Rek bych ze problem bude v telce, skus to s jinou.
panasonic ... moc "znackovy" + na tom hdmi si posteluj (nekde v nastaveni ty tv), ze je to PC vstup. Pokud to teda umi. Nektery kramy (a vtomto pripade bych se nedivil) to proste neumej. Zkus tam misto 1080p poslat 1080i ...
jinak i3, integrovana grafarna (presne bych se musel mrknout) ubuntu, lg, funguje vpohode.
Jinou telku nemám a nebudu ji kvůli tomu měnit.
Mimochodem tomu hdmi vstupu můžu nastavit jestli je to viera link, nebo ne. Ovšem na tento problém to nemá žádný vliv.
Ostatně tomu nevěřím, protože, a to každý mohl číst v předchozím textu, s raspberry-pi to prostě funguje. Bez jakéhokoliv tweakování a ladění, prostě zapojím 15m hdmi kabel do hdmi konektoru na raspberry-pi a na první boot to na tý televizi správně ukazuje.
Rozlišení i prokládané video jsem zkoušel, nemá to žádný vliv, PC si myswlí že je všechno ok, ale televize je bez signálu.
Teď už se snažím jen zjistit, zda někdo neví, jestli moje základní deska s tou integrovanou grafikou, nemá nějaký známý hw, nebo bios/fw bug.
Přijde mi divné, že jsem jediný kdo se s tím setkal. Ta základní deska je už snad čtyři roky stará.
Další krok je, nahrazení integrované grafiky nějakou kartou. Uvidím.
Čekal jsem že někdo tu bude vědět víc.