Tak jsem žádán jít do DNSSEC a zjišťuji, že mám problém s .eu doménou. Potřebuji si podepisovat sám, takže prosím, máte zkušenost s místními registrátory, kteří umožňují k eu doméně přidat vlastní klíče? Co jsem zatím se díval, tak nabízí jen podepsání jejich sadou klíčů, pokuid doménu hostuji na jejich serverech.
A druhá věc, máte v porovzu něco, co podporuje offline podepisování zón s nasledným přesunem na autoritativní DNS server už jen podepsané domény (komunikace jen ve směru od podepisujícího hosta na DNS server)? Trochu komplikováno tím, že potřebuji stejnou sadou klíčů podepisovat víc domén. S podpisem víc doménem stejným klíčem počítá OpenDNSSEC, akorát jeho výstupní adapter neumožňuje aktivně provést natlačení podepsaného souboru pryč. S tím nemá problém roller z dnssec-tools, kdy můžu vložit volání programu po podepsání na přesun souboru, ale zase moc ais nepočítá se sdílením klíčů mezi doménami.
Nebo je dostupný nějaký další toolkit pro obsluhu DNSSEC? Zatím se mi tak jeví na OpenDNSSEC s doplněním skriptem pro detekci, že došlo k podepsání a nasledným scp na cíl plus rndc.