Nestudoval. Jednoducho ja uz s tym nepohnem. Uz nie som ochotny marnit svoj cas na takyto nezmysel, teraz som ochotny dobre platit za vyriesenie.

nobody

« Odpověď #26 kdy: 11. 08. 2015, 15:57:18 »
ja se "seru" se skriptem i pro jedno(ho) pc/uzivatele co se pres zakaznika ozve ze ma problem, je to jednodusi nez psat postup, tedy pokud neni cilem vzdelavat, ale jednoduse zaridit tak aby to zvladla i cvicena opicka co umi kopirovat&vlozit ;)

Ado

« Odpověď #27 kdy: 11. 08. 2015, 15:58:03 »
Zkuste to zjednousit a nechat tam akorat tohle:

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{serial}=="bcm2708_usb", SYMLINK+="stara_tiskarna"

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{serial}=="L4W3Y50214", SYMLINK+="kyocera"

Prosim dohodnime sa na platenom vyrieseni. Ak mate ucet vo fio, peniaze tam mozete mat hned. Fakturu mi vystavite neskor.

Ado

« Odpověď #28 kdy: 11. 08. 2015, 16:11:28 »
ja se "seru" se skriptem i pro jedno(ho) pc/uzivatele co se pres zakaznika ozve ze ma problem, je to jednodusi nez psat postup, tedy pokud neni cilem vzdelavat, ale jednoduse zaridit tak aby to zvladla i cvicena opicka co umi kopirovat&vlozit ;)

Super. Staci mi to vyriesit bez navodu.

Ado

« Odpověď #29 kdy: 11. 08. 2015, 16:48:09 »

Super. Staci mi to vyriesit bez navodu.

Pisete, ze mate zakaznikov. Nemozem sa prosim aj ja jednym stat? Prosim