Hloupý telefon s klavesnicí a mp3

ET

Hloupý telefon s klavesnicí a mp3
« kdy: 25. 06. 2015, 23:49:04 »
Hola,
nemel by nekdo tip na dumb phone s HW klavesnici a mp3 playerem - vsechny co jsem nasel nemaji mp3 player, ale jen FM.
Diky
« Poslední změna: 26. 06. 2015, 11:50:44 od Petr Krčmář »

ET

Re:dumb phone s HW klavesnici a mp3 playerem
« Odpověď #2 kdy: 26. 06. 2015, 09:33:07 »
thx, dude
mas s tim prakticke zkusenosti? vydrz atp...

Kapricek

« Odpověď #3 kdy: 26. 06. 2015, 10:05:57 »
Bola raz jedna Nokia 130... ciernej farby, pekne tvary, dlha vydrz.. proste idealny spolocnik, zazival som s nou kazdodenne radosti, v jednom tele sa skryvali dve osobnosti... bola lahka, mala a skladna... ale ako v kazdom pribehu , aj v tomto je to boj dobra a zla...
Raz som sa vybral s nokiou na vylet, cesta vlakom ubiehala rychlo a nokia sa z toho tesila a jemne papkala energiu ktora jej zostavala kym ju znova nenakrmim. Vo svete kde zijeme existuje jedno zakerne francuzke auto, ktorym som sice cestoval mnohokrat a nikdy neodhalilo svoj charakter, auto, ktoreho jedinou cnostou je nicit... Tohto krasneho vyletneho dna prislo auto pred stanicu, a ja so svojou krasnou nokiou sediacou vo vrecku ktora mi  jemne ozarovala nohu signalom najvyssieho operatora ku ktoremu vzhlizala s takou intenzitou... a zrazu, nokia vyskocila z vrecka na podlahu, autonicitel to zbadal a vzmiku bocnymi dverami rozdrtil jej krasnu tvar. Chytila ma uzkost, hovorim si, to musela vydrzqat, jej povest bola hodna xeny, bojovnicky, padom z metra rozbije chodnik, padom do hajzlu spravi povoden... jemne som ju zodvihol zo zeme, ale bolo neskoro, jej tvar bola na maderu, pozeral som sa na nu, uz nikdy to nebude take ako predtym, povzdychol som si...
Ale nikdy nieje neskoro, zavolal som tym najlepsim ocnym chirurgom v okoli, ale ti ma odbili, ze jej nedokazu pomoct, lebo jej stvoritel zmenil podmienky. Ale ja som sa nevzdal po internete som hladal ci jej mozem domacou chirurgiou pomoct, ale bez uspechu, nahradnu tvar nikde nemaju :(.
Laska k nej bola velka, teraz vsak je zmrazena na policke, a spolu cakame na moznost, ked jej dokazeme pomoct!

ET

« Odpověď #4 kdy: 26. 06. 2015, 10:22:20 »
hehe, pekny pribeh

pro me je telefon spis nutne zlo, nez "laska" ;)

ta Nokie 130 vypada docela dobre, umi to mass-storage pres USB?

TKL

Re:Hloupý telefon s klavesnicí a mp3
« Odpověď #5 kdy: 26. 06. 2015, 13:09:04 »
Nokia 515.
https://www.microsoft.com/cs-cz/mobily/telefon/515/

Mass storage, modem, MP3 player, BT, podpora MS Exchange (funguje i se Z-Push + OwnCloud - vyzkoušeno), solidní e-mailový klient s podporou SSL.

Mám verzi Dual SIM, výdrž baterie 5 dnů při sporadickém používání Internetu a denním používámím BT v autě. Verze s jednou SIM prý vydrží o 2 - 3 dny déle.

Velmi solidní podpora v Linuxu, např. modem + správné nastavení pro připojení k Internetu Ubuntu detekovalo na první pokus, mass storage samozřejmě taky.

Odolnost velmi dobrá: předek celý včetně tlačítek z Gorilla glass, zadek hliník. 2x mi spadl ma beton a jednou na schodech, utrpěl jen velmi drobnou kosmetickou vadu.

Ano, cena je na hloupý telefon vysoká, cca. 3100 Kč. Ale podle mé zkušenosti to stojí za to, dělá co má, je rychlý, spolehlivý a velmi dobře vypadá.

TKL

« Odpověď #6 kdy: 26. 06. 2015, 13:11:33 »
Nokia 515.
https://www.microsoft.com/cs-cz/mobily/telefon/515/

Mass storage, modem, MP3 player, BT, podpora MS Exchange (funguje i se Z-Push + OwnCloud - vyzkoušeno), solidní e-mailový klient s podporou SSL.

