Android s HW bacode scannerem

Android s HW bacode scannerem
« kdy: 12. 08. 2015, 10:35:04 »
Dobrý den,

mám zařízení Urovo i6200s nebo tak nějak se slušnou čtečkou barkódů a foťákem,
ovšem zjistil jsem, že ta čtečka je vlastně druhá kamera, a v androidu 4.1 nemůžu mít
otevřené 2 kamery zaráz. Takže buď scannovat, nebo fotit. Dělám aplikaci, která oskenuje
čárový kód a potom vyfotí jednu nebo více fotek. Problém ale je, že to přepnutí mezi
scannerem a foťákem trvá tak 800ms (na scanner tam je api toho zařízení -
android.device.ScanManager, na focení android.hardware.Camera nemám to přes intent,
ale s vlastním preview a vlastním focením).

Zajímalo by mě, jestli jste neřešili něco podobného a třeba:
* máte tip na zařízení, kde lze použít obojí zaráz, případně to dá přepnout rychle
* napíšete mi, že to dělám úplně blbě a mám to dělat jinak

Díky...

Re:Android s HW bacode scannerem
« Odpověď #1 kdy: 12. 08. 2015, 17:01:12 »
nestačí na to jedna kamera a spracovanie obrazu?
https://github.com/zxing/zxing

« Odpověď #2 kdy: 12. 08. 2015, 19:10:36 »
nestačí na to jedna kamera a spracovanie obrazu?
https://github.com/zxing/zxing
HW scanner čte mnohem rychleji a mnohem méně kvalitní tisk a z různých povrchů. Sw se v praxi nedá použít.

« Odpověď #3 kdy: 12. 08. 2015, 22:11:41 »
Žiaľ, varím iba z vody, praktické skúsenosti nemám.
Nepripadá bluetoothová čítačka do úvahy?

dustin

« Odpověď #4 kdy: 13. 08. 2015, 06:36:27 »
A jak tedy funguje ta druhá kamera v tomto zařízení? Taky jsem se setkal s myšlenkou řešení kamerou a skončilo to u klasického laserového USB scanneru za pár dolarů, který šlape alušně.

« Odpověď #5 kdy: 13. 08. 2015, 07:12:26 »
Žiaľ, varím iba z vody, praktické skúsenosti nemám.
Nepripadá bluetoothová čítačka do úvahy?
Inu, jde to, jenže pak jsou to 2 zařízení, takže jakékoliv pohodlí používání končí.

« Odpověď #6 kdy: 13. 08. 2015, 07:14:29 »
A jak tedy funguje ta druhá kamera v tomto zařízení? Taky jsem se setkal s myšlenkou řešení kamerou a skončilo to u klasického laserového USB scanneru za pár dolarů, který šlape alušně.
Funguje docela dobře :-)

Je to normální kamerová čtečka se světýlkem a zaměřovacím křížem, jak funguje nevím, ale pro systém se tváří jako foťák. Dokoce ji můžu otevřít jako foťák a fotit s ní, a dostanu hezké zelené obrázky.

fedora

« Odpověď #7 kdy: 13. 08. 2015, 12:07:26 »
Ja bych taky sel cestou kamera+SW jak navrhovano vyse.
Nevim, jaky je tam super HW - ale za 1000 USD to musi byt husta vec.
Co jsem zkousel barcode ctecky na ruznych telefonech, fungovaly obstojne.

Dotazy k odpovedi
 "HW scanner čte mnohem rychleji a mnohem méně kvalitní tisk a z různých povrchů. Sw se v praxi nedá použít."

Proc se SW neda pouzit ?

Co to presne znamena HW scanner cte rychleji ? A umi taky vsecky typy kodu ?

« Odpověď #8 kdy: 13. 08. 2015, 13:01:14 »
Nevim, jaky je tam super HW - ale za 1000 USD to musi byt husta vec.
Nic super, a tento je z levnějších.

Dotazy k odpovedi
 "HW scanner čte mnohem rychleji a mnohem méně kvalitní tisk a z různých povrchů. Sw se v praxi nedá použít."

Proc se SW neda pouzit ?

Zkoušel jsem zxing i jiné. Kód vylaserovanej na PCB sw scannerem přečtu spíš vyjímečně. U krásně
vytisknutýho kódu na papíře musím být ve správné vzdálenosti a po zaostření se kód načte hned.
Když je kód horší, špatná velikost na špatným typu povrchu, tak ho třeba 10s lovím, a stejně je to
loterie. Nejde o to, že by to nešlo, ale že ten uživatelský komfort je podstatně nižší než u HW který
to umí.

Co to presne znamena HW scanner cte rychleji ?

To znamená, že v lepším případě namířím a kód se rozpozná hned, v horším případě
tak 2-3 sekundy.

A umi taky vsecky typy kodu ?

To rozhodně. Tedy, to rozhodně ano. Pokud nenarazíte na nějakou anomálii, tak všechny
čtečky 1D kódů umí všechny typy barkódů, a tak všechny čtečky 2D kódů umí všechny typy
barkódů, a všechny typy 2D kódů.

fedora

« Odpověď #9 kdy: 13. 08. 2015, 23:07:49 »
njn,asi je nekde chyba... ja bych si s tim zpracovanim kamerou fakt spis pohral, nezda se mi, ze je to tak hrozny.

zkusil jsem tohle
http://www.kcstartupvillage.org/?attachment_id=3134
z displeje notasu - ani jsem nestacil poradne nasmerovat - a uz mi to ajfoun precet'.
Za 10k muze byt Vas - do 1000 usd muzete mit takovy skoro 3 :) Je tam jailbreak, iOS 8.1.1

zkousel jsem i obrazky na google : pcb+barcode
cte to do vteriny,sem tam nekterym ctvereckum nerozumel,ale buhvi,co to bylo zac.
Appka zdarma : RedLaser