CPU teplota roste k 80 °C

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:CPU teplota roste k 80 °C
« Odpověď #15 kdy: 21. 07. 2015, 11:06:43 »
Napiš nám alespoň, jestli ta výměna CPU je poznat ;-) Kde a za kolik jsi vlastně sehnal nový CPU?

SVKroderik - neprihlaseny

« Odpověď #16 kdy: 23. 07. 2015, 09:38:16 »
Napiš nám alespoň, jestli ta výměna CPU je poznat ;-) Kde a za kolik jsi vlastně sehnal nový CPU?

Za 5euri (asi 100Kc) + malé poštovné na bazoši...

« Odpověď #17 kdy: 23. 07. 2015, 09:40:09 »
Výmenu cítim pri používaní Firefoxu !

« Odpověď #18 kdy: 23. 07. 2015, 09:44:35 »
Mrkni na http://www.linux-phc.org/
Sam to pouzivam (na stary notebook s Intel procesorem) a pokud je tvuj kus procesoru dobry, tak muzes snizit napeti natolik, ze teplota v narocne zatezi spadne klidne o 10-15°C. Bohuzel u tech mobilnich procesoru nejde snizovat napeti na nejnizsim nasobici, takze pod tech 48°C uz se nedostanes, ale na tech vyssich uz muzes snizovat a tak se muzes k tem 48°C priblizit i pri vyssich taktech. Samozrejme budes muset testovat, protoze kdyz to snizis moc, tak ti to bude padat. Osobne jsem pri 2GHz (moje max) snizil napeti o cca 0,2V... je potreba si s tim pohrat a pak to prohnat nejakym zatezovym testem  - zde je to bohuzel osemetne, protoze synteticky zatezaky mi typicky nikdy moc nestabilitu neobjevili, pak clovek nahodou pustil nejaky stupidni flash a pocitac se nahodne zasekl, chvili mi teda trvalo objevit sweet spot.

Diki toto sa hodí !