Je Windows phone mrtvý?

Lael.Ophir

Re:Je Windows phone mrtvý?
« Odpověď #30 kdy: 15. 07. 2015, 23:14:38 »
samá oranžová, žlutá, zelená...

V populaci také veliká spousta žen, a samozřejmě i heterosexuálních mužů, kteří umí ocenit barvu :). Mimo to je většina Lumií (možná všechny?) dostupná i v černé a bílé barvě.

Lama

« Odpověď #31 kdy: 15. 07. 2015, 23:47:54 »
Ale nějak se jim nemůžete strefit do vkusu.. A co stříbrná? Když už jste se zapojil(i) do debaty, umí už konečně ten váš úžasný systém VPN? Jinak na Metro se dá zvyknout, ale proč? Plocha s ikonama mi vyhovuje a líbí více.

Lael.Ophir

« Odpověď #32 kdy: 16. 07. 2015, 02:35:54 »
Ale nějak se jim nemůžete strefit do vkusu.. A co stříbrná? Když už jste se zapojil(i) do debaty, umí už konečně ten váš úžasný systém VPN? Jinak na Metro se dá zvyknout, ale proč? Plocha s ikonama mi vyhovuje a líbí více.

V ČR Windows Phone předběhly v počtu prodaných kusů iPhone, takže je zákazníci zřejmě mají celkem rádi.

WP 8.1 umí VPN. Ale vzhledem k tomu, jak se telefony používají, ji asi moc uživatelů nevyužije.

Ikony na Androidu i iPhonu jsou "mrtvé". Dlaždice ve WP umí zobrazovat obsah. Například dlaždice Outlooku umí zobrazit počet emailů, dlaždice kontaktu poslední komunikaci s vybraným člověkem, dlaždice předpovědi počasí zobrazí tu předpověď apod. K tomu můžete na Start Screen připnout spoustu dlaždic přímo z aplikací. Například předpověď počasí pro vybrané místo, čas ve vybraném místě, ale i oblíbený playlist, kontakt, skupinu nebo webovou stránku. Dokonce můžete mít dlaždici s adresou pro GPS navigaci, která zobrazuje dojezdový čas a stav dopravy po cestě, a po kliknutí na ní se začne navigovat. Připadá mi to jako dobré využití místa: místo "mrtvých" ikon máte informace před očima.

pb.

« Odpověď #33 kdy: 16. 07. 2015, 06:12:48 »
Laele, ty dlaždice jsou mrtvé. Na dlaždici je málo místa, rozměry jsou předem dané a silně omezené, barvy jsou povětšinou nalinkované předem a překreslit se to dá jednou za uherský rok.

Za vše mluví, že za celou dobu, co WP8.1 používám, jsem nepotkal slušně fungující hodiny na dlaždici - permanentně s tím byly nějaké problémy.

« Odpověď #34 kdy: 16. 07. 2015, 07:43:45 »
V ČR Windows Phone předběhly v počtu prodaných kusů iPhone, takže je zákazníci zřejmě mají celkem rádi.
Kdo by neměl rád dotovaný telefon :) Nerozhoduje počet prodaných kusů, ale podíl na trhu podle ceny. Kdyby dával MS Lumie za korunu, určitě by jich prodal ještě víc.

Rád říkáte o Linuxu, že "ho lidé nechtějí ani zadarmo". Tady to platí skoro stejně: Lumie zjevně lidi moc nechtějí ani dotované.

radek

« Odpověď #35 kdy: 16. 07. 2015, 08:33:55 »
Mam lumia 535. Ted mam na nich preview windows 10. Od 8.1 docela obrovsky pokrok. Hlavne to smeruje k tomu, ze vse bude synchronizovano s pc. Na mobilu rozepises mail a na pc ho dopises (priklad). V defaultu programy pro vyhledani mobilu a urcovani polohy (na telefon si muzes "zavolat" z internetu a bude vyzvanet i kdyz ma vyple tony a ulaze ti polohu).

Maj byt i edice pro korporace.

Se mi libi, ze ten system pomlouvaj lide, kteri to nemeli ani v ruce a nebo nejakou historockou verzi :-)

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 16. 07. 2015, 09:10:54 »
Hlavne to smeruje k tomu, ze vse bude synchronizovano s pc. Na mobilu rozepises mail a na pc ho dopises (priklad).