+ 5mpix foťák s bleskem, bohužel bez autofocusu.

_x--x

« Odpověď #7 kdy: 26. 06. 2015, 13:21:22 »
Ten "Nokia OS" na Nokii 130 se mi celkově zdál oproti S40 (např. na Nokia 2700) dost slabý. Nevím jak na tom jsou třeba Nokie okolo 2k kč, ale těm levnějším bych se vyhnul.... ale moje N2700 pořád drží, takže to naštěstí řešit nemusim :).

Jindřich

« Odpověď #8 kdy: 27. 06. 2015, 06:15:39 »
Tu dual-sim nokii 130 vlastním. Většina věcí je fajn, ale repráček pro hovor je slabý, v jednom kuse se doptávám volajícího, co že to říkal. S nokií 6030 jsem tento problém neměl. Na SW mě zamrzela nemožnost posouvat se v rámci skladby (u přednášek by se to hodílo), absence odpočítávače a budíky s pevnou prodlevou 10min.
Nebýt příliš tichá, koupil bych ji znovu, ale takto ne. 

ET

« Odpověď #9 kdy: 27. 06. 2015, 11:34:56 »
@TKL
ta Nokia 515 nevypada vubec zle, ale za 3kKc mi to pripada prerazeny (kdyby tam byla GPS, tak do ni jdu)

@Jindřich
diky za postreh, uz jsem ji mel vybranou, ale takhle :/

je zajivame, ze tu padaji jen Nokie :) nasel jsem napr. Samsung S5611 a ten se IMHO vyrovna Nokii515 a je o ~1/3 levnejsi

nobody

« Odpověď #10 kdy: 27. 06. 2015, 12:38:12 »
ET: bohuzel, prakticke zkusenosti s tim nemam

dfaaa

« Odpověď #11 kdy: 27. 06. 2015, 13:56:08 »
@TKL
ta Nokia 515 nevypada vubec zle, ale za 3kKc mi to pripada prerazeny (kdyby tam byla GPS, tak do ni jdu)

@Jindřich
diky za postreh, uz jsem ji mel vybranou, ale takhle :/

je zajivame, ze tu padaji jen Nokie :) nasel jsem napr. Samsung S5611 a ten se IMHO vyrovna Nokii515 a je o ~1/3 levnejsi
Co se z popisu zpravidla poznat nedá, je právě kvalita OS. Když dneska chce mít nějaký pokročilý fičury, tak si koupí něco s Androidem, takže na vývoj OS pro klasické telefony trošku kašlou... kdybych se dneska rozhodoval, asi bych se nejdřív pokusil sehnat něco z doby těsně před nástupem androidu. V bazarech i často dávají roční záruku... jediná věc, který bych se bál, je jak velkou paměťovku to vezme.

TKL

« Odpověď #12 kdy: 27. 06. 2015, 23:05:40 »

Proboha jen to ne. Ten jsem měl předtím a vydržel jsem s ním asi 2 měsíce. Jo, S5610, to bylo jiné kafe. Ovšem v rámci "vylepšení" a "modernizace" podělali co mohli a S5611 je jedním slovem tragédie. Nelogické ovládání, strašný zvuk. Active Sync nefunguje. A nelze ho použít jako modem!!! Nokia 515 je někde úplně jinde a ta třetina ceny navíc je sranda oproti tomu o kolik je to lepší telefon.

ET

« Odpověď #13 kdy: 28. 06. 2015, 00:40:35 »
@dfaaa
jop, jeste premyslim nad Nokia E52 s kterou jsem byl spokojen (bohuzel jsem ji utopil na vode :), ale za bazarovou dat ~4kKc se mi nechce

@TKL
* Ten jsem měl předtím a vydržel jsem s ním asi 2 měsíce. - nesedel ti, nebo se rozbil?
* Nelogické ovládání, strašný zvuk. Active Sync nefunguje - ja necekam zadny zazraky a audiofil taky nejsem. Active Sync muzu vyuzit, ale nechci
* A nelze ho použít jako modem!!! - tohle je zajima informace, na http://mobilenet.cz/katalog/samsung-s5611/specifikace pisou, ze to lze (ale nikde jinde jsem tuto informaci nenasel, google na "S5611 linux" [bez uvozovek] zadny relevantni info nevraci), prinejhorsim se obejdu bez netu

koukal jsem na nejemnovany e-shop (s ufonem v logu) a hodnoceni je celkem pozitivni - parametrove mi pripadaji oba telefony stejne, kdyby ta E511 mela treba wifi navic, ale takhle se mi do ni moc nechce

nobody

« Odpověď #14 kdy: 28. 06. 2015, 01:48:02 »
pokud chces wifi a nemusis dualsim, co treba rovnou s qwerty: http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-asha-302