Imho ten system je naprogramovany tak, aby sa bezny clovek ako vy alebo ja s nim trapil, a svojpomocne sa nedostal k riadnemu a bezproblemovemu pouzivaniu... som predsvedceny o tom, ze vsetky tieto recovery sracky ci body obnovy viac uskodia ako pomozu a znemoznuju riadne pouzivanie ntb, a z dlhodobeho hladiska narusuju konzistenciu systemu - cielom je aby znechuteny uzivatel cely ntb vyhodil a kupil si novy s novou verziou systemu... (v horsom pripade by mal ist do autorizovaneho servisu kde by si zacvakal za opravu)...
Co dalej ? Cista reinstalcia z DVD so zalohovanim dat, a zo zmazanim celeho disku aj s recovery particiou je imho jediny spolahlivy sposob ako spojaznit svoj ntb pre beznych ludi - tuto experti (Lael ehm...

) by boli schopny dat to dokopy aj bez toho ale pre beznych ludi je to nadludsky ukon... problem je, ze pravdepodobne nemate ovladace(na wifi, graf. kartu, maticnu, etc.), takze skoncite s polofunkcnym systemom, alebo so systemom, kde sa nezmaze recovery particia, takze ta sa bude po nabootovani snazit obnovit system co tam bol predtym....
Na Vasom mieste s Vasimi znalostami by som to riesil navstevou servisu a zaplatenim... a nasledne studovat Linux a bud vyuzit dual-boot: hlavny linux na bezne veci (internet, filmy, facebook.. etc..)+ windows iba s nutnymi programami pre prekladatelsku cinnost, a potom po cistej instalacii zalohovat celu windows particiu - pri problemoch s windowsom len obnova windows particie a ide sa dalej... Alebo iba linux + windows s prekladatelskymi programami vo virtualnom pc (cez virutalbox napr.)... ja uz idem dlhodobo dual-boot (hlavny linux + windows na hry) a nemam zdaleka tolko problemov ako predtym... no vlastne teraz mi zahadne ako inak windows obcas pomiesa ikonky na ploche(tie 5 co tam mam

)... obnovim a je po probleme... no ale to uz je Vase rozhodnutie...