@Trident mam BB Q5 jiz skoro rok (predtim jsem mel dlouho Nokia 6210 a pote na chvilku Samsung Wave 3) a nejsu spokojeny s rychlosti odezvy prostredi a aplikaci (ano, je to neporovnatelne rychlejsi a bez zaseku napr. oproti Android, ale ja su narocny) a hlavne s tim, ze nemohu ovladat telefon ciste pres mackani HW tlacitek (BB Classic by mi asi nepomohl, protoze ta tlacitka na ovladani prostredi jsou taktez dotykova

).
Mohl bys sem hodit par zdroju, kam bych se mel podivat a co nainstalovat, abych docilil ovladani ciste pres HW tlacitka? V SDK se mi nepodarilo nalezt jak kamkoliv low-level sahnout a premapovat si napr. klavesy. Jedine co vidim jsou ultra high-level API pro beznou funkcionalitu.
Take me trapi, ze nemuzu nijak sdilet internetove pripojeni pres USB z pocitace.
Nakonec popisu nejvetsi (!) problem, ktery mam. Telefon totiz nelze prepnout do mass storage modu a protoze postup popsany na
https://github.com/repro/documents/blob/master/blackberry-media.md funguje pouze pro kartu (kterou nemam) a malilinkatou podmnozinu adresaru ze systemove flash pameti, tak jsem nucen pouzivat ftp server na mobilu a pripojovat se k nemu pres WiFi (nepochopil jsem, proc se jednoduse nemohu pripojit pres USB kabel primo na jakykoliv server bezici na mobilu - nevis nahodou jak ohackovat vnitrnosti BB 10, aby to slo?). I tak ale neni pristupne vse - napr. nemohu jednoduse zalohovat to, co umi zalohovat BB Link (tedy napr. kalendar), protoze nepouzivam M$ Windows. Nejake napady?
Kdyz to shrnu, tak BB Q5 je pekne zarizeni, na dnesni prumer opravdu velice rychle (na muj prumer pomale) a s dostatecnou a velice kvalitni SW vybavou (a to nepocitam moznost nativne pouzivat Android aplikace), ale pokud clovek nema veci v "cloudu", tak s tim jsou same tahanice, protoze musi poustet ftp server a pouzivat pouze WiFi, protoze kabel je vlastne k nicemu (tedy krome napajeni).
P.S. Nebal bych se i uplne jine ROM, ale BB jsou docela dobre chranena pred bootovanim neceho jineho, takze jsem nic takoveho jeste nikde nevidel.