[...]

Se mi libi, ze ten system pomlouvaj lide, kteri to nemeli ani v ruce a nebo nejakou historockou verzi :-)

Já si například velmi cením toho, že zmíněná fíčůra je horkou novinkou ve Win 10 - ostatní systémy takto fungují již nějakou dobu a bez ní by byl systém hůře prodejný. Naopak nemohu ocenit lidi, kteří opakují větu z kampaně Microsoftu o nějaké nové vlastnosti, kterou konkurence má již dlouho a považuje ji za samozřejmou.

« Odpověď #37 kdy: 16. 07. 2015, 09:32:33 »
Ikony na Androidu i iPhonu jsou "mrtvé". Dlaždice ve WP umí zobrazovat obsah. Například dlaždice Outlooku umí zobrazit počet emailů, dlaždice kontaktu poslední komunikaci s vybraným člověkem, dlaždice předpovědi počasí zobrazí tu předpověď apod. K tomu můžete na Start Screen připnout spoustu dlaždic přímo z aplikací. Například předpověď počasí pro vybrané místo, čas ve vybraném místě, ale i oblíbený playlist, kontakt, skupinu nebo webovou stránku. Dokonce můžete mít dlaždici s adresou pro GPS navigaci, která zobrazuje dojezdový čas a stav dopravy po cestě, a po kliknutí na ní se začne navigovat. Připadá mi to jako dobré využití místa: místo "mrtvých" ikon máte informace před očima.

Musis cop'n'pastovat porad dokola ten samy nesmysl z firemniho trollkitu? Dlazdice neumeji nic navic proti widgetum a jsou omezenejsi.

radek

« Odpověď #38 kdy: 16. 07. 2015, 09:55:02 »
Hlavne to smeruje k tomu, ze vse bude synchronizovano s pc. Na mobilu rozepises mail a na pc ho dopises (priklad).

[...]

Já si například velmi cením toho, že zmíněná fíčůra je horkou novinkou ve Win 10 - ostatní systémy takto fungují již nějakou dobu a bez ní by byl systém hůře prodejný. Naopak nemohu ocenit lidi, kteří opakují větu z kampaně Microsoftu o nějaké nové vlastnosti, kterou konkurence má již dlouho a považuje ji za samozřejmou.

A kde všude ti ta synchronizace s PC funguje? :-) u androidu snad jen prohlížeč. Dále tu bude Continuum for Phones, univerzální aplikace,...

« Odpověď #39 kdy: 16. 07. 2015, 10:23:25 »
A kde všude ti ta synchronizace s PC funguje? :-) u androidu snad jen prohlížeč. Dále tu bude Continuum for Phones, univerzální aplikace,...

Dokumenty, hudba - at uz nativni sluzby od Google nebo si vezmes nejakou 3rd party typu Dropbox (nebo Office 365 ;) ). Nebo si to udelas rsyncem, pokud jim neveris. RSSka - zhruba bambilion sluzeb, klidne s googlim uctem, kdyz nechces nic jineho zakladat. Emaily - tak nejak od prirozeni. Todo.txt - opet tak nejak od prirozeni pres Dropbox...

Univerzalni aplikace jsou prima napad. Pamatuju si na podobnou akci z casu v Sunu. Samozrejme to implodovalo.

.

« Odpověď #40 kdy: 16. 07. 2015, 11:41:11 »
WP určitě mrtvý není. Před rokem jsem na něj přešel z Androidu a nemam jediný důvod jít zpět. Systém je stabilní, rychlý a intuitivní .. což se o Androidu říct opravdu nedá. Jediný problém je v tom, že ho MS licencuje. Proto se nenacpe do jakékoliv kalkulačky jako Android. Což vážně jako problém asi nebude, když vidím výdělky firem, co jedou na Androidu a prodávají telefony za pár stovek, aby se v tom tržním podílu Androidích telefonů vůbec udrželi.

radek

« Odpověď #41 kdy: 16. 07. 2015, 12:18:33 »

Dokumenty, hudba - at uz nativni sluzby od Google nebo si vezmes nejakou 3rd party typu Dropbox (nebo Office 365 ;) ). Nebo si to udelas rsyncem, pokud jim neveris. RSSka - zhruba bambilion sluzeb, klidne s googlim uctem, kdyz nechces nic jineho zakladat. Emaily - tak nejak od prirozeni. Todo.txt - opet tak nejak od prirozeni pres Dropbox...

