Pomoc s projektem pro FPGA Spartan 3E

MartinPX

Pomoc s projektem pro FPGA Spartan 3E
« kdy: 05. 11. 2010, 17:49:03 »
Dobrý den,
 potřeboval bych pomoc s projektem pro toto FPGA. Mám zadáno pomocí něho propojit klávesnici přes PS/2 port a VGA monitor a zobrazovat znaky z klavesnice na monitoru.
Bohužel jsem v tomto poměrně začátečník tak ocením jakoukoli pomoc nebo radu..

nhx

Re: Pomoc s projektem pro FPGA Spartan 3E
« Odpověď #1 kdy: 05. 11. 2010, 18:42:57 »
Asi by to chtělo trochu víc informací... jako například konkrétně s čím máte problém.

Strejda

« Odpověď #2 kdy: 06. 11. 2010, 10:52:05 »
Tady si snad vybereš  ;)

MartinPX

« Odpověď #3 kdy: 06. 11. 2010, 11:35:50 »
Strejda - děkuju kouknu se na to :)
nhx - no celkově, vůbec nevím jak a kde začít, berte to tak že to potřebuji vysvětlit jako úplnému amatérovi.

nhx

« Odpověď #4 kdy: 06. 11. 2010, 15:12:31 »
Problém máš s VHDL (příp. jiným HDL) nebo obecně s číslicovými obvody? Každopádně lze doporučit web docenta Koloucha. Nějaké jednoduché VHDL šablony lze nalézt např. na webu FITkitu, mj. se tamtéž nachází i implementace PS/2 a VGA.

nhx

« Odpověď #5 kdy: 06. 11. 2010, 15:14:55 »
Zasílám příspěvek znovu, napoprvé jsem nepochopil místní syntaxi hyperlinku.

Problém máš s VHDL (příp. jiným HDL) nebo obecně s číslicovými obvody? Každopádně lze doporučit web docenta Koloucha. Nějaké jednoduché VHDL šablony lze nalézt např. na webu FITkitu, mj. se tamtéž nachází i implementace PS/2 a VGA.

JS

« Odpověď #6 kdy: 06. 11. 2010, 15:36:36 »
Pokud je to skolni projekt, asi by bylo nejlepe ziskat nejake informace primo ze skoly (poznamky z prednasek/cviceni, konzultace vedouciho). Pokud si to delate doma, jste v podobne situaci jako jsem byl ja. Xilinx dodava s deskou (nebo se daji stahnout na jejich strankach) spoustu zajimavych dokumentu, dokonce maly procesor Picoblaze. V tech dokumentech je i tusim jak ovladat vestavena PS/2 a VGA rozhrani.