Nekompatibilní Wi-Fi s Ubiquiti M5

karel`

Nekompatibilní Wi-Fi s Ubiquiti M5
« kdy: 24. 07. 2015, 17:09:15 »
Chtel bych se pripojit na jedno WIFI ap ktere ma bezet na teto technologii od Ubiquiti
Udajne se ma jit pripojit pouze se  zarizenimi tohoto typu (Ubiquiti M5)

Jeste nez si ho koupim, jsem se zkusil manualne pripojit z non Ubiquiti zarizeni, jestli to nahodou nepujde.
AP me uspesne asociovalo, ale pak ta nasledna komunikace na siti je divna. AP mi na mou mac adresu posila pouze furt jeden a ten samy zdeformovany ipv4 paket

No zajimalo by me, jestli se takhle projevuje ta nekompatabilita, protoze bych cekal, ze se to AP semnou vubec nebude bavit, natoz me asociovat.
« Poslední změna: 24. 07. 2015, 23:57:16 od Petr Krčmář »

AlYoSHA

Re:Nekompatibilni wifi sit? Ubiquiti M5
« Odpověď #1 kdy: 24. 07. 2015, 17:56:21 »
Chtel bych se pripojit na jedno WIFI ap ktere ma bezet na teto technologii od Ubiquiti
Udajne se ma jit pripojit pouze se  zarizenimi tohoto typu (Ubiquiti M5)

Jeste nez si ho koupim, jsem se zkusil manualne pripojit z non Ubiquiti zarizeni, jestli to nahodou nepujde.
AP me uspesne asociovalo, ale pak ta nasledna komunikace na siti je divna. AP mi na mou mac adresu posila pouze furt jeden a ten samy zdeformovany ipv4 paket

No zajimalo by me, jestli se takhle projevuje ta nekompatabilita, protoze bych cekal, ze se to AP semnou vubec nebude bavit, natoz me asociovat.

Pokial mas to AP tak skus upgradnut firmware na 5.6.2. Potom skus vypnut AirMAX. Sice sa tym degraduju moznosti, ale mozno uvidis rozdiel.

Trident

« Odpověď #2 kdy: 24. 07. 2015, 19:47:04 »
Pokud jsi neupgradnul firmware tak se vytahej za usi a utop se v septiku ( takovy miluju hlavne jako l3 support). Nejede to, ale na olej jsem nekouka... Pokud tam mas nejnovejsi tak nejdriv vypni airmax jak radi kolega. Pokud ti chodi zmastene ipv4 pakety tak take mrkni na hodnoty signal, snr, chybovost etc. Ono by vubec neskodilo vic informaci...

AlYoSHA

« Odpověď #3 kdy: 24. 07. 2015, 21:08:20 »
Kazdopadne by to chcelo popisat ako mas  zariadenia nastavene a este by si mohol poslat utrzok z tych zmrsenych paketov. Pouzi prikaz: tcpdump -i nazov_iface -nve

Okrem kontroly signalu si prejdi "site survey" a nalad zariadenie na kanal ktory nie je pouzity. CCQ by sa malo pohybovat aspon na 80 a viac %.  Silu signalu, CCQ a dalsie parametre sleduj za prevadzky.  Iddlujuce zariadenia sa neaktualizuju tak rychlo.