Univerzalni aplikace jsou prima napad. Pamatuju si na podobnou akci z casu v Sunu. Samozrejme to implodovalo.
Emaily - jak chceš sesynchronizovat rozepsaný email? Koncepty se ne všude dobře synchronizují.
S W10 budeš mít synchronizaci kontaktů a sms a volání se skypem, osobně to nevyužuju, ale kdo používá skype na volání, tak toho využije

Ano, v androidu jde synchronizace všeho možného, ale vše musíš nastavovat ručně. Tady se mi nastaví synchronizace jen tím, že se přihlásím pod ms účtem a 95% věcí se mi sesynchronizuje na novém zařízení.

Lael.Ophir

« Odpověď #42 kdy: 16. 07. 2015, 12:24:21 »
Musis cop'n'pastovat porad dokola ten samy nesmysl z firemniho trollkitu? Dlazdice neumeji nic navic proti widgetum a jsou omezenejsi.

Dlaždice jsou kombinací ikony a zobrazovacího widgetu. Jak jsem psal, ikony na Androidu i iPhonu jsou "mrtvé". Můžete je doplnit widgety, ale proč mít mrtvou ikonu a k tomu ještě widget? Navíc dlaždice ve WP podporuje velká spousta aplikací, takže máte automaticky "widgety" pro velkou spoustu věcí. A přijde mi praktičtější i způsob vytváření dlaždic: primární dlaždice je přímo "ikona" aplikace, další přidáváte přímo z aplikací. Pokud chcete připnout na Start Screen adresu pro GPS navigaci, logicky to uděláte z navigace. Když jde o playlist nebo kontakt, je to opět z příslušné aplikace.

Když to shrnu, tak MS udělal jiné, kvalitní a velmi dobře použitelné UI.

« Odpověď #43 kdy: 16. 07. 2015, 12:27:52 »

Dlaždice jsou kombinací ikony a zobrazovacího widgetu. Jak jsem psal, ikony na Androidu i iPhonu jsou "mrtvé". Můžete je doplnit widgety, ale proč mít mrtvou ikonu a k tomu ještě widget? Navíc dlaždice ve WP podporuje velká spousta aplikací, takže máte automaticky "widgety" pro velkou spoustu věcí. A přijde mi praktičtější i způsob vytváření dlaždic: primární dlaždice je přímo "ikona" aplikace, další přidáváte přímo z aplikací. Pokud chcete připnout na Start Screen adresu pro GPS navigaci, logicky to uděláte z navigace. Když jde o playlist nebo kontakt, je to opět z příslušné aplikace.

Když to shrnu, tak MS udělal jiné, kvalitní a velmi dobře použitelné UI.

https://www.youtube.com/watch?v=sCNrK-n68CM&t=49m13s
https://www.youtube.com/watch?v=x3yXlomPCmU

Lama

« Odpověď #44 kdy: 16. 07. 2015, 12:54:59 »
Mam lumia 535. Ted mam na nich preview windows 10. Od 8.1 docela obrovsky pokrok. Hlavne to smeruje k tomu, ze vse bude synchronizovano s pc. Na mobilu rozepises mail a na pc ho dopises (priklad). V defaultu programy pro vyhledani mobilu a urcovani polohy (na telefon si muzes "zavolat" z internetu a bude vyzvanet i kdyz ma vyple tony a ulaze ti polohu).
Maj byt i edice pro korporace.

Tak za to palec nahoru. Já měl taky v ruce nějakou historickou verzi a třeba to VPN ještě tak před 2 lety to neumělo. Problém ale je v tom, že člověka prostě nebaví každý rok zkoušet, jestli už to umí to co má umět dávno a to co umí konkurence. Vyzkouším jednou, nezaujalo, dám tomu druhou šanci, opět nic moc a potřetí už to jednoho znechutí takže zanevře. Je možné, že teď konečně se to stává použitelné, ale zpočátku si spoustu lidí odradili a bude těžké je přimět vrátit se z